optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > forum > Mitõl vagyok ÉN optimista!

A weblap ezen funkciójához be kell jelentkeznie a rendszerbe.

Amennyiben még nincs felhasználóneve, jelszava itt regisztrálhat!

[1]
Mitõl vagyok ÉN optimista!, , 2010-12-30 21:18:48
B orongós napok tűnjetek tova,
O kkal szomorú ne legyél soha!
L épteid kísérje töretlen szerencse,
D erűs percek rajzoljanak mosolyt a szemedre!
O szoljanak el az óévnek sötét árnyai,
G úzsból szabaduljanak a képzelet szárnyai!

Ú j évet hozzon a nesztelen iramló idő,
J öjjön már a rég várt, csodálatos jövő!

É vek ha múltok, ha elszálltok napok,
V idámságot, örömet számolatlan adjatok!
E lfusson most az óévnek malac a,
T öbbé ne legyen senkinek panasza!

K erüljön betegség, bánat messzire,
Í rmagjuk is vesszen mind a semmibe!
V ágyaid sorra valóra váljanak,
Á lnok szavak többé ne bántsanak!
N övekedjen az igaz barátok tábora,
O kosan élj, ne legyél ostoba!
K ívánom neked, legyen 365 szép ünneped!

Hozzon az új év örömből végtelent,
szeretetből önzetlent,
sikereket mit csak lehet!


"Új év, új élet.
Új érv, új mérleg.
Lerázni a régi gondot,
Amit az ember elrontott."


Itt az Újév, új jót hozzon,
Régi jónktól meg ne fosszon.
Hogyha új jót nem is hozhat,
Vigye el a régi rosszat!
Mitõl vagyok ÉN optimista!, , 2010-07-17 21:57:44
Emese csodállak! és KITARTÁST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)))))))))

én azért vagyok optimista, mert 1 életünk van, és hülye az aki szomorkodással tölti ahelyett, hogy örüljön az életnek! az élet szép! élni jó! szeretem!:)))
Mitõl vagyok ÉN optimista!, Lukács Emese, 2010-06-05 16:57:27
Ez egy érdekes kérdés. Én 17 éves vagyok. Jövőhéten lesz a 19. műtétem, kizárólag csak az altatásosakat számolva. Az orvosok nem tudják, hogy mi a bajom. Konferenciák, nemzetközi megbeszélések, és híres-neves külföldi orvosok nem találnak semmit a lassan már 3 dossziéra elegendő orvosi papírokból. Suli nehezen megy. Nem azért mert hülye vagyok, hanem mert energiám, és időm nincs sokszor tanulni. Illetve gimnáziumba is kéttannyelvű suliba járok, ahol legelső évtől angolul tanuljuk a földrajz, biológia, fizika, matek, történelmet. Ez nem könnyű. De mégis csinálom. 0. végén megbuktam, túl sok volt a műtét. Megkértük az igazgatót, és engedélyezte, hogy újra járjam az évet. Most 4 tantárgyam megint nyár végére csúszott vizsgázás szempontjából. Itthon is vannak problémák. Mégis még mindig optimista vagyok. Hogy miért? Mert erős vagyok. Tudom , hogy meg tudom csinálni, és tudom, hogy minden rossznak vége lesz. És akkor történik valami jó, ami erőt ad, és amiből később, ha megint nehéz helyzet előtt állok, tudok merítkezni. Nem könnyű optimistának lenni. Őszintén, én azt hittem, hogy én már nem is vagyok optimista. Megcsináltam a tesztet. És mialatt válaszoltam a kérdésekre, rádöbbentem, hogy még mindig a jót látom. Persze ez az eredményben is kijött. Sokszor megrendül a magamba vetett hitem. Az is lehet, hogy sokszor megrémülök, és elbizonytalanodok, hogy tudom-e folytatni. De minden után, bármi történik is, hiszem hogy vége lesz, és hogy a rosszat a jó is felváltja. Máshogy szerintem nem is lehet. Hinned kell a jóban, hinned kell a csodákban. (Ne haragudjatok az előző hozzászólásért. Véletlenül elküldtem még mielőtt a lényeget leírtam volna.)
Mitõl vagyok ÉN optimista!, Lukács Emese, 2010-06-05 16:45:02
Ez egy érdekes kérdés.
Mitõl vagyok ÉN optimista!, Czrenner Imre, 2010-05-18 20:14:33
Ez gyenge volt,még tőled is.
Mitõl vagyok ÉN optimista!, Seer Árpád, 2010-05-18 19:52:41
Kár érted. Majd a Mónika sajnál.
Mitõl vagyok ÉN optimista!, Czrenner Imre, 2010-05-18 18:08:42
Azért vagyok én optimista,mert látom ,hogy van igazság,és lesúlyt az igaztalanokra.
Mitõl vagyok ÉN optimista!, Seer Árpád, 2009-10-13 23:31:17
Sziasztok! Andrea és Márk igen érdekes gondolatokat feszegettek ebben a témában. Én a kérdésre inkább azt válaszolnám, hogy hitem az igazságomban? Talán ez adta az erőt nekem két évvel ezelött, mikor kislányom olyan beteg lett, hogy az őt kezelö orvosok már lemondtak róla és próbáltak felkészíteni a legrosszabbra. Ekkor minden számba jöhető ismerőseimet megkerestem akik erőt és ötleteket adtak. Az általuk javasolt étrend kiegészítőkkel és az irodalomban fellelhető masszázs technikákkal kiegészítve az orvosok munkáját sikerűlt kislányomat a gyógyulás útjára elindítani. Mára már teljesen gyógyúltnak tekinthető. Másszóval fogalmazhatom úgy is, hogy mitől vagyok én derülátó. Talán attól, hogy hiszek magamban? Üdvözlettel Árpi
Mitõl vagyok ÉN optimista!, Tóth Andrea, 2009-09-26 13:14:39
Sziasztok! Megosztanám Veletek a gondolatomat. Amikor valamelyikünk nehéz helyzetben van, nagyon fontos, hogy tudatában legyen annak, hogy nincs egyedül. Fontos, hogy tudjuk, felelősek vagyunk egymásért mi emberek. Nagyon nagy erő kell, ahhoz, hogy szembenézzünk a meglévő problémával és akarjuk megoldani azt. Ha eldöntöttem, hogy meg akarom oldani, már tettem egy lépést a cél érdekében. Vegyük észre a körülöttünk lévő szép dolgokat, merítsünk erőt belőle a mindennapokhoz. Minden nap egy újabb lehetőség arra, hogy változtassunk, és rá fogunk jönni, ahogy mi is változunk, úgy változik majd a világ körülöttünk. Törekedjünk arra, hogy az adott helyzetből a lehető legjobbat tudjuk kihozni. Legyünk bátrak segítségek kérni, nem szégyen. Nem kell feltétlenül elfogadni, de mindig mindenből tanulhatunk. Szép hétvégét kívánok.
Mitõl vagyok ÉN optimista!, , 2009-09-24 08:04:07
Mitől vagyok ÉN optimista? Minap küldtem ki az Optimista Hírmondó következő számát, közel 30.000 embernek. Hétfő este amikor az első néhány embernek elküldtem a levelet, megrökönyödtem, hogy azonnal válaszolnak, és felajánlják segítségüket, hogy szívesen megválaszolják azon leveleket amelyek anonim pszichológiai tanácsadásra hozzánk érkezik. Az elmúlt hónapokban a nehéz helyzet miatt, amely mindannyiunkat érink, megnövekedett a levelek száma, és a segítőink nem bírták optimizmussal. És erre jött a felkérés, legyen Ön is segítő. Gondoltam, hogy lesz 4-5 ember aki segít, de azt hogy 40-50, arra nem. Ez annyira fantasztikus érzés, hogy tudunk még segíteni, hogy na én ezért vagyok optimista. Látom, tudom és tapasztalom, nem lehet olyan nagy baj, amiből ne lehetne kilábalni. Most is ez lesz. Csak idő kérdése. A kérdés csak annyi, mit kezdünk addig az időnkel? Van aki arra fordítja, hogy keseregjen, ezt most nagyon sokszor lehet hallani. És ettől jobb lesz? A kesergőnek igen, hiszen tudja nincs egyedül, hiszen mindenki tartozni akar valahová. Én az optimistákhoz tartozom, ezért optimista emberekkel beszélgetek és ilyen társaságba járok, és ilyen dolgokat teszek. Mi ennek az eredménye? A rossz kedvem, mert néha nekem is van, sokkal gyorsabban elszáll, mivel látom van eredmény. Legyen szép és derűs a napod!
Mitõl vagyok ÉN optimista!, , 2009-09-17 13:42:32
Szeretném, ha ebben a rovatban az optimista emberek, akik felvállalják, hogy ők látják az alagut végén a fényt és szeretnék azt, hogy ezt mások is lássák, irják meg, nekik hogyan sikerült. Amikor nehézben vannak, miért nem adjék fel. Sikertörténeteket, könnyeket, személyes irásokat várok ide, hogy amikor elfogy a szufla, legyen meríteni. Legyen szép és derűs a napja!
[1]

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások