optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Zimbabwe 100%Venezuela 100%Argentína 100%
Szamoa 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Szingapúr 67%Nicaragua 67%
Namíbia 63%Ciprus 63%Olaszország 63%
Írország 62%Görögország 62%Finnország 62%
Izrael 61%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > 7 tipp, hogy a kamaszból boldog felnőtt legyen

7 tipp, hogy a kamaszból boldog felnőtt legyen

2014.06.11.

1. A mosolyod ingyen van!
2. Ismerd el, ha valami jó!
3. Ne légy bűnrészes!
4. Segíts, ha tudsz!
5. Törekedj az egészség megőrzésére és a tisztaságra!
6. Mutass jó példát!
7. Tartsd meg a szavad!

1.,A mosolyod ingyen van! Ha elhatározod, hogy mosolyogva mész iskolába, vagy minden nap legalább 7 társadra rámosolyogsz csak úgy, a mosolygós arcok megsokszorozódnak körülötted!

2. Ismerd el, ha valami jó! Ha a társad magához képest jobb teljesítményt nyújtott, ha a tanár a szokottnál jobb órát tartott, ha a takarítás nagyon szép és eredményes az iskoládban, ha  bármi említésre méltót találsz, menj oda ahhoz, aki a pozitív változást okozta és mondd neki, hogy ügyes, hogy jól dolgozik, hogy büszke vagy az eredményére, vagy éppen dicsérd meg őt.

3. Ne légy bűnrészes! Ha olyasmit tapasztalsz, ami bűncselekmény, azzal is bűnrészessé válsz, ha szemet hunysz felette. Ha tudsz, lépj fel azok ellen a dolgok ellen, amik a közösség ellen vannak, mint a bántalmazás, a túlkapások, a drog fogyasztás, stb..

4. Segíts, ha tudsz! Nem kell túl nagy dolgokra gondolni. Apróságok, de nagyon fontosak, pláne, ha tudatosan csinálod és igyekszel abban, hogy másoknak a hasznára légy. Ha csak egy nehéz iskolatáskát felcipelsz az emeletre, vagy egy tanárnak segítesz valamiben, tudatosan megnyitottál egy boldogságforrást. Ha neked segít valaki, mindenképp mondj köszönetet érte, méltányold a segítséget!

5. Törekedj az egészség megőrzésére és a tisztaságra! Azokon a helyeken tud a legkönnyebben boldog lenni az ember, ahol rend és tisztaság van. A magad testi tisztasága és egészsége megóvható, ha odafigyelsz egy kicsit. Például ha elegendő vizet fogyasztasz, vagy mindig fogat mosol ebéd után is, példává válhatsz mások számára!

6. Mutass jó példát! Bármilyen apróságban is elöl jársz a jó példával, ez egy nagy cselekedet. óvhatod a Földet, az állatokat vagy éppen saját környezeted épségét, lehetsz udvarias, vagy jó tanuló, bármilyen erényben kitűnhetsz, ami boldoggá tesz téged és célja van!

7. Tartsd meg a szavad! Nagyon nehéz dolog, de boldogabbá teszi az életedet, ha megbízható ember vagy és főleg te saját magad is számíthatsz rád, az adott szavadra

Forrás: csaladinet.hu

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások