ÔĽŅ
Bejelentkezés: email cím: jelszó:

ok

optimista orsz√°gok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Venezuela 100%Argentína 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztr√°lia 74%
Jord√°nia 73%Nicaragua 67%Szingap√ļr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Finnorsz√°g 62%G√∂r√∂gorsz√°g 62%√ćrorsz√°g 62%
Izrael 61%Azerbajdzsán 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > Alkalmazd a 90/10 elvet és az egész életed megváltozik!

Alkalmazd a 90/10 elvet és az egész életed megváltozik!

2017.06.08.

Az √©leted sokkal k√∂nnyebb is lehetne, ha ezt figyelembe venn√©d! √Člet√ľnknek csak eg√©sz kis r√©sze m√ļlik a k√∂r√ľlm√©nyeinken. Javar√©szt a mi reakci√≥ink d√∂ntik el √©let√ľnk foly√°s√°t. Ismerd meg Stephen R. Covey 90/10 elv√©t, amellyel meghat√°roz√≥ javul√°st id√©zhetsz elŇĎ az √©letedben, egyetlen apr√≥ v√°ltoztat√°ssal!

Mi az a '90/10 elv'?

Az elv abb√≥l √°ll, hogy semmilyen k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt nem vagyunk k√©pesek befoly√°solni √©let√ľnk 10%-√°t. Nem tudjuk elker√ľlni, hogy elromoljon az √°ltalunk haszn√°lt h√°ztart√°si g√©p, hogy ne k√©ssen a rep√ľlŇĎg√©p√ľnk vagy ne kapjunk piros l√°mp√°t, amikor siet√ľnk. Amit viszont tudunk befoly√°solni, az a reakci√≥nk ezekre a v√°ratlan helyzetekre.¬†√Člet√ľnk fennmarad√≥ r√©sze, azaz a 90%-a az ezekre a v√°ratlan helyzetekre adott reakci√≥inkb√≥l √°ll. Azokb√≥l a reakci√≥kb√≥l, amiket stresszhelyzetben v√°laszul adunk.

http://www.optimistaklub.hu/downloads/rossz.jpgK√©pzeld ezt el: Reggelizik a csal√°d. A l√°nyod ekkor v√©letlen√ľl megl√∂ki az asztalon a k√°v√©scs√©sz√©t, √≠gy a k√°v√© r√°√∂mlik a tiszta feh√©r ingedre. Azonnal felpattansz √©s √ľv√∂lteni kezdesz a gyerekkel, azt hajtogatod, hogy milyen k√©tbalkezes. Leszidod a feles√©gedet, ami√©rt olyan k√∂zel rakta a cs√©sz√©t az asztal sz√©l√©hez. A h√°l√≥ba sietsz, hogy √°t√∂lt√∂zz, √©s amikor visszam√©sz a konyh√°ba, l√°tod, hogy s√≠r a l√°nyod; nem fejezte be a reggelij√©t √©s nem k√©sz√≠tette √∂ssze az iskolat√°sk√°j√°t sem.¬†Mindezek eredm√©nyek√©ppen ŇĎ lek√©si az iskolabuszt. A feles√©ged munk√°ba rohan, ez√©rt neked kell kocsival vinni a gyereket az iskol√°ba. Mivel k√©s√©sben vagy, gyorsan m√©sz, sok k√∂zleked√©si szab√°lyt √°th√°gva. Amikor a munkahelyre √©rsz, r√°j√∂ssz, hogy otthon felejtett√©l n√©h√°ny fontos iratot. A napod r√©mesen kezdŇĎdik √©s √ļgy is folytat√≥dik. Alig v√°rod, hogy v√©ge legyen. Amikor haza√©rsz, l√°tod, hogy a l√°nyod √©s a feles√©ged is rosszkedvŇĪ. Fesz√ľlts√©g √©rzŇĎdik a levegŇĎben.

Miért is volt rossz napod?

A. Mert a l√°nyod v√©letlen√ľl r√°d √∂nt√∂tte a k√°v√©t?
B. Mert a l√°nyod lek√©ste a buszt √©s kocsival kellett ŇĎt iskol√°ba vinned?
C. Mert dug√≥ volt √©s k√©st√©l a munkahelyrŇĎl?
D. Mert rosszul reag√°ltad le a helyzetet?

A helyes v√°lasz: D. Nem csak a saj√°t napodra nyomtad r√° a fesz√ľlts√©g b√©lyeg√©t, hanem az eg√©sz csal√°d√©ra. A ki√∂ml√∂tt k√°v√©val m√°r nem tudt√°l mit kezdeni, de kezdhett√©l volna valamit a reakci√≥ddal.

http://www.optimistaklub.hu/downloads/jo.jpgMinden m√°s lett volna, ha...¬†A k√°v√© az ingedre √∂ml√∂tt. A kisl√°nyod m√°r majdnem s√≠r, de te azt mondod neki: 'Semmi baj, csak m√°skor jobban figyelj oda, ok√©?'. √Āt√∂lt√∂z√∂l a szob√°ban, √∂sszeszeded a munk√°hoz sz√ľks√©ges holmikat. Amikor a konyh√°ba √©rsz, l√°tod, ahogy a l√°nyod a h√°z elŇĎtt integet, mik√∂zben felsz√°ll az iskolabuszra. Elb√ļcs√ļzol a feles√©gedtŇĎl, majd elindulsz otthonr√≥l. √Ėt perccel hamarabb √©rsz be a munkahelyre, ahol kicsattan√≥ energi√°val √ľdv√∂zl√∂d a koll√©g√°idat.

K√©t k√ľl√∂nb√∂zŇĎ forgat√≥k√∂nyv. MindkettŇĎ ugyan√ļgy kezdŇĎd√∂tt, de teljesen m√°sk√©pp v√©gzŇĎd√∂tt.

Minden az √©letre adott reakci√≥idr√≥l sz√≥l! Nyilv√°n, lehet √ļgy √©lni tov√°bbra is, hogy mindenkit hib√°ztatsz a t√©ged √©rt szerencs√©tlens√©gek miatt, de ŇĎszint√©n: ettŇĎl jobb lesz az √©leted?

Tanulj meg helyesen reagálni, és nem rontod el sem a napodat, sem az életedet!

Dug√≥ba ker√ľlsz? Ne szidd a t√∂bbi aut√≥st, mit sz√°m√≠t, ha √∂t perccel k√©sŇĎbb √©rsz be a munkahelyre? Majd m√°snap elŇĎbb indulsz. Eml√©kezz a 90/10 elvre √©s ne agg√≥dj emiatt!

Lek√©sed a g√©pedet, emiatt borul a napirended? Ahelyett, hogy az ebben teljesen v√©tlen rept√©ri szem√©lyzettel k√∂t√∂zk√∂dsz, ink√°bb √ľlj le egy padra √©s olvass valamit, vagy kezdem√©nyezz besz√©lget√©st m√°s utasokkal!

Semmit sem vesz√≠thetsz, ha a 90/10 elvet alkalmazni kezded! Hidd el, meg fogsz lepŇĎdni az eredm√©nyen!

Forr√°s: Stephen R. Covey: A kiemelkedŇĎen sikeres emberek 7 szok√°sa

Ingyenes, anonim HunOpti √∂nismereti teszt√ľnkbŇĎl te is megtudhatod mennyire l√°tod optimist√°n a jelened. Kit√∂lthetŇĎ ak√°r ide kattintva is: HunOpti

Szólj hozzá!

Viktor, 2017.09.03. 9:18:16
Maximálisan egyet tudok érteni vele!

TE mit v√°rn√°l el egy optimista partner,- bar√°t t√°rskeresŇĎ oldalt√≥l?

Hogy lehessen benne √ľzleti partnereket is keresni.
Nem várok el semmit, mert boldog párkapcsolatban élek.
Legyen videos bemutatkoz√°si lehetŇĎs√©g.
Ingyenes legyen.
Csak t√°rskeresŇĎ nem √©rdekel, de bar√°t, ismerkedŇĎs kv√°zi k√∂z√∂ss√©gi oldal, az igen.
kor√°bbi szavaz√°sok