Bejelentkezés: email cím: jelszó:

ok

optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Venezuela 100%ArgentĂ­na 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Finnország 62%Görögország 62%Írország 62%
Izrael 61%Azerbajdzsán 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > A boldog együttlét 9 titka

A boldog együttlét 9 titka

2014.12.05.

Házaspárokkal folytatott beszélgetéseket követően a pszichológusok arra a következtetésre jutottak, hogy a jó házasság megvalósítására sokféle recept létezik. Íme a 9 legfontosabb szempont! Házaspárokkal folytatott hosszú beszélgetéseket követően a pszichológusok arra a végkövetkeztetésre jutottak, hogy a jó házasság megvalósítására nagyon is sokféle recept létezik. Ezek közül a legfontosabbnak 9 szempontot találtak. Betartásuk hosszú távon boldog házasságot eredményezhet! 1. Adjuk fel megrögzött szokásainkat, 2. Teremtsünk közös jelent, 3. Vibráló atmoszféra, 4. Kell a simogatás és a gyengédség, 5. Legyünk jó szülők, de maradjunk egymás partnerei, 6. A fent és a lent, 7. Oldjuk meg a konfliktusokat, 8. Mosolyogjunk, 9. Fogadjuk el a társunkat!

1. Adjuk fel megrögzött szokásainkat!Ű

Nagyon fontos, hogy ne csak a párunk kedvéért legyünk képesek "leválni" a régi családunkról, és feladni bizonyos viselkedésmintákat, amelyek még gyermekkorunkból származnak, hanem ennek az igénye önmagunkból induljon ki. A házassággal új családot alapítunk, korábbi családunk ezt követően már „csupán" a rokonságunk lesz.

2. Teremtsünk közös jelent!

Ez azt jelenti, hogy a házasságunkban teremtsünk olyan, összetartozást tükröző, bensőséges érzést, amely a kapcsolat vezérfonala. Ennek legfontosabb előfeltétele, hogy miközben bizonyos mértékig feladjuk önzésünket, mégis önálló, meghatározó személyiségek maradunk, és ugyanezt várjuk el párunktól is.

3. Vibráló atmoszféra

A kiegyensúlyozott szexuális élet az örömforrások egyik legfontosabb tényezője. A szex kiváló feszültségoldó, és megadja a házasság savát-borsát. Illúzió azt hinni, hogy egy kapcsolat e nélkül is működik...

4. Kell a simogatás és a gyengédség

Nem maradhat el a szex nélküli testi közelség sem. Öleljük meg a párunkat naponta többször is, minden ok nélkül, csak azért, mert jól esik. Az időnkénti finom masszázsok, a közös szaunázás is fokozzák a gyengédséget és a partnerünk iránti szeretetet. Mindez tükrözi a másik iránt érzett bizalmunkat, a megértést még a nehéz időkben is... Egy jó házasság elengedhetetlen feltétele a gyengédség!

5. Legyünk jó szülők, de maradjunk egymás partnerei!

Óvakodjunk attól, hogy egymást „apának" vagy „anyának" szólítjuk csak azért, mert gyermekeink is így hívnak bennünket! Egy jó házasságban a házasfelek, miközben gyermekeikre is odafigyelnek, partnerkapcsolatukat is fontosnak tartják, ápolják, és továbbra is nyitottak maradnak egymás számára, egyenrangú társak a szülői feladatok mellett is.

6. A fent Ă©s a lent

Az élet nem mindig "habos torta", pláne egy hosszabb kapcsolat esetében. Ugyanúgy hozzátartoznak tehát a veszekedések, a viták, a hétköznapi gondok-bánatok és a mérgelődés, mint a felhőtlen öröm. Vigyázni kell azonban, hogy ne ezek az érzések kerüljenek túlsúlyba, mert azok már veszélyeztethetik az összetartozást! Mindig törekedjünk a békülésre és a megbocsátásra egy komolyabb vita után is, és soha ne menjünk aludni haraggal a lelkünkben!

7. Oldjuk meg a konfliktusokat!

Meg kell tanulnunk konfliktusainkat feloldani, feldolgozni, és levonni belőlük a tanulságot! Nem célravezető minden veszekedés alkalmával azonnal válással fenyegetőzni. Még viták esetén se hánytorgassuk fel régi sérelmeinket! A partnerek őszinte és valódi konfrontációja egy házasság igazi próbatétele! Amikor sikerül a legnehezebbnek vélt konfliktust is eredményesen megoldanunk, akkor a kapcsolatunk új alapokról, megerősödve folytatódhat tovább.

8. Mosolyogjunk!

Amikor egy kapcsolatban a szürke hétköznapok kerülnek túlsúlyba, lefoglalnak a problémák, a gondok, a munkahelyi feladatok, akkor is nevessünk, próbáljunk meg humorosak és könnyedek lenni! Ha már máshol keressük a jókedvet és a szórakozást, a kapcsolatunknak régen rossz!

9. Fogadjuk el a társunkat!

Akinek mindig a szomszéd kertje zöldebb, az az ember nem képes a mának élni. Váljunk meg párunk idealizált fantáziaképétől, és ne akarjuk őt megváltoztatni! Valakit a hibáival együtt feltételek nélkül szeretni, a valódi és az önzetlen szeretet.

Forrás: Freespirit.hu

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

Szólj hozzá!

TE mit várnál el egy optimista partner,- barát társkereső oldaltól?

Hogy lehessen benne ĂĽzleti partnereket is keresni.
Nem várok el semmit, mert boldog párkapcsolatban élek.
Legyen videos bemutatkozási lehetőség.
Ingyenes legyen.
Csak társkereső nem érdekel, de barát, ismerkedős kvázi közösségi oldal, az igen.
korábbi szavazások