optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Venezuela 100%Argentína 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Írország 62%Görögország 62%Finnország 62%
Izrael 61%Maldív-szigetek 60%Azerbajdzsán 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > A Botox nemcsak kivasal, de depi ellen is jó

A Botox nemcsak kivasal, de depi ellen is jó

2006.05.26.

Az idegméregből népszerű kozmetikai eljárássá avanzsált Botox állítólag nemcsak a ráncok ellen jó, de még a hangulatot is feldobja - derült ki egy friss amerikai vizsgálatból.

A hollywoodi sztárpopuláció körében szinte 100 százalékosan elterjedt ráncfeltöltő módszer, a Botox még depresszió ellen is használ: most már tehát nemcsak mozdulatlan homlokot vásárolhatunk magunknak egy pár milláért, de a kezelést ráfoghatjuk arra is, hogy csak egy kis hangulatjavításra volt szükségünk.

Eric Finzi, egy washingtoni bőrgyógyász tíz olyan, depresszióban szenvedő nőt vizsgált, akik megkapták a kezelést, és kiderült, hogy a kezelés után mindegyiknek javult a hangulata (állítólag nem csak azért, mert tetszett nekik, amit a tükörben láttak). Szükség van még ugyan egy pár nagyobb vizsgálatra is, de Finzi azt mondja: "Komoly összefüggés van az arckifejezéseink és az agy között. Az arc izmai hatnak a hangulatunkra, ugyanúgy, ahogy például a jógalégzés megnyugtatja az agyunkat. Ha egy ceruzát szorítunk a fogunk közé, amivel a nevetéshez hasonló izommozgásokat produkálunk, akkor még úgy is vidámabbak leszünk, ha előtte rossz kedvünk volt."

A pszichológusok egyébként régóta vizsgálják az arckifejezéseknek a hangulatunkra gyakorolt hatását. Már csak azt kellene megállapítani, hogy miért pont a Botox van ilyen hatással a depresszióra, hiszen azzal, hogy teljesen lebénítják az arc idegeit, igen nehéz bármit is kifejezni. Arra épül netán a terápia, hogy szinte semmit nem "éreznek" azok, akiknek tele van nyomva az arca a bénító anyaggal? Vagy ha éreznek is, képtelenek kifejezni rendesen az érzelmeiket, hiszen olyan lesz az arcuk, mint egy merev maszk? Biztosan van igazság abban, amit az amerikai doktor állít, de az elméletet olvasva nem a betegség kezeléséről, sokkal inkább a tünetek elfedéséről van szó.

Forrás: http://www.origo.hu/print/noilapozo/szepseg/20060524abotox.html

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások