optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Zimbabwe 100%Venezuela 100%Argentína 100%
Szamoa 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Szingapúr 67%Nicaragua 67%
Namíbia 63%Ciprus 63%Olaszország 63%
Írország 62%Görögország 62%Finnország 62%
Izrael 61%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > A barátság az éremnél is többet ér kettőnknek

A barátság az éremnél is többet ér kettőnknek

2006.08.08.

Budapest - A legerősebb ellenfelem a legjobb barátom, mondhatja egymásról Hosszú Katinka (17) és Jakabos Zsuzsa (17). A két sportoló a 200 méteres vegyes úszás tegnap délelőtti selejtezőjében még egymással rivalizált, hogy aztán délután már együtt fessék ki a körmeiket. Mint mondják, a barátság még egy esetleges aranyéremnél is többet ér nekik.

Ha Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsa hasonló ütemben fejlődik, mint az elmúlt évek során, akkor nem kell attól félnünk, hogy női vegyes úszásban érem nélkül maradunk majd a jövő világversenyein. A két sportolónő ugyan óriási csatákat vív a medencében, a magánélet azonban más, ott a legjobb barátnők.

Gyurta Dani visszatért

Budapest - Két évvel olimpiai bajnoki ezüstérme után ismét felnőtt világversenyen úszott Gyurta Dániel (17). A tinisztár ráadásul abban a számban, a 200 méter mellen mutatkozott be a margitszigeti úszó-Európa-bajnokságon, amelyen 2004-ben Athénban a dobogóra állhatott fel. Dani a nyolcadik idővel jutott a szám lapzártánk után kezdődött középdöntőjébe.
- Megismerkedtem a vízzel, erre mindenképpen jó volt a futam, ráadásul az időm sem olyan rossz, bár ennél azért lehetett volna jobb is - mondta Dani. - Sokan aranyérmet várnak tőlem, és főleg 200 méter mellen. Előbb azonban be kell jutnom a döntőbe. (sz. z.)Zsuzsa Pécsett, Katinka pedig Baján él, ám szinte elválaszthatatlanok. Miután Zsuzsi meghallotta, hogy Katinkát kizárták a 400 m vegyes selejtezőjében, kis híján elsírta magát.

- Nagyon bántott, hogy ezt tették Katkával. Olyan lehangoló érzés volt, mintha velem tették volna. Mindent megbeszélünk egymással, annyira közös az ízlésünk, hogy gyakran egyforma ruhákat is veszünk - mondta mosolyogva Jakabos, hozzátéve, hogy Katinkánál kívánni sem lehetne őszintébb barátot.

A két ifjúsági Európa-bajnoknő különös kabalát, vagy ha úgy tetszik, ismertetőjelet választott az EB-re: egyforma színűre festették a körmüket.
- Mindig közösen ötöljük ki, hogy milyen színű legyen a körmünk, de sokat nem szoktunk pepecselni a festéssel. A legabszurdabb ötletet is képesek vagyunk fél óra alatt megvalósítani - vette át a szót Katinka, majd egy nevetés kíséretében büszkén mutatták legújabb remekművüket.

- A medencében néha ellenfelek vagyunk, de ez soha nem árnyékolhatja be a barátságunkat. Azt kívánom mindenkinek, hogy olyan barátja legyen, mint nekem Zsuzsi - tette hozzá Katinka.

Kolontár Krisztián

A cikk az alábbi címen található meg:

Forrás: http://www.blikk.hu/cikk.php?cikk=41876

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások