optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Zimbabwe 100%Venezuela 100%Argentína 100%
Szamoa 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Szingapúr 67%Nicaragua 67%
Namíbia 63%Ciprus 63%Olaszország 63%
Írország 62%Görögország 62%Finnország 62%
Izrael 61%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > A Szájbergyerek nyitotta a Vidor a Fesztivált

A Szájbergyerek nyitotta a Vidor a Fesztivált

2006.09.03.

A nevetés, a vidámság és a zene is mindenkié, kortól, nemtől, anyagi és földrajzi helyzettől függetlenül filozófia áll a tegnap, szeptember elsején Nyíregyházán megkezdődött Vidor fesztivál középpontjában. A jelenlévők arcát látva egyértelmű volt, hogy a szervezők elképzelése találkozott a nézők igényeivel, ezt bizonyítja, hogy közel 10 ezer ember jelent a nyitónapon.

Az idei program olvasásakor elégedetten csettinthettek a kultúrát és a remek zenét kedvelő polgárok. Ugyanis a szeptember 9-ig tartó a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléjének keretében színvonalas és változatos programokat tekinthetnek meg az érdeklődők a művészeti ágak széles palettájáról.

Péntek este, egy gyors ünnepélyes megnyitóval átestünk a kötelező protokollon, majd a VIDOR betűit szimbolizáló lufikat engedtek a magasba, hivatalosan is megkezdve ezzel a programsorozatot és helyet adva az utóbbi idők legnépszerűbb virtuális alakjának a Szájbergyereknek.

A Kistehén zenekar közönsége vagytok

Ezt követően a 2004-ben az internetezők segítségével a köztudatba berobbanó Kistehén Tánczenekar lépett a színpadra. A fellépés előtt sikerült kiderítenem, hogy konkrétan milyen stílust játszik a számomra meghatározatlan zenei irányzatot követő csapat. Ebben a csapat első embere segített, aki elmondta, hogy a stílus kultúrlakodalmas, a szövegek parasztabszurdak. A ska a reggae, a cigányzene, a sramli, a latin, összeolvad egy nagy -jó értelemben vett- kultúrlagzis umca-umcába. (Kollár László interjút adott lapunknak, melyet hamarosan közlünk. – Szerk.)

– Sziasztok, Jó estét kívánok. Jó estét kíván Robi, Jani, Sanyi, Fari, Zoli, Peti. Ti a Kistehén zenekar közönsége vagytok, most ebben a pillanatban. Úgyhogy ismerjétek meg egymást, mutatkozattok be egymásnak, mindenki, aki mellett ül, nyugodtan köszönhet. Szóval beszélgessetek, mi közben zenélünk itt egy órát – köszöntötte a közönséget a banda frontembere, az énekes-gitáros Kollár-Klemencz László, majd hatalmas újongás közben a húrokba csaptak.

A kínálatukból természetesen a Szájbergyerek sem maradhatott ki, ami ezúttal is sikert aratott. Köszönhető annak, hogy jelenlevők többsége először hallotta élőben a kultnótát, így ebben a formában az újdonság erejével hatott.

A Kistehén Tánczenekar a Vidor nyitó estjén is szórakoztató produkciót nyújtott. Néhol bugyuta - Kollár szerint naiv – szövegeket, dallamos ritmusokkal fűszereztek, amire sokan táncra perdültek.

A kubai sztár is boldog volt

Ezt a hangulatot a sztárvendége Eliades Ochoa tovább fokozta. A zenekar a - több mint 4 millió eladott lemezzel és több Grammy díjjal büszkélkedő - Buena Vista Social Club tagjaiból alakult. A kubai zene zseniális sztárjai vitathatatlanul meghódították az egész világot, koncertjükre hónapokkal korábban elfogynak a jegyek, lett légyen szó a föld bármely városáról. Ez a fantasztikus életörömet árasztó muzsika a világzene jelképévé vált, előadói a műfaj legendás sztárjai. A Buena Vista felejthetetlen szólistái közül a „mindössze” 66 éves Eliades Ochoa, a guajiro stílus ma élő legkiválóbb előadója volt a fesztivál exkluzív vendége.

A világhírű zenész már többször járt Magyarországon és mindig nagy sikert aratott. Ezen az estén nagyon boldog volt, - ahogy kérdésünkre elmondta – hiszen sokan jöttek el, hogy meghallgassák a zenéjüket. Az örökifjú zenész rendkívül közvetlen volt és örömmel válaszolt az újságírói kérdésekre és állt a fotósok rendelkezésére. Természetesen a közönséget sem hagyták cserben, őket forró hangulatú kubai zenével melegítették be. Akik ezt jól megérdemelt tapssal jutalmazták.

Az élvezetes produkciót a közönség remekül fogadta és látható jelét adták annak, hogy érdemes volt ezzel tölteniük a péntek estét, tehát ismét bebizonyosodott, hogy továbbra is létjogosultsága van a már ötödik alkalommal megrendezett fesztiválnak. Ja, és ez volt az esemény első napja ….   - Bíró Zsolt -


Forrás: http://www.zene.hu/cikkek/cikk.php?id=4615

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások