optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > A boldog emberek 6 szokása – Aminek semmi köze a pozitív gondolkodáshoz

A boldog emberek 6 szokása – Aminek semmi köze a pozitív gondolkodáshoz

2018.01.09.

Mind keressük a boldogsághoz vezető utat, vajon egyes emberek hogyan csinálják? A boldog, kiegyensúlyozott emberek a zárt ajtókban is kihívást látnak, míg a boldogtalan emberek akadályt. A boldog emberek a kudarcokat is teljesen máshogy kezelik és legtöbbször ez nem is azért van, mert kényszeresen pozitív gondolkodásúak, egyszerűen más szinten működnek, így mást vesznek észre az életből és abból, amit az nyújt számukra.

Erre nem kell születni, mindenki képes elérni ezt az állapotot csak meg kell nyílni rá és megváltoztatni az élethez és a körülményeinkhez való hozzáállást, de legfőképpen a belső reakcióinkat. Ezért az állapotért minden nap tenni kell, úgy, mint amikor elhatározod, hogy sportolni szeretnél, mert tökéletesebb alakot szeretnél, jobban szeretnéd érezni magad a bőrödben.

Egészséges kapcsolatok

A boldog emberek egyik közös jellemzője, hogy értékes, szoros baráti kapcsolataik vannak. Egy jó barát megfizethetetlen. Egy jó barát, akire nem csak számítani lehet, de jó hatással is van az életünkre igazi kincs. Igyekezz olyan emberek társaságában lenni, akik nem csak szeretnek és elfogadnak, de akiktől esetleg tanulhatsz is, akikre képes vagy felnézni. Nagyon sokat számít, hogy milyen emberekkel vesszük körbe magunkat, milyen energiákat engedünk be az életünkbe. Egyes barátságok bármennyire is kedvesek számunkra lehet, visszahúznak vagy ami még rosszabb egyhelyben tartanak.

Ne kívül keresd a boldogságodat

Számos kutatás szerint, az önbecsülés a külső sikerhez köthető. Amikor azt mondod magadnak, hogy akkor leszel elégedett, ha azt a bizonyos nagyon menő állást megkapod, akkor máris magadon kívülre helyezted a boldogságod forrását és az értékességedet is a külvilág visszajelzéseiből állapítod meg. Ez függőségi állapotokhoz vezet. Ugyan ez a helyzet, ha a párodtól teszed függővé a saját boldogságodat és ha ő nincs, vagy nincs senkid, akkor már az egész világot szürkének látod. A boldogságodat így mindig valaki más kezébe adod, kiszolgáltatva magad egy helyzetnek vagy másoknak. Nem is csoda, ha a boldogság, az öröm megtalálása az életedben, örökké egy hullámvasútra emlékeztetne. Ott van az, csak ne mástól várd, ne ott kint kutasd. Vedd észre magadban az örömforrásokat, a sok pozitív lehetőséget, amit te is megtudsz teremteni az életedben, hogy boldogabb embernek érezhesd magadat.

Edzés

A mozgás nagyon egészséges, javít a testképeden, levezeti a felgyülemlett feszültséget és ami a legjobb, hogy az agyadban endorfint, vagyis a boldogság hormont termel. Ezt nem is kell tovább ragozni.

Mindig lásd, hogy mi a jó az életedben

A boldog emberek másik közös pontja, hogy első sorban azt tartják szem előtt, ami az életükben jó. A fókuszuk inkább a bőségen van, azon, amiért hálásak lehetnek már most is. Nem a hiányra koncentrálnak az életükben, hanem arra, ami van. Értékelnek minden egyes pillanatot az életükben, tisztelik a hibáikat, de nem ostorozzák magukat. Csupán addig gondolnak rájuk, amíg levonják belőle a konklúziót. Nincs igazuk?

Több pénzt költenek élményekre

Sok dolgot megveszünk, felhalmozunk életünk során, aminek aztán semmi hasznát nem vesszük. Követjük az aktuális trendeket, megvesszük a 10. márkás táskát, órát, de ezektől csak pillanatnyi kielégülést kapunk. A boldog ember ezzel szemben már nem akar bizonyítani senkinek semmit a megjelenésével, a javaival, mert kiegyensúlyozott. A boldog ember szeret élni és még többet falni az élet habostortájából, ezért élményeket vesz magának és a szeretteinek, mert ezek a boldog pillanatok, valóban gazdaggá teszik az életünket.

Ne hagyd figyelmen kívül a negatív érzéseidet

Sok ember szeret elmenekülni az érzései elől, különösen a negatív érzései elől, pedig ez olyan, mint amikor szőnyeg alá söpörjük a problémákat. A kosz, attól még ott lesz, és minél többet rejtünk alá, annál nagyobb lesz alatta kupac. Az igazság meglátására néha szükség van a szomorúságra is. Szükség van arra, hogy elfogadjuk azt, ha nem érezzük jól magunkat, ez sokkal egészségesebb, mint az, ha elnyomod a bánatodat, a dühödet, a félelmeidet. Engedd ki inkább a kis gőzt, éld meg az érzéseidet, akkor is ha kellemetlenek vagy ijesztőek számodra. Minél hamarabb megszabadulsz tőlük, annál hamarabb leszel újra szabad.

Forrás: tollpihek.hu

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti
Böszörményi Judit, 2018.01.10. 0:04:01
Szuper és szerintem a pozitív gondolkodás sokat segít a megvalósításban.

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások