optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Venezuela 100%Argentína 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Írország 62%Görögország 62%Finnország 62%
Izrael 61%Maldív-szigetek 60%Azerbajdzsán 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > A nők másképp nevetnek

A nők másképp nevetnek

2006.04.18.

Nevetni egészséges, de a nevetésnek ezen kívül még számos egyéb funkciója van, főleg a nőknél - állapította meg Barbara Menzinger berlini nyelvész. A tanulmány címe: „A nők nevetése a shoppingolásról és a szexről folytatott beszélgetésekben.

A Die Welt című német lap foglalt összefoglalót közölt az írásról.

A nyelvész 18-81 év közötti hölgyek közreműködésével vizsgálta a nevetést, mint kommunikációs eszközt. Azt próbálta kideríteni, hogy milyen funkciói vannak a nevetésnek a nők közötti beszélgetésekben.
A vizsgálatban 34 nő vett részt. Mindegyikük más-más háttérrel rendelkezett, más kulturális közegből származtak.

A magnóval és videóval rögzített beszélgetések során elsősorban a szexről beszélgettek, és sokkal hangosabban nevettek, mint az összehasonlításképpen a vásárlásról folytatott beszélgetéseken. A nők nem tudták, hogy voltaképpen a nevetési szokásaikat kutatják, konkrétan azt, hogy egy adott kérdésre válaszolva, illetve a kérdést meghallgatva mikor, milyen hangszínnel és milyen erősen nevetnek.

Az eredmény a nyelvész számára is meglepő volt: az derült ki, hogy a nevetés nem egy bizonyos hangulat kifejezése, hanem a rendszerezettségé és a rendé. A nők saját beszédük közben a leggyakrabban akkor nevetnek, amikor a beszélgetés sima folyását akarják biztosítani. Ezzel jelzik beszélgetési, és kommunikációra való készségüket is.

„A férfiaknál ez teljesen másképp működik, általában kevesebbet nevetnek, kevesebb mimikával. A kutató azt is megállapította, hogy 60 felett a nők inkább keveset és visszafogottan nevetnek, a fiatalok viszont teljesen nyitottan és kimerítően, nem korlátozza őket semmilyen magatartási kódex. A nevetés tehát az öntudattal is összefügg, ez pedig a 70-es évek nőmozgalmainak az érdeme” - írja Barbara Merziger.

Németországban a nevetés nem túl gyakori, ugyanis a németek napi átlag hat perc nevetéssel az európai lista végén kullognak. A portugálok például háromszor annyit nevetnek napi 18 percben. A túl hangos nevetést elítélik az illemtankönyvek is, még az 1960-as években kiadott kötetek is úgy tartották számon a gátlástalanul nevető asszonyokat, mint akik túlságosan szeretik a szexet.

 

Forrás: http://www.dunatv.hu/cikk.html?id=20819

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások