optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Venezuela 100%Argentína 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Írország 62%Görögország 62%Finnország 62%
Izrael 61%Maldív-szigetek 60%Azerbajdzsán 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > A szerelem útját a nevetés kövezi ki

A szerelem útját a nevetés kövezi ki

2006.03.24.

 

Tudósok szerint a humorérzék nagy agyi kapacitást és jó partnerkapcsolati lehetőségeket jelent. Egy friss kutatás megerősíti azt az eddig is jól ismert sztereotípiát, amely szerint a nők szeretik a vicces férfiakat, a férfiak pedig szeretik, ha a nők nevetnek a vicceiken. Igaznak tűnik az az elmélet is, amely szerint a tréfás emberek vonzóak is.

 

 

Egy friss kutatás megerősíti azt az eddig is jól ismert sztereotípiát, amely szerint a nők szeretik a vicces férfiakat, a férfiak pedig szeretik, ha a nők nevetnek a vicceiken. Igaznak tűnik az az elmélet is, amely szerint a tréfás emberek vonzóak is.

Eric Bressler (Westfield State College, Massachusetts) és kollégája, Sigal Balshine (McMaster University in Hamilton, o­ntario) 200 egyetemi hallgatónak mutatott fotókat az ellentétes nem képviselőiről. Minden kép alatt az illetőtől származó idézetek voltak, köztük szellemesek és unalmasak, mint például "A középiskolám annyira durva volt, hogy külön halottkém tartozott hozzá", illetve "Szívesebben megyek iskolába gyalog, mint busszal."

A nők a humoros férfiakat jobb potenciális partnerként osztályozták, hiszen barátságosak, viccesek és sikeresek. A férfiaknál viszont nem sokat nyomott a latban egy-egy szellemes idézet. A kutatók ebből arra következtettek, hogy mindkét nem számára fontos a másik humorérzéke, de egészen másként. A nők azt szeretik, ha partnerük humoros, a férfiak pedig azt várják el cserében, hogy a nők értsék a humort. 

Nevettess meg!

Egy következő tanulmányban a kutatók arra kértek 130 diákot, hogy képzeljenek el két embert az ellenkező nemből. A kettő közül az egyik szórja a poénokat, a másik jól szórakozik rajtuk. Aztán megkérdezték a résztvevőket, hogy melyiküket választanák, mint lehetséges szerelmi partnert.

A nők általában a humoros férfit választották, míg a férfiak a humort értő nőt. Bressler, a kutatás vezetője szerint ezek az eredmények megvilágítják, hogy egyáltalán miért fejlődött ki az emberben a humorérzék.

Egyes elméletek szerint a nők azért választják a szellemes férfiakat, mert sziporkázásuk aktív és egészséges agyuknak, illetve jó génjeiknek köszönhető. A humorérzék csillogtatása egyben a kreativitást és az intelligenciát is mutatja.

Ha ez az elmélet igaz, akkor az a nő, aki vicces partnert választ magának, nagyobb valószínűséggel szül majd genetikusan erős, életképes utódokat. Ez az úgynevezett szexuális szelekció tehát a tréfás férfiaknak és a tréfát értő nőknek kedvez.  Egyelőre mindez csak elmélet, ráadásul csak észak-amerikai diákokon vizsgálták. De ahogyan a biológusok egyre több gén működését írják le, megtalálhatják azt is, amely a humorérzékért és a mentális higiéniáért felelős az agyban.

A hölgyek egy hétköznapi jó tanácsot azért leszűrhetnek a fenti kutatások eredményeiből: ha egy férfi nem tetszik nekik, ne nevessenek a viccein.

Forrás: origo.hu

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások