optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Venezuela 100%Argentína 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Írország 62%Görögország 62%Finnország 62%
Izrael 61%Maldív-szigetek 60%Azerbajdzsán 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > A boldogság érzete

A boldogság érzete

2006.07.12.

 

Irta: Rénes Marcell

MEGFEJTETTÉK a reggeli morcosság okát, azt, hogy mivel magyarázható, hogy az amúgy teljesen egészséges emberek egynegyede felkelés után gyengének, elesettnek érzi magát.

Orosz kutatók szerint a reggeli rosszkedv oka, hogy a vacsora hatására képződött endorfinok (opioid, azaz ópiumhoz hasonlító vegyületek, amelyek boldogságérzetet keltenek) az éjszaka folyamán elfogynak – olvasható a Poszolsztvo mediciny című orosz hírportálon. Az ébredés utáni rosszkedven egy kis evéssel lehet segíteni. Különösen javallottak az olyan étkek, amelyek elősegítik az endorfinok kiválasztását. A tudósok elsősorban csokoládé, kakaó, banán, grapefruit fogyasztását ajánlják. Igen hatásos lehet például, ha a nap forró csokoládéöntettel szervírozott sült banánnal kezdődik, s valószínűleg az sem árt, ha mindezt egy kis tejszínhabbal tetézi az ember.

 

ADOTT TEHÁT a javító „csomag” reggelre: csoki, banán, hab. Új egyensúly, menekül a depresszió. Ez a megfejtés is tipikusan csak Kelet-Európában születhetett. S olyan, mintha egy választási kampányban hangozna el.

 

A VALÓSÁGBAN pedig este híradó volt a tévében, vacsorára valami olcsó felvágott kenyérrel, majd ócska fröcscsök tablettás borból – oroszországi relációban vodka –, mígnem zárórakor udvariatlanul hazaküldtek a kocsmából, közölvén, nincs több hitel. Az ukrán magánimport cigaretta doboza is kiürült. Na, mindettől már lehet morcosság reggel. Egy újabb nap következik munka és értelem nélkül. A nadrágzsebből kitúrt apróból nem lesz sem csoki, sem banán, sem tejszín. Egy sörre talán futja. Aztán elfogyott. Mármint az endorfin.

 

Forrás: http://www.hevesmegyeihirlap.hu/index.php?apps=cikk&d=2006-07-12&r=4&c=526898

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások