optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Zimbabwe 100%Venezuela 100%Argentína 100%
Szamoa 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Szingapúr 67%Nicaragua 67%
Namíbia 63%Ciprus 63%Olaszország 63%
Írország 62%Görögország 62%Finnország 62%
Izrael 61%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > 21 napos pszichológiai kísérlet. Te kibírod?

21 napos pszichológiai kísérlet. Te kibírod?

2017.07.07.

Ne panaszkodj 21 napig! Ahogy a mondás tartja, ahhoz, hogy megváltozzon az életed, másképp /pozitívan/ kell gondolkodnod és minden negatívumot el kell engedned. Könnyűnek hangzik, igaz? Vannak emberek, akiknek tényleg az, míg másoknak küzdeniük kell rendesen. Ha te is szeretnél változtatni? A gondolataidat egy kicsit kellemesebb mederbe terelni, akkor próbáld ki a következő pszichológiai kísérletet!

Will Bowen, a Panaszmentes világ című könyv szerzője, motivációs előadó azt javasolja, hordj egy lila karkötőt 21 napig anélkül, hogy bármiért is panaszkodnál (a lila szín jót tesz az agyadnak, hiszen oldja a stresszt és a frusztrációt). Ha mégis kicsúszik a szádon egy panasz, akkor rakd át a karkötőt a másik csuklódra és kezdd elölről a napok számolását. Egészen addig tégy így, amíg ki nem bírod a 21 napot panaszkodás nélkül, írja a Brightside.

Könnyűnek hangzik, pedig hihetetlenül nehéz, mert át kell formálnod hozzá a gondolkodásmódodat, a szemléleted, magadat. Csak akkor fogod sikeresen teljesíteni a kihívást, ha képes vagy megváltozni, képes vagy levetkőzni a negatív gúnyát és felölteni egy pozitívabb ruhát. Nem, nem leszel új ember 21 nap alatt, ahhoz sokkal több idő kell - de elindulsz egy jó úton, később pedig könnyebb lesz az átállás.

Negatívból pozitív

Bowen egyébként azt mondta, neki 3 hónapba telt, hogy a 21 napos kísérlet végére jusson, az emberek többségének átlagban még ennél is több idő, 5-6 hónap alatt sikerül. Az első pár hétben naponta akár 10-20 alkalommal is cserélni fogod a karkötőt, majd ez egyre csökken, már csak napi egyszer kell váltanod, végül pedig egyszer sem.

A pozitív gondolkodás tanulható - csak hagyj időt magadnak

A módszer egyébként olyan hatásos, hogy a világon már több millióan kipróbálták. A karkötő-időszak alatt az emberek elkezdik észrevenni a pozitív dolgokat az életben, az apró örömöket és rájönnek, hogy a mindennapok igazából nem is annyira rosszak, mint amilyennek hiszik. Mi azt javasoljuk, vágj bele te is: az elején nehéz lesz meglátnod mindenben a jót, ha azonban ráérzel az ízére, beépül a gondolkodásmódodba és erőfeszítés nélkül lesz pozitív a hozzáállásod. Hajrá!

Mert ezek tényleg beválnak: 6 egyszerű tipp a tökéletes boldogsághoz

Az élet tele van szenvedéssel és nehézséggel, pont ezért olyan fontos, hogy rájöjj, hogyan teheted magad boldoggá. A boldogság tanulható, és ha megfogadod a következő 6 tanácsot, garantáljuk, hogy előbb vagy utóbb kiegyensúlyozottabb életed lesz!

Forrás: femcafe.hu

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti
Rebeka, 2017.07.08. 11:32:44
2017 07 08 11:08 Én "megpróbálom"! Most nagy szükségem van rá.Tegnap nem láttam.Nem volt nyitva a gép, csak késő este..A vérnyomásommal kinlódtam,mindig normális-tegnap magas volt..Én gyógyszert NEM vettem be rá, sosem-most is alvással korrigálam..Inkább alacsony mindíg!Este már jobb lett. (Időjárás nagyon hat rám) A karkötőm, Lila (de inkább halvány szürkés) Pamutból csináltam , ez praktikus ,mert víz is érheti..Nem kell le venni,meg szárad. Más nem volt , amit kitaláltam volna Mit szóltok hozzá? Cseréljem "puccosabbra?"
B. Judit! Köszönöm az üzeneted, Márk átadta...később majd megüzenem Vele a tel.n számom,vagy @-m.
Nekem most fizikai problémám van,s a város szívétől messze lakom...de nagyon köszönöm ...a "gondolatodat..!"Üdv. Rebeka :)
Nagy Lizetta, 2017.07.07. 21:34:22
Annyira jó, hogy 2x is elküldtem!
Nagy Lizetta, 2017.07.07. 21:33:34
Nagyon jó ajánlat!
Elkezdem! :D
Liza
Böszörményi Judit, 2017.07.07. 9:38:51
Csúcs! Köszönöm!
Érdemes azt az időt is rászánni (itt a hétvége, szabadság, stb.)ahová a többi javasolt lépés során elvezet, mert akkor a
negatív (!)gondolatok kezelésének olyan módszereit is olvashatjuk, ami még jobban kiegészíti az alapgondolatot.

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások