optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Zimbabwe 100%Venezuela 100%Argentína 100%
Szamoa 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Szingapúr 67%Nicaragua 67%
Namíbia 63%Ciprus 63%Olaszország 63%
Írország 62%Görögország 62%Finnország 62%
Izrael 61%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > A legmotiválóbb névtelen levél egy szingli lánynak Valentin napon

A legmotiválóbb névtelen levél egy szingli lánynak Valentin napon

2015.02.13.

Egy nagyon megható és őszinte levelet írt tavaly Valentin napra egy ismeretlen férfi, teljes titokzatosságba burkolózva, egy elkeseredett lánynak, akinek ez az üzenet megváltoztatta az életét.

Szia!

Soha életemben nem láttalak, nem tudom milyen színű a hajad, kék, vagy barna-e a szemed, milyen alkatod van, melyik a kedvenc ételed, szeretsz-e sportolni, a sötét, vagy a világos színeket kedveled-e jobban, de egy dolgot biztosan tudok rólad: hazudsz. Azt hazudod önmagadnak, hogy minden, ami most van az rossz. Elhitetted magaddal, hogy azért mert egyedül vagy, máris érdemtelen, üres az életed. Boldogságra vágysz és ez az a nap, amikor a legnagyobb lehetőséged nyílik arra, hogy kicseszettül sajnáld magad.

Elképzeled magadat a világ közepén magányosan, de valójában te érzed magadról a leginkább azt, hogy fontos vagy. Úgy érzed fontos a magányod, legszívesebben ordítanál és csapkodnál, és közölnéd minden szembejövővel az utcán, hogy szenvedsz, hogy téged nem szeretnek, nem akarnak, nem értékelnek. Bűntársakat keresel, akik szintén magányosak, és együtt szidod velük azokat, akik boldognak mutatják magukat.

S míg magadat ilyen mérhetetlenül magas fokon siratod, és gyászolod, elfelejted a legnagyobb igazságot a Valentin napról. Akiket látsz, hogy posztolnak és soha ilyen boldogan még nem vigyorogtak valójában szenvednek. Most lehet, hogy nevetsz és nem érted ezt, de jól figyelj, elmagyarázom.

Ez az ünnep azon pároknak készült, akik nem tudják megadni társuknak azt a mindennapos szeretetet, amit meg kellene. Az-az ember, aki úgy érzi, ezen a napon a legkülönlegesebb ajándékot kapja szerelmétől, valójában az év többi napján negyed ennyit nem érez.

Mond te ezt akarod? Azt szeretnéd, hogy olyan kapcsolatod legyen, amiben csak ez az egy nap ilyen fontos? Azt szeretnéd, hogy legyen egy kiválasztott dátum, ami alapján meg lehessen határozni valakinek az odaadását, és figyelmességét? Ez nem figyelmesség. Ez nem szeretet. Ez kötelezettség. Fájdalmasan hangzik, tudom, de valójában azokat kellene legjobban sajnálnod, akik leginkább meglepődnek, te mégis rájuk vagy irigy. Ugye, hogy milyen ironikusan hangzik?

Tudom milyen egyedül lenni, mindenki tudja, de ez nem ok arra, hogy sajnáld magad és csokit falj hátha jobb kedved lesz. Különleges vagy. Különleges, hogy még nem estél bele egy olyan semmit nem érő kapcsolatba, melyben minden nap egyforma és csak az ünnepek hoznak boldog mosolyt, és vállalható facebook képeket.

Nem társsal jöttél a világra, nem a szerelem volt az első gondolatod mikor megszülettél, gyerekként mégis többet nevettél. Most miért nem nevetsz? Most miért nem látod, hogy leesik az utolsó hó? Hogy tavasszal kinyílnak a virágok? Ha a naplementét egyedül nézed miért fáj? Miért ábrándozol? Emléket teremtesz akkor is, ha nincs veled senki. Az emlék örökség, te vagy abban az emlékben tetőtől talpig Te. Te nevetsz és csodálod, és csak örülsz annak, hogy élsz. Erre nem vágysz? Azt gondolod, egyedül fele annyit érsz?

Tudod, kicsit elfáradtam. Nehéz nézni ezt a sok szomorú női tekintetet. Pedig tudnotok kellene, hogy minden, ami jó az tetteitek hálája. Keresheted a boldogságot egy életen át, de ha minden este sírsz és félsz, akkor sosem kaphatod meg azt, amire vágysz. Az élet arról szól, hogy te boldog legyél, nem arról, hogy valakivel, ez lenne az önmegvalósítás. Ez lennél Te. Ez lehetsz Te. Akarj ez lenni.

A legszebb pedig a Valentin napban nem az ajándék, hanem a rózsa illat. Tudod, nem az, amit a kezedbe nyomnak és forró ölelések után felteszed egy vázában a polcra nehogy elhervadjon. Arról a rózsáról beszélek, amit nem fogsz megkapni, amit minden nap látsz, de nem is akarod, mert szép ott ahol van, és sosem hervad, isten tudja miért a boltos néninél valamiért sosem hervad. Az a rózsa pedig, amit az utcán sietve hazafelé megszagolsz, sosem fog a polcodon megfakulni, kiszáradni, hanem egy kedves emlék marad, ami örökké virágzik, csak neked, és nem csak Valentin napon.

Egy férfi

Forrás: noiportal.hu

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti
mária, 2017.10.03. 21:05:18
nem tudom ki vagyok
Molnár kitti ilona, 2017.07.15. 16:16:33
Valahogy megértetem:):):)☺☺☺☺☺☺
Marian :), 2015.02.16. 7:07:51
Köszönöm a levelet, tényleg jó!
Bár azt gondolom, hogy vannak, akik szeretik egymást a hétköznapokon is, csak ilyenkor extrán megünneplik, ezért igazán kár lenne őket sajnálni :) Úgy, ahogy Karácsonykor is veszünk ajándékot a szeretteinknek, és Anyák/Apák napján is. Sőt, én is vettem néhány apróságot a gyerekeimnek, mert ez is a Szeretet ünnepe. És a jó hír, hogy bizonyos életkor felett már tud az ember egyedül is boldogan élni, és örülni a mindennapok csodáinak :)
Rebeka , 2015.02.15. 0:50:28
Ebből a levélből nem csak az Ismeretlen Lány "tanulhat"hanem : MINDENKI... aki magányosnak érzi magát"NÉHA (???)vagy "mindig" (???) Még Én is...Pedig engem Optimistának tart itt egy Barátunk...mert van Családom...és BÜSZKE is vagyok rájuk..de nem együtt élünk..Én is SOKSZOR vagyok "ismeretlen Lány..(?) Nagyi)...ugye kedves "BARÁTOM " MOST MEGDÖBBENTÉL? "TALÁN nem is kicsit? Ha "magadra ismersz, írd meg a véleményed...emailban..hiszen tudod!...2015 02 14-15 0:49:-(
Tóbiás Nelli, 2015.02.13. 20:00:22
Nagyon nagyon jó ez a levél!!
Kovács János., 2015.02.13. 8:01:51
Uh, ez nagyon jó. Köszi, hogy feltetted a cikket.

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások