optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Venezuela 100%Argentína 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Írország 62%Görögország 62%Finnország 62%
Izrael 61%Maldív-szigetek 60%Azerbajdzsán 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > A németek mindennel dacolva egyre jobban hisznek

A németek mindennel dacolva egyre jobban hisznek

2006.04.25.

Noha a benzin litere közel 350 forintba kerül, s a munkanélküliség sem igen csökken, a németek mégis határtalan optimizmussal és a gazdaságba vetett robosztus hittel tekintenek a jövőbe.

A felhőtlen optimizmus egyébként viszonylag új jelenség, merthogy Angela Merkel nagykoalíciós kormányának megalakulásáig éppen ennek az ellenkezőjét mutatták a bizalmi indexek.

Az IFO intézet, az egyik nagy német gazdasági előrejelző és elemző műhely által készített és most közreadott felmérés azt mutatja, hogy a hétezer legfontosabb német vállalkozó optimistább, mint az elmúlt tizenöt évben bármikor. Ez egyébként azért is figyelemreméltó, minthogy maguk a makrogazdasági adatok nem sokban különböznek az egy évvel ezelőtti helyzettől, amikor a bizalmi index történelmi mélypontra zuhant.

Még most is mintegy ötmillióan vannak munka nélkül, akárcsak egy évvel ezelőtt, a gazdasági növekedés pedig továbbra is csak 1-1,5 százalék körül van. Mindenesetre a nemzetközileg is mérvadónak tartott IFO indexnek az elmúlt két egymást követő hónapra vonatkozó adatai azt mutatják, hogy a német munkaadók hangulatában drámai javulás tapasztalható. Ezen mit sem változtat, hogy bőven hetven dollár fölött jegyzik a világpiacon a kőolaj hordóját, és hogy jelenleg háromszázötven forint körül adják a kutaknál a szuperbenzin literjét Németországban.

Forrás: http://www.radio.hu/index.php?cikk_id=179316

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások