ÔĽŅ
Bejelentkezés: email cím: jelszó:

ok

optimista orsz√°gok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Venezuela 100%Argentína 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztr√°lia 74%
Jord√°nia 73%Nicaragua 67%Szingap√ļr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Finnorsz√°g 62%G√∂r√∂gorsz√°g 62%√ćrorsz√°g 62%
Izrael 61%Azerbajdzsán 60%Maldív-szigetek 60%

nyit√≥oldal > hirek > Optimista sajt√≥figyel√©s > 6 egyszerŇĪ h√©tk√∂znapi √∂r√∂mforr√°s, ami szinte semmibe sem ker√ľl

6 egyszerŇĪ h√©tk√∂znapi √∂r√∂mforr√°s, ami szinte semmibe sem ker√ľl

2016.08.05.

A 21. sz√°zad fogyaszt√≥i t√°rsadalm√°ban hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy kiz√°r√≥lag az anyagi javak tehetnek minket boldogg√°, mik√∂zben megfeledkez√ľnk a minket k√∂r√ľlvevŇĎ megannyi apr√≥, de fontos √∂r√∂mforr√°sr√≥l. A m√ļlton r√°g√≥dunk, a j√∂vŇĎtŇĎl retteg√ľnk, ilyenkor a pillanat teremtette j√≥ dolgokra m√°r nem is marad idŇĎnk.

Az √©letet √©lvezni √©s √∂r√ľlni a legeml√©kezetesebb √©lm√©nyeknek, tudatos erŇĎfesz√≠t√©set ig√©nyel. Mikor esett meg utolj√°ra, hogy igaz√°n √©rt√©kelt√ľk volna az idŇĎj√°r√°s sz√©ps√©geit, √©s nem csak az√©rt ellenŇĎrizt√ľk telefonunkon, hogy kell-e kab√°tot venni? Pedig val√≥j√°ban ezek a dolgok rejtik az √©let val√≥di sz√©ps√©g√©t, en√©lk√ľl a h√©tfŇĎk mindig sz√ľrk√©k lesznek, a mindennapok pedig f√°raszt√≥ list√°v√° v√°lnak, amely folyamatosan √ļjabb √©s √ļjabb feladatokkal bŇĎv√ľl. √ćme, n√©h√°ny √∂r√∂mforr√°s, mellyel elŇĪzheted a depresszi√≥ fenyegetŇĎ felhŇĎit!

A nevetés és a mosoly ereje

Nem v√©letlen√ľl mondj√°k, hogy a nevet√©s az egyik legjobb orvoss√°g. Kutat√°sok szerint amellett, hogy enyh√≠ti a stresszt √©s a fesz√ľlts√©get, a fizikai eg√©szs√©gi √°llapotunkra is j√≥ hat√°ssal van. A nevet√©s hat√°s√°ra endorfinok szabadulnak fel a szervezetben, √≠gy cs√∂kken a stresszt okoz√≥ hormonok szintje. Mindezen folyamatok erŇĎs√≠tik az immunrendszert, fokozz√°k az energi√°t, √©s cs√∂kkentik a sz√≠vroham, valamint m√°s sz√≠v- √©s √©rrendszeri probl√©m√°k kock√°zat√°t. Mindegy, hogy kedvenc v√≠gj√°t√©kodat, vagy √©ppen vicces vide√≥kat n√©zel az interneten, a l√©nyeg, hogy egy f√°raszt√≥ munkanap ut√°n el tudd engedni magad, √©s √∂nfeledten tudj nevetni!

A mosoly az egyik legegyszerŇĪbb √©s legk√ľl√∂nlegesebb m√≥dja annak, hogy kapcsolatot teremts√ľnk egym√°ssal. Ne felejts el teh√°t mosolyogni, ha tal√°lkozol a koll√©g√°ddal a munkahelyeden, ha haza√©r a p√°rod az irod√°b√≥l, vagy egyszerŇĪen csak akkor, amikor sorban √°llsz a kassz√°n√°l a boltban! Nem is gondoln√°d, hogy egy ilyen apr√≥ gesztus milyen sokat jelenthet a m√°sik sz√°m√°ra, ak√°r a teljes napj√°t megv√°ltoztathatja.

Játék a háziállatoddal

A kutyatulajdonosok pontosan tudj√°k mennyi √∂r√∂m√∂t √©s szeretetet ny√ļjthatnak az √°llatok. El√©g megsimogatnunk kis kedvenc√ľnket, √©s m√°ris eg√©szen m√°s sz√≠nben l√°tjuk a vil√°got. Nem v√©letlen, hogy az √°llatokat gyakran haszn√°lj√°k ter√°pi√°s c√©lokra. A kutat√≥k r√°j√∂ttek, hogy a kuty√°k nem csup√°n boldogabb√°, kiegyens√ļlyozottabb√°, de eg√©szs√©gesebb√© is tehetnek minket. Tanulm√°nyok bebizony√≠tott√°k, hogy a kutyatart√°s cs√∂kkentheti a v√©rnyom√°st, emellett az √°llatokkal folytatott interakci√≥ a gy√≥gyul√°st elŇĎseg√≠tŇĎ oxitocin hormont szabad√≠t fel a szervezetben. Az √°llatter√°pia f√°jdalomcs√∂kkentŇĎ k√©pess√©g√©t is hamar felfedezt√©k. Egy kutat√°sban kider√ľlt, hogy azoknak, akikn√©l mŇĪt√©t ut√°n √°llatter√°pi√°t alkalmaztak, fele annyi f√°jdalomcsillap√≠t√≥ra volt sz√ľks√©g√ľk, mint akikn√©l nem.

Amikor meghallod a kedvenc zenédet

A zene az egyik legcsod√°latosabb emberi tal√°lm√°ny! Rajta kereszt√ľl olyan gondolatokat k√∂zvet√≠thet√ľnk egym√°snak, amelyeket szavakkal nem tudn√°nk kifejezni. Felid√©zi az eml√©keket, √©s visszarep√≠thet az idŇĎben. Ha szeretn√©d √©lvezetesebb√© tenni az irodai vagy a h√°zimunk√°t, kapcsold be kedvenc sz√°modat, √©s megl√°tod, m√°ris jobban √©rzed majd magad a bŇĎr√∂dben!

Szeretteink érintése

Az √©rint√©s az egyik leghat√©konyabb kapcsolatteremtŇĎ eszk√∂z. El√©g, ha megfogod partnered kez√©t, vagy meg√©rinted a v√°ll√°t, mik√∂zben vitatkoztok, √©s szinte azonnal cs√∂kken a harag √©s a szorong√°s mindkettŇĎt√∂kben. Egy 2003-as vizsg√°latb√≥l kider√ľlt, hogy a konfliktusok megold√°sa k√∂nnyebb, ha fizikai kontaktust teremt√ľnk vita k√∂zben. Ez az apr√≥ gesztus azt az √©rzetet kelti, hogy p√°runk szeret, meg√©rt minket, √©s biztons√°gban vagyunk mellette. Meg√°llap√≠tott√°k, hogy egy egyszerŇĪ √∂lel√©s hat√°s√°ra jelentŇĎsen megemelkedik az oxitocin, azaz a szeretet-, vagy m√°s n√©ven bizalomhormon szintje a szervezetben. El√©g egy 20 m√°sodperces √∂lel√©s, m√°ris boldogabbnak √©rezhetj√ľk magunkat, mindemellett pedig cs√∂kken a v√©rnyom√°sunk, a pulzussz√°munk √©s a kortizol- (stresszhormon-) szint√ľnk.

Csillagt√ļr√°k

A ny√°ri idŇĎszakn√°l keresve sem tal√°lhatn√°nk jobb alkalmat arra, hogy a csillagokat f√ľrk√©ssz√ľk. Ehhez nem kell messzire menn√ľnk, Magyarorsz√°gon ugyanis sz√°mtalan gy√∂ny√∂rŇĪ nemzeti parkot tal√°lhatunk, ahol a v√°rosi f√©nyek nem halv√°ny√≠tj√°k el a csillagokat. Az ilyen alkalmak eml√©keztetnek minket arra, hogy milyen hatalmas is ez az univerzum, √©s mi milyen apr√≥k vagyunk benne. A csillags√©t√°khoz √©rdemes felkeresned p√©ld√°ul a Hortob√°gyi Nemzeti Parkot, a Balaton-felvid√©ki Nemzeti Parkot, vagy az Aggteleki Nemzeti Parkot!


Nosztalgia

Az emberek gondolatban gyakran v√°gy√≥dnak vissza a m√ļlt idegen vil√°g√°ba. Ennek a v√°gy√≥d√°snak a neve: nosztalgia. Amikor nosztalgi√°zunk, egy kicsit a m√ļltban √©l√ľnk. Az ilyen pillanatokban a m√ļlt csod√°latosnak tŇĪnik, sokkal pozit√≠vabbnak l√°tszik, mint a jelen. Egy 2013-as vizsg√°lat szerint, amelyet a Personality and Social Psychology Bulletin c√≠mŇĪ szaklapban publik√°ltak a nosztalgia fokozza az √∂nbecs√ľl√©s√ľnket, √≠gy optimist√°v√° tehet minket. Az optimizmus pedig seg√≠thet megbirk√≥zni a neh√©z idŇĎkkel √©s a lelki csap√°sokkal. Hagyj teh√°t idŇĎt olykor a munka mellett az √°lmodoz√°snak is, √©s id√©zd fel a nyaral√°s eml√©keit, vagy gondolj vissza a bar√°taiddal t√∂lt√∂tt gondtalan idŇĎkre, √≠gy jav√≠thatsz a k√∂z√©rzeteden, √©s elŇĪzheted a szorong√°st!

Forrás: otvenentul.hu

Ingyenes, anonim HunOpti √∂nismereti teszt√ľnkbŇĎl te is megtudhatod mennyire l√°tod optimist√°n a jelened. Kit√∂lthetŇĎ ak√°r ide kattintva is: HunOpti

Szólj hozzá!

lakatos dominoka, 2017.04.27. 20:47:48
Szeintem nagyon jo versek
CS√ĀCSKA CSABA, 2017.02.16. 6:33:58
EGY SZ√ďVAL ? :( ! UT√ĀLOM !
Mai Tibor , 2017.02.16. 6:33:40
Nekem TETSZIK csak csal√°di ID√ČZETNEK :(
kiss e., 2017.02.15. 11:19:31
A ,,csillagt√ļr√°k" sz√©p
Kiki, 2017.02.15. 11:08:32
Hát jók de nem ijent vártam:-(
a szerelem, 2017.01.31. 22:05:40
a szerelem az olyan mint egy haj√≥ ha els√ľllyed akkor ujra lehet √©p√≠teni m√©g egyet. :)
Toth angelika anita, 2016.12.01. 8:14:20
Imadom
Kiss, 2016.09.13. 8:15:56
KIV√ĀL√ď √ĖTLET!
Rózsahegyi Márk, 2016.08.08. 9:30:12
:) K√∂sz√∂n√∂m, hogy terjesztŇĎdik a mosoly, a pozit√≠v gondolkod√°s hiszen csak √≠gy lehet szebb a holnapunk. Legyen sz√©p √©s derŇĪs a napunk tov√°bbra is.
Adamecz László, 2016.08.07. 10:43:00
Mint mindig, most is √©rt√©kes, hasznos a k√ľldem√©nyed √ľzenete.Nekem m√°r csak tov√°bb√≠tanom kell,hogy t√∂bbekehez eljusson, gondolatot √©bresszen m√°sokban is.K√∂sz√∂n√∂m!
Fabricius Ildikó, 2016.08.05. 19:33:43
Ez a mostani info ami az egyik legsz√≠nvonalasabb √©s leghaszn√°lhat√≥bb √ľzenet!

TE mit v√°rn√°l el egy optimista partner,- bar√°t t√°rskeresŇĎ oldalt√≥l?

Hogy lehessen benne √ľzleti partnereket is keresni.
Nem várok el semmit, mert boldog párkapcsolatban élek.
Legyen videos bemutatkoz√°si lehetŇĎs√©g.
Ingyenes legyen.
Csak t√°rskeresŇĎ nem √©rdekel, de bar√°t, ismerkedŇĎs kv√°zi k√∂z√∂ss√©gi oldal, az igen.
kor√°bbi szavaz√°sok