optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Mosoly(NAP)hadjárat > A mosoly napja tematikája

A mosoly napja tematikája

2004.10.14.

A Mosoly Napja és a Mosolyhadjárat megrendezésével az volt a célunk, hogy belső késztetést váltson ki Belőled is az optimizmusra és pozitív gondolkodásra.

Nagyrészt rajtunk múlik, mennyire tudunk és mennyire szeretnénk boldogok lenni, céljainkat elérni, megtalálni helyünket a világban. Persze egy egész életen át tudnánk panaszkodni, elmesélni a világnak, hogy milyen nehéz a sorsunk, hogy mennyire szomorúak vagyunk Annyira elmélyülhetnénk ezekben a gondolatokban, hogy egy idő után nem is vennénk észre, hogy már nemcsak pszichikailag érezzük magunkat leterheltnek és lehangoltnak, szomorúnak és passzívnak. Elzárkózunk a világtól, testünk is önkéntelenül rossz tartást vesz fel; levertséget érzünk, és ez hosszú távon egészségünkre is komolyan kihat.

Szeretnénk az itt bemutatott tematika segítségével arra biztatni téged, hogy gondolkozz, beszélgess el társaiddal ezekről a témákról. Természetesen ez csak egy néhány szempont, amelyet érdemes figyelembe venni egy teljesebb, optimistább, nyitottabb, aktívabb, boldogabb életmód megteremtéséhez. Ezeket a témákat érdemes kiegészíteni, szemléltetni, csoportos beszélgetés során feldolgozni, összeállítani, és életkor szerint kiegészíteni a javasolt kérdéseket. Az ilyen foglalkozások, személyes beszélgetések megelőzési szerepet is betöltenek, mivel egy negatív, erősen rögzült gondolkodásforma megváltoztatására nagyobb erőfeszítést igényel.

Kezdjük el most a az optimista gondolkodás- és életformát, hogy lelkünkben mindig süssön a nap, szívünk megteljen pozitív érzésekkel és életörömmel, arcunkon pedig megjelenjék - egy szép mosoly képében - maga a boldogság.

"Az optimizmus a lélek motorja, a mosoly az élet gyújtólángja"

Olvasd az itt közölt tematikát olyan szeretettel, amilyennek mi elkészítettük . A következő gondolatoknak, remélem, jó hasznát veszed majd. Az egyes témákat folyamatosan helyezzük el az optimista Klub honlapján. Kérjük, írd meg nekünk véleményedet, kezdeményezésünkkel kapcsolatos gondolataidat.

E-mail címünk:

Optimista üdvözlettel:

dr. Cronio Pérez
Az Alapítvány elnöke

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások