Bejelentkezés: email cím: jelszó:

ok

optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Venezuela 100%ArgentĂ­na 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Finnország 62%Görögország 62%Írország 62%
Izrael 61%Azerbajdzsán 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > 21 napos pszichológiai kísérlet. Te kibírod?

21 napos pszichológiai kísérlet. Te kibírod?

2017.07.07.

Ne panaszkodj 21 napig! Ahogy a mondás tartja, ahhoz, hogy megváltozzon az életed, másképp /pozitívan/ kell gondolkodnod és minden negatívumot el kell engedned. Könnyűnek hangzik, igaz? Vannak emberek, akiknek tényleg az, míg másoknak küzdeniük kell rendesen. Ha te is szeretnél változtatni? A gondolataidat egy kicsit kellemesebb mederbe terelni, akkor próbáld ki a következő pszichológiai kísérletet!

Will Bowen, a Panaszmentes világ című könyv szerzője, motivációs előadó azt javasolja, hordj egy lila karkötőt 21 napig anélkül, hogy bármiért is panaszkodnál (a lila szín jót tesz az agyadnak, hiszen oldja a stresszt és a frusztrációt). Ha mégis kicsúszik a szádon egy panasz, akkor rakd át a karkötőt a másik csuklódra és kezdd elölről a napok számolását. Egészen addig tégy így, amíg ki nem bírod a 21 napot panaszkodás nélkül, írja a Brightside.

Könnyűnek hangzik, pedig hihetetlenül nehéz, mert át kell formálnod hozzá a gondolkodásmódodat, a szemléleted, magadat. Csak akkor fogod sikeresen teljesíteni a kihívást, ha képes vagy megváltozni, képes vagy levetkőzni a negatív gúnyát és felölteni egy pozitívabb ruhát. Nem, nem leszel új ember 21 nap alatt, ahhoz sokkal több idő kell - de elindulsz egy jó úton, később pedig könnyebb lesz az átállás.

NegatĂ­vbĂłl pozitĂ­v

Bowen egyébként azt mondta, neki 3 hónapba telt, hogy a 21 napos kísérlet végére jusson, az emberek többségének átlagban még ennél is több idő, 5-6 hónap alatt sikerül. Az első pár hétben naponta akár 10-20 alkalommal is cserélni fogod a karkötőt, majd ez egyre csökken, már csak napi egyszer kell váltanod, végül pedig egyszer sem.

A pozitív gondolkodás tanulható - csak hagyj időt magadnak

A módszer egyébként olyan hatásos, hogy a világon már több millióan kipróbálták. A karkötő-időszak alatt az emberek elkezdik észrevenni a pozitív dolgokat az életben, az apró örömöket és rájönnek, hogy a mindennapok igazából nem is annyira rosszak, mint amilyennek hiszik. Mi azt javasoljuk, vágj bele te is: az elején nehéz lesz meglátnod mindenben a jót, ha azonban ráérzel az ízére, beépül a gondolkodásmódodba és erőfeszítés nélkül lesz pozitív a hozzáállásod. Hajrá!

Mert ezek tényleg beválnak: 6 egyszerű tipp a tökéletes boldogsághoz

Az élet tele van szenvedéssel és nehézséggel, pont ezért olyan fontos, hogy rájöjj, hogyan teheted magad boldoggá. A boldogság tanulható, és ha megfogadod a következő 6 tanácsot, garantáljuk, hogy előbb vagy utóbb kiegyensúlyozottabb életed lesz!

Forrás: femcafe.hu

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti

Szólj hozzá!

Rebeka, 2017.07.08. 11:32:44
2017 07 08 11:08 Én "megpróbálom"! Most nagy szükségem van rá.Tegnap nem láttam.Nem volt nyitva a gép, csak késő este..A vérnyomásommal kinlódtam,mindig normális-tegnap magas volt..Én gyógyszert NEM vettem be rá, sosem-most is alvással korrigálam..Inkább alacsony mindíg!Este már jobb lett. (Időjárás nagyon hat rám) A karkötőm, Lila (de inkább halvány szürkés) Pamutból csináltam , ez praktikus ,mert víz is érheti..Nem kell le venni,meg szárad. Más nem volt , amit kitaláltam volna Mit szóltok hozzá? Cseréljem "puccosabbra?"
B. Judit! Köszönöm az üzeneted, Márk átadta...később majd megüzenem Vele a tel.n számom,vagy @-m.
Nekem most fizikai problémám van,s a város szívétől messze lakom...de nagyon köszönöm ...a "gondolatodat..!"Üdv. Rebeka :)
Nagy Lizetta, 2017.07.07. 21:34:22
Annyira jĂł, hogy 2x is elkĂĽldtem!
Nagy Lizetta, 2017.07.07. 21:33:34
Nagyon jó ajánlat!
Elkezdem! :D
Liza
Böszörményi Judit, 2017.07.07. 9:38:51
Csúcs! Köszönöm!
Érdemes azt az időt is rászánni (itt a hétvége, szabadság, stb.)ahová a többi javasolt lépés során elvezet, mert akkor a
negatív (!)gondolatok kezelésének olyan módszereit is olvashatjuk, ami még jobban kiegészíti az alapgondolatot.

TE mit várnál el egy optimista partner,- barát társkereső oldaltól?

Hogy lehessen benne ĂĽzleti partnereket is keresni.
Nem várok el semmit, mert boldog párkapcsolatban élek.
Legyen videos bemutatkozási lehetőség.
Ingyenes legyen.
Csak társkereső nem érdekel, de barát, ismerkedős kvázi közösségi oldal, az igen.
korábbi szavazások