optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Zimbabwe 100%Venezuela 100%Argentína 100%
Szamoa 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Szingapúr 67%Nicaragua 67%
Namíbia 63%Ciprus 63%Olaszország 63%
Írország 62%Görögország 62%Finnország 62%
Izrael 61%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > hirek > Optimista sajtófigyelés > 163.400 gigabyte és 400 munkaóra ajándékba

163.400 gigabyte és 400 munkaóra ajándékba

2015.08.28.

A Morgan Stanley közel száz dolgozója 400 órányi önkéntes munkával segített, hogy kisiskolások, gyermekkórházak és segélyszervezetek használhassanak korszerűbb számítógépeket.A vállalat budapesti irodájának dolgozói maguk tisztították meg, formatálták újra és tették külsősök számára is használhatóvá azt a 817 számítógépet, amelyet a vállalat többségében magyarországi gyermekszervezeteknek, iskoláknak, kórházaknak adományozott. Ez a munka adott lehetőséget arra, hogy többek között a Bátor Tábor, a Heim Pál Gyermekkórház, a Gézengúz Alapítvány vagy éppen a Ferencvárosi Komplex Óvoda és Általános Iskola dolgozói korszerűbb számítógépeken dolgozhassanak.

Nem bankárok: informatikusok

A Morgan Stanley a világ egyik legjelentősebb befektetési bankja, de a budapesti irodában nem bankárokkal, befektetési tanácsadókkal, hanem elsősorban informatikusokkal és matematikai elemzőkkel találkozhatnak a látogatók. A Duna parti modern épületben dolgozó szakemberek fele informatikus, fejlesztő és IT infrastruktúra szakértő, az ő munkájuknak is köszönhető, hogy a Morgan Stanley globális szervezetének pénzügyi és banki rendszerei világszínvonalúak. A hazai IT-szakmai kötődés a magyarázat arra is, hogy miért számítógépekkel segített a vállalat.

36 támogatott szervezet

A Morgan Stanley összesen 817 darab számítógépet adományozott az alábbi megoszlásban:·    kisiskolásoknak és oktatási intézményeknek 502 darab számítógép; kórházak gyermekosztályainak és gyermekkórházaknak 150 darab számítógép; hajléktalanokat, fogyatékkal élőket, hátrányos helyzetű családokat és időseket segítő szervezeteknek 165 darab számítógép.  

A Morgan Stanley által adományozott gépeken készül a Fedél Nélkül

A támogatott szervezetek között van a hajléktalanok segítésével foglalkozó Menhely alapítvány is. "A Morgan Stanley-től kapott számítógépek nagyon sokat segítenek nekünk. A gépek egy részét az alapítvány által kiadott Fedél Nélkül című utcalap szerkesztősége használja: a hajléktalan alkotók, a szociális munkások, segítők és önkéntesek közösen használják azokat a szerkesztőségi feladatokhoz. Versek, prózák, interjúk születnek a gépeken, és persze így az újság tördelése is sokkal gördülékenyebb. Nagyon köszönjük a Morgan Stanley-nek az adományt és a cég részéről nálunk dolgozó lelkes önkénteseknek is a szervezési segítséget! Hálásak vagyunk, hogy személyesen is segítettek, és persze remek dolog, hogy könnyebbé és gyorsabbá válthatott a munkánk." – mondta el Primuszné Sára Réka a Menhely Alapítvány adományszervezője.

Forrás: http://hirek.prim.hu/

Ingyenes, anonim HunOpti önismereti tesztünkből te is megtudhatod mennyire látod optimistán a jelened. Kitölthető akár ide kattintva is: HunOpti
Rózsahegyi Márk, 2015.09.02. 9:26:12
Kedves Zsuzsa. Köszönöm, hogy megírta. Pont ezért csinálom az optimista sajtófigyelést, hogy ilyen és ehhez hasonló cikkeket találjak és tegyek közre a mi kis pozitív szigetünkön. További szép napot.
Zsuzsa, 2015.09.01. 7:26:23
Melengette a lelkemet, hogy ilyen horderejű tevékenységről olvashattam és tudtam meg. Megerősödött bennem a tudat, hogy igen is vannak még jó szándékú segítő kezek.Gratulálok!
Tátrai Emília, 2015.08.31. 16:38:29
Ez nagyon szép !
Egy számítógépes ismerősöm ezt csinálja kicsiben. Mint magánember begyűjt már nem kellő vagy hibás számítógépeket, felújítja azokat és egy rászoruló gyereknek ajándékozza. Az én asztali számítógépem is erre a sorsra jutott, ma már egy gyereket boldogít :)

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások