optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Venezuela 100%
Argentína 100%Seychelle-szigetek 100%Zimbabwe 100%
Szamoa 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Szingapúr 67%Nicaragua 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Írország 62%Finnország 62%
Izrael 61%Azerbajdzsán 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > forum > Optimista Bibliográfia

A weblap ezen funkciójához be kell jelentkeznie a rendszerbe.

Amennyiben még nincs felhasználóneve, jelszava itt regisztrálhat!

« Első   « Elöző  1 [2]
Optimista Bibliográfia, Balassáné Veres Margit, 2007-08-14 13:35:40
G. B. Shaw: Pygmalion A görög monda szerint Pygmalion, a szobrász, kifaragta Galathea szobrát, beleszeretett, és a márványalak megelevenedett. Shaw modern Pygmalionja - A 'bogaras', nyelvjárásokkal foglalkozó kutató professzor – eleven anyagból gyúrja alkotását: hercegnőt formál egy virágáruslányból. London nagyhírű operaháza előtt, az elegáns közönségnek árul virágot Eliza. Álmai hasonlóak a többi magafajta leányéhoz: meleg szoba, puha ágy, finom ennivaló, s no meg valaki, aki szereti. De még ezek az egyszerűnek tűnő vágyak se látszanak megvalósíthatónak. A véletlen azonban beleszól Eliza életébe. A Higgins meggyőződése szerint ugyanis a szép, pontos beszéd a kulcsa a társadalmi felemelkedésnek, s egy virágárus leányból is lehet hercegnőt nevelni. A professzor el is kezdi tanítani Elizát, s a leány nagyszerű alanynak tűnik a bizonyításhoz: kitartó, tehetséges. Azt, hogy miként sikerül célt érnie, s hogyan alakul a tanítvány és a professzor kapcsolata, ezt mondja el a darab. Talán éppen a mű hatására nevezték el (1968-ban R. Rosenthal és L.Jacobson) megfigyelésüket Pygmalion-effektusnak, melynek lényege, hogy ” bármilyen folyamat kiértékelésekor az értékelő személy saját elvárásai erősen befolyásolják a kiértékelés eredményét. A megfigyeléseiket több kísérlettel is igazolták, például egy isk. tanáraiban néhány gyerek isk.-i teljesítményével kapcsolatos pozitív elvárásokat alakítottak ki, ennek eredményeképpen a gyerekek tényleges oszt.-zatai javultak a tanév végére.” Ugyanis mű egyik legfontosabb mondata Elisza szájából hangzik el: „ Tulajdonképpen nem abban van a különbség, hogy az ember hogy viselkedik, hanem hogy az emberrel hogy viselkednek.”
Optimista Bibliográfia, Kálmán Anikó, 2007-08-14 13:35:38
Kedves Margo! igen, megvenni szeretnem. Budapesten elek.
Optimista Bibliográfia, Balassáné Veres Margit, 2007-08-14 13:22:42
Kedves Anikó ! Honnan írsz? Mert különben nem tudok tanácsot adni. Szerintem az OSZK-ban(Országos Széchényi Könyvtár) biztosan megvan, mert ott minden Magyarországon megjelent, vagy magyar vonatkozású könyvet gyűjtenek, a teljesség igényével. Ha nem laksz Budapest közelében, akkor nem tudom... Vagy megvenni szeretnéd? Üdv: Margó
Optimista Bibliográfia, Kálmán Anikó, 2007-08-14 10:38:48
Bogati Peter: A Hovirag masodkormanyosa jelenti Ezt a konyvet keresem. Tud valaki segiteni?
Optimista Bibliográfia, Balassáné Veres Margit, 2007-08-13 11:02:31
John Steinbeck: Kék öböl Szerelem csütörtök „A Konzervgyár utca a kaliforniai Montereyben, költemény, bűz, fülsiketítő lárma, sajátságos fény, hangulat, magatartás, epekedés és álom. A Konzervgyár utca valóságos tohuvabohu: ón és vas és rozsda és faforgács, hepehupás úttest, gazzal benőtt telkek, ócskavas-kupacok, hullámlemezből épült szardínia-konzervgyárak, kricsmik, vendéglők és kuplerájok, kicsiny, zsúfolt szatócsboltok, laboratóriumok és lebujok. Lakói, ahogy egyszer valaki megjegyezte, 'kurvák, stricik, hamiskártyások, piszkos csavargók', amin azt értette, hogy emberek. Ha az illető más szemszögből nézi a dolgot, azt is mondhatta volna, hogy 'szentek, angyalok, mártírok és jámbor lelkek' - és ez is ugyanazt jelentené.” A két kisregény Steinbeck szülőföldjén, Kaliforniában játszódik, a varázslatos Montereyben. Szereplői remekül megrajzolt különc figurák - életük mulatságos epizódjaiból kerekedik ki a könyv cselekménye, sok humorral és leleménnyel.
Optimista Bibliográfia, Balassáné Veres Margit, 2007-08-09 09:25:11
Gerald Durell: Családom és egyéb állatfajták „Ez annak az öt esztendőnek a története, amit én meg a családom Korfu szigetén, Görögországban töltöttünk…” (Gerald Durrell) Mit lehet tenni, ha Angliában mindig esik az eső, köd van, mindenki náthás, és Margó pattanásai nemhogy elmúlnának, hanem egyre sokasodnak?... A megoldás: át kell költözni melegebb ég alá, pontosabban a görög szigetvilág paradicsomi fészkébe: Korfura. A nem is kissé excentrikus Durrell család tagjai - a gondterhelt konyhaművész mama, és gyermekei: a kiterjedt baráti körrel rendelkező és rosszkedvű író, Larry; a fegyvergyűjtő és –szakértő, Leslie; a szerelmes hajlandóságú Margó, végül pedig (de nem utoljára!) minden rendű és rangú élőlény szenvedélyes barátja: Gerry - mind megtalálják a hajlamaiknak legjobban megfelelő éghajlatot és elfoglaltságot ezen a gyönyörű szigeten, ahol csodával határos módon mindig sikerül emberi és nem emberi állatseregletüket újabb, egyre érdekesebb példányokkal gyarapítani...
Optimista Bibliográfia, Balassáné Veres Margit, 2007-08-04 12:47:07
Brunella Gasperini: Én és ők 'Egy szeleburdi, kócos, csupacsont anya mikroszkopikus méretekkel, aki kávé, porok, cigaretta háromszögében egyszerre próbál írni, telefonhoz menni, gyerekekre felügyelni, konyhai katasztrófákat elhárítani, háztartást vezetni; három istenadta, pontosabban istenverte gyerek; egy javakorabeli kutya; egy lerobbant kocsi, egy rendhagyó háztartási alkalmazott és 'én, aki a család egyetlen normális tagja vagyok, jóllehet nőm gyakorta olyképpen viselkedik, mintha legszívesebben pszichoanalízisbe küldene. - Egyetlen gyerek - sóhajtja fejcsóválva. A feleségem szerint ugyanis az embernek, hogy megközelítőleg normálisszámba mehessen, legalább két testvére kell hogy legyen. Neki volt valami öt, minek következtében ő aztán szupernormális, ami viszont komplett őrültet jelent' - köszön be Brunella Gasperini családi trilógiájának első krónikása, a férj. Egy milánói família zűrös életének nagyjából fél esztendejét meséli el. Az ellenállhatatlan humorral, szellemesen megírt történetfüzérben sok az önéletrajzi elem. ' Ajánlom azoknak, akik úgy érzik néha összecsap a fejük felett a hullám (tehát mindenkinek) Vígasztaló, hogy nem vagyunk ezzel egyedül :)
Optimista Bibliográfia, Balassáné Veres Margit, 2007-08-02 21:49:31
Lázár Ervin: Berzsián és Dideki Berzsián költő megállapítja, hogy az emberek: lopnak, csalnak, hazudnak, lustálkodnak, vizezik a bort, klórozzák a vizet, önzők, zsugoriak, gyávák. Úgy dönt, hogy megszakítja a kapcsolatot az emberiséggel, ezért becsukja az időtlen idők óta nyitva álló kaput. Ezután leszereli a kapuról a csengőt, bezárja a páncélszekrénybe, és várja, hogy valaki becsöngessen, akivel közölheti, hogy szakított az emberiséggel. Amikor már harmadik napja várja kétségbeesetten, hogy elmondhassa bánatát, végre megjelennek barátai. Sróf mester, aki képes televízióból taligát és taligából televíziót készíteni, Violin a fülrepesztő zenész és Zsebenciék locska-fecske lánya, Zsebenci Klopédia. Barátai a legnagyobb bajban is vele tartanak, és a történet végén Dideki és kutyája, Ribizli segítségével megmentik Berzsiánt /és a világot/ attól, hogy a sötétség és gonoszság uralkodjon rajta.
Optimista Bibliográfia, Balassáné Veres Margit, 2007-07-30 12:28:21
Milne, Alan Alexander : Micimackó A Százholdas Pagonyban lakik Micimackó a kedves, de csekélyértelmű medvebocs, a félénk Malacka, a fontoskodó és intézkedő Nyuszi, a mindig búslakodó Füles. Minden nap történik velük valamilyen izgalmas és mulatságos esemény, néha bajba is kerülnek, de aztán Róbert Gida segítségével mindent rendbe hoznak. A mesében mindenkinek előtűnik valamilyen hibája, de ezért soha nem kap büntetést, kioktatást, mindenki megmaradhat olyannak, amilyen. A mese reményt adhat számunkra, hogy a saját /magunknak is nehezen elfogadott/ rossz tulajdonságaink ellenére is szerethetőek lehetünk.
Optimista Bibliográfia, Balassáné Veres Margit, 2007-07-29 14:44:59
Travers, Pamela Lyndon : A csudálatos Mary A Banks család otthonában éppen a feje tetején áll minden, amikor Mary a keleti szél szárnyán megérkezik. A négy gyerek: Jane, Michael, John és Barbara egyhangú életében ezután az egyik fantasztikus dolog követi a másikat. Mary Poppins feneketlen táskájából olyan üveg kerül elő, amelyből többféle ízű, finom orvosság kerül minden gyermeknek, majd izgalmasabbnál izgalmasabb emberekkel ismerkedhetnek meg, különleges helyekre utazhatnak el. A gyerekek nagyon megszeretik Maryt, pedig első látásra nem tűnik a nevelők gyöngyszemének: szigorú, gúnylódik a gyerekekkel, soha semmit nem magyaráz meg, rendkívül hiú és ráadásul a zabkása is mindig csomósra sikerül neki. De ami a sok izgalmas élményen kívül is fontosabb, hogy a gyerekek soha nincsenek egyedül, és Mary Poppins mellett mindig biztonságban érezhetik magukat. „Kezét Mary Poppinsnak a gyerekkocsi fogóján nyugvó kezére tette. Meleg, biztonságos, megnyugtató érzés volt.”
Optimista Bibliográfia, Balassáné Veres Margit, 2007-07-27 13:38:38
Michael Ende: Momo Momo egy nagyváros peremén él barátaival: gyerekekkel, akikre nincs idejük a szüleiknek; egy utcaseprővel; egy túristákat szédítő, mesemondó csavargóval; és sok-sok látogatóval. Mert valaki mindig ott üldögélt Momonál. Miért? Mert ' a kis Momo egyet tudott, ahogyan rajta kívül senki: hallgatni másokat. ...Momo úgy tudott hallgatni, hogy ostoba embereknek egyszeriben okos gondolatuk támadt. Nem mintha bármit szólt vagy kérdezett volna, ami másból előcsalogatta az okos választ, dehogy , ő csupán ült és hallgatott, teljes figyelemmel és odaadással. Közben nagy, sötét szeme a másikon függött, s az úgy érezte, hirtelen gondolatai támadnak, amelyről soha sejtelme nem volt, hogy benne rejtőznek' Varázslatos mese, amelyet nem csak gyerekeknek, felnőtteknek is szívből ajánlok.
Optimista Bibliográfia, Balassáné Veres Margit, 2007-07-16 14:46:33
Benjamin Hoff: Micimackó és a Tao Ezen a weboldalon található: http://www.hotdog.hu/doksi/d oksi.hot?d_id=39239
Optimista Bibliográfia, , 2006-08-21 12:15:01
Kedves Klubtagok és Vendégek! Szeretnék mindenki figyelmébe ajánlani egy nagyon jó könyvet. Márai Sándor: Füves könyvek
Optimista Bibliográfia, , 2006-06-27 09:24:58
Kedves Klubtársak! Hadd ajánljak egy kedves kis könyvet azoknak, aki szeretnék megtanulni, hogy minden rosszban van valami jó: ELEANOR H. PORTER: AZ ÉLET JÁTÉKA Üdvözlettel: Diószegi László
Optimista Bibliográfia, , 2006-05-09 13:21:46
Buka Adrienn BLACKSWAN Antiqvárium által beküldött lista: Apuleius: Aranyszamár Marcus Aurelius: Elmélkedések Bp., 1943. Pantheon. Ortega y Gasset, José: A szerelemről Bp., 1942. Bibliotheca. Plutharkhosz: Párhuzamos életrajzok I-II. Bp., 1974. Magyar Helikon. Karácsony Benő: Napos oldal Kolozsvár, é.n. Erdélyi Szépmíves Céh Körmendi János-Sugár Róbert: Életrajz két felvonásban Bp., 1987. Ifjúsági Lap- és Könyv Lem, Stanislaw: Kiberiada Bp., 1971. Európa Kazantzakisz, Nikosz: Zorbász, a görög Bp., 1967. Európa Kner Izidor: Félévszázad mesgyéjén 1882-1932 Gyoma, 1931. Kner Bogáti Péter: A „Hóvirág” másodkormányosa jelenti Bp., 1958. Móra. Eötvös József: Utazás a Balaton körül. I-III. Bp., é.n. Révai Konfuciusz: Beszélgetések és mondások Bp., 1995. Szukits Bölcsességek könyve I-II. /Aforizmák, szállóigék/ Összeállította: Kristó Nagy István Bp., 1983-1984. Gondolat. Lubrock, sir John-Avebury, lord: Az élet örömei. Bp., é.n. Révai. Noszlopi László: Emberismeret és emberekkel való bánás Bp., 1944. Pantheon. Marden, Orison Swett: Hogyan érünk célt az életben Bp., é.n. Révai Vörösváry László: A lélek derüje. Bp., 1985. A szerző – Kiadó: Vörösváry Mark Twain-Jean Effel: Ádám és Éva naplója Bp., 1957 Európa Shaw, G.B.: Pygmalion Bp., 1957. Európa Gádor Béla: Nehéz szatírát írni Bp., 1957. Magvető Székely Éva: Sírni csak a győztesnek szabad! Bp., é.n. A szerző kiadása Székely Éva: Jöttem, láttam. Veszetettem? Bp., 1986. Magvető Milne, A. A.: ...Micsoda négy nap! Bp., 1982. Európa Mark Twain: Megszelídítem a kerékpárt Bp., 1980. Európa Gyárfás Miklós: Kisded játékaim Bp., 1969. Széirodalmi Curie, Eve: Madam Curie Bp., 1957. Bibliotheca Gergely Mihály: Röpirat az öngyilkosságról Bp., 1972. Medicina De Amicis, Edmondo: Szív Bp., 1987. Móra Kahn, Fritz: A szerelem iskolája Bp., 1968. Medicina Hatvany Lili: Ételművészet-Életművészet Bp., 1986. Kentaur Könyvek Rolland, Romain: Colas Breugnon Bp., 1982. Európa Katz, Richard: Kert a hegyek között. Bp., 1937. Grill Vasari,Giorgio: A renaissance mesterei Bp., én. Győző Andor Zweig, Stefan: Csillagórák. - Történelmi miniatűrök Bp., 1987. Gondolat Mikó Imre: Az utolsó erdélyi polihisztor – Brassai Sámuel Bukarest, 1971. Kriterion Nyírő József: Uz Bence Bp., 1940. Révai. Rejtő Jenő (P.Howard): Csontbrigád Bp., 1967. Albatrosz. Bod Péter Szent Hilárius vagy szívet vidámító, élesítő, kegyességre serkentő, rövid kérdésekbe és feleletekbe foglalt dolgok, mellyek mind az hasznos idő töltésére s mind az épületes tanuságra egybe-szedegettetvén kibocsáttattak Bod Péter által. H. n. 1760. Ny.n. Első kiadás. Greenburg, Dan-Jacobs, Marcia: Hogyan legyünk boldogtalanok? - Az önsanyargatás tudománya. Bp., 1995. Gondolat Tersánszky Józsi Jenő: Három történet. Egy ceruza története. Egy kézikocsi története. Egy biciklifék története Bp., 1985. Magvető Fischer, Mark: Koldusból királyfi Bp., 1996. Network Bettger, avagy a felemelkedés iskolája /Carneige, Dale előszavával Bp., 1993. Verlag der MBI Group International Imrei Sándorné-Király József: A rafinált üzletasszony-Gyakorlati ismeretek, tanácsok a gazdasági élethez - nők számára Bp., 1994. Novorg Bettger, Frank: Üzletkötés a gyakorlatban-Avagy hogyan sokszoroztam meg a jövedelmemet és boldogságomat az üzleti életben Bp., 1994. Bagolyvár Fielding, Helen: Bridget Jones naplója Bp., 1998. Európa Fielding, Helen: Mindjárt megőrülök!-Bridget Jones naplója Bp., 2001. Európa Oakwood, Alexander: Mikor mondjunk nemet és hogyan Bp., 1986. Ab Ovo Hopkins, Cathy: Szerelem életfogytig.-Mit tegyél, hogy örökké tartson Bp., 1998. Neverland Kent, Margaret-Feinschreiber, Robert: Szerelem a munkahelyen. -Az íróasztaltól az ágyig Bp., Network. 1989 Durell, Gerald: A halak jelleme Bp., 1989. Európa Durell, Gerald: Családom és egyéb álattfajták Bp., 1986. Európa Katz, Richard: Vidám napok barna emberek között Bp., é.n. Tolnai Csille Jenő: Porszem a viharban. - Humoros regény. Bp., 1942. Langer. Chevallier, Gabriel: Clochmerle-fürdő Bp., 1966. Európa Müller Péter: Benső mosoly I-II. Az önismeretről-A meditációról Bp., 1998. Gondolat Good, Nancy: Nehezen kezelhető férfiak. - Hogyan szeressük őket? Bp., 1991.Gondolat Harris, Joanne: Csokoládé Bp., 2002. Ulpiusház De Saint Exupéry: A kis herceg Bp., 1971. Móra Towsend, Sue: Adrian Mole minden kínszenvedése Bp., 1987. Móra Márai Sándor: Füves könyv. Bp., é-n. Révai Szent Ágoston vallomásai I-II. Bp., 1944. Parthenon Defoe: Robinson Bp., 1986. Móra Fekete Gyula: A boldog házasságok titkai. Bp., 1991. Magvető Wass Alber: Erdők könyve Bp., é.n. Révai Aszlányi Károly: Hét pofon Bp., 1938. Bibliotheca Cusack, Dymphina: Ketten a halál ellen Bp., 1986 Európa Hamvas Béla: A bor filozófiája Bp., 2000. Editio Mundi Török Sándor: Egy kis kertet szerettem volna Bp., 1979. Magvető Tarlé: Napóleon Bp., 1986. Európa Levi, Vlagyimir: Az önismeret művészete Bp., 1995. Háttér Epiktétoskézikönyvecskéje. Bp., 1943. Officina Fromm, Erick: A szeretet művészete Bp., 1989. Háttér Fromm,Erich: Férfi és Nő Bp., 1996. Akadémiai Kiadó Smith, Chyrum: A sikeres időgazdálkodás 10 természeti törvénye Bp., 1996. Bagolyvár Cove, Stephen E.: A sikeres élet.- 7 aranyszabály. Bp., 1994. Édes Víz Gundel Károly: A vendéglátás művészete Bp., 1934. Magyar Szakácsok Köre Gundel Károly: A vendéglői felszolgálás kézikönyve. Bp., 1926. Stephaneum. Monspart Sarolta-Miltényi Márta: A futás csodálatos világa Bp., 1990. Sport Budha beszédei. Bp., 1989. Magyar Helikon Ancsel Éva: Az aszimmetrikus ember Bp. 1989. Kossuth Ancsel Éva: Töredékek az emberi teljességről Bp. 1985. Kossuth David J. Schwartz: Gondolj merészet! Bp., 1994. Magyar Könyvklub Dale Carnegie: Sikerkalauz 2. (Ne aggódj, tanulj meg élni!) Bp., 1995. Minerva Daniel Goleman: Érzelmi intelligencia Bp. 1997. Háttér Könyvkiadó Napoleon Hill, W. Clement Stone: A siker titka- Pozitív lelki beállítottság Bp., 1993. Bagolyvár, Kulcskönyvek Robert J. Ringer: Milliókat érő szokások - Bp., 1997. Bagolyvár Alan Houel és Christian Godefroy: Hogyan bánjunk nehéz emberekkel Bp., 1995. Bagolyvár, Kulcskönyvek Erőleves a léleknek I – VI. Bp. 1996 – 1999. Bagolyvár John C. Maxwell: A csapatjátékos 17 nélkülözhetetlen tulajdonsága - Bp, 2005. Bagolyvár Andrew Matthews: Hallgass a szívedre Bp., 2002Varázsládika Kiadó, 2002 M. Scott Peck: A járatlan út Bp., 1978. Park Könyvkiadó, 1978 Alexander Oakwood: Mikor mondjunk NEM-et és hogyan Bp., 1994. Bagolyvár, Kulcskönyvek Michael LeBoeuf: Az önszervezés iskolája Bp., 1994. Bagolyvár, Kulcskönyvek Alan Lakein: Hogyan gazdálkodjunk időnkkel és életünkkel Bp., 1995.- Bagolyvár, Kulcskönyvek Robert T. Kiyosaky: Adósság-kalauz Bp., 1998- Bagolyvár, Gazdag papa sorozat Skip Ross, Carole C. Carlson: Dinamikus élet Bp., 2003. Network Twentyone Kiadó Werner Ablass: Ne szenvedj, SZERESS! Bp., 1998. Édes Víz Molinaeus Péter: Pax animae az az a lélek békességéről, és az elme gyönyörüségéről való tracta. Frantzia nyelven irattatott M. P. által. Ugyan azon nyelvből magyarra fordíttatott Pápai Páriz Ferentz által. Kolosváratt, 1775. A reform. coll. Betüivel.
Optimista Bibliográfia, , 2006-05-09 12:23:10
Bartók Györgyi - OSZK által beküldött lista: Allen, Woody: Lelki jelensegek vizsgalata Blixen, Karen (1885-1962): Babette lakomaja. Budapest Press Consult Kft., 1997. Doyle, Raddy: A meregzsak. Bp. Europa Kvk. 1999. 260 p. Durrell, Gerald: Csaladom es egyeb allatfajtak Durell, Gerald: Ferjhez adjuk a mamat. Durrell, Gerald: A piknik es egyeb kalamajkak Durrell, Jacquine: Allatok az agyamban Faludy Gyorgy (1910): Pokolbeli vig napjaim [Budapest] :M. Vilag, 2005, cop. 1998. 407 p. 25 cm Garcia Marquez, Gabriel.: Szerelem a kolera idejen [ford. Szekacs Vera]. 8. kiad. Budapest : Magveto, [2003], cop. 1990 [Gyomaendrod] : Gyomai Kner 421 p. 24 cm Gasperini, Brunella: En es ok. Egy ferj feljegyzesei Gasperini, Brunella: Mi es ok Halbertsma, Kitty.: Amarilla Kisasszony Kitty Halbertsma [ford. Pal Zsuzsanna] [Kiss Ilona rajz.]. Budapest : Mora, 2002 Debrecen : Alfoldi Ny. 93, [2] p. ill. 20 cm Jerome, Jerome K.: Harom ember egy csonakban (nem szamitva a kutyat). Regeny.[ford. Zagoni Zoltan]. Bukarest : Kriterion, 1977. 206 p. 19 cm Karinthy Frigyes (1887-1938): Az utolso palackposta karcolatok, humoreszkek, cikkek, kiadatlan irasok [az irasokat osszegyujt., val. es az utoszot irta Ungvari Tamas] [szerk. es a szoveget gond. Kaiser Laszlo]. 2. kiad. [Budapest] : Talentum, [2000] [Miskolc] : Borsodi Ny, 178, [3] p. 19 cm Kastner, Erich: A salsburgi szobalany Kosztolanyi Dezso (1885-1936): Ezust Maria. Valogatott elbeszelesek, 1923-1936 Kosztolanyi Dezso [val. es az utoszot irta Hafner Zoltan]. Budapest : Osiris, 2000 151 p. 19 cm Knight, Eric: Sam Small csudalatos elete Lazar Ervin (1936-.): A Negyszogletu Kerek Erdo [Reber Laszlo rajz.]. Budapest : Osiris, 2005.166, [3] p. ill. 21 cm Leacock, Stephen: Rosszcsirkeff Mria es tarsai Rejto Jeno (1905-1943): Rejto Jeno osszegyujtott munkai. Pecs Alexandra 2004- 19 cm Rideg Sandor (1903-1966): Indul a bakterhaz.Szeged. Szukits, [1996] [Szeged] : Szegedi Ny. 149 p. 20 cm Smid, Jan: Eletem artatlan oromei Szabo Magda( 1917):Tunder Lala meseregeny. (Sajdik Ferenc rajz). Budapest : Holnap, cop. 2005. 221 p. ill. 21 cm Tersanszky J. Jeno (1888-1969) - Kass Janos, (1927- ill). Misi Mokus kalandjai. Budapest Holnap cop. 2005 107, [6] p. ill. 23 cm Vargas Llosa, Maria: Julia neni es a tollnok. Budapest Europa Kvk. 2000. 511 p. Voltaire: Candide. Budapest Ikon. Kiado, 1994. 11 p. Wodehouse, Pelham Grenville.: Forduljon Psmithhez. [ford. Devecserine Guthi Erzsebet]. Budapest Cicero Dico 2005. 309 p. 18 cm Wodehouse, Pelham Grenville: A jokedvu jotevo Wodehouse, Pelham Grenville: Hubele Samuel
Optimista Bibliográfia, Dancs Jánosné Anikó, 2006-04-29 12:07:24
Nos én új tag vagyok. Tegnap, 2006. 04. 28. án regisztráltam, de : időtlen-idők óta vártam egy ilyen nyugodt és békés helyre, mint ez az oldal. És most, haza találtam. Az én kedvenc könyveim: Luise L. Hay: Éld az életed; Édesvíz, 1997 és : Az erő benned van; Édesvíz, 1998 Lynn Gribhorn: A vonzás hatalma; és Rapael könyvekből, az Ateisták imakönyve. A teljesség igénye nélkül, persze.
Optimista Bibliográfia, Buka Adrienne, 2006-04-20 18:17:29
Noszik, Borisz: Schweitzer. Bp., 1976. Kossuth Könyvkiadó. Rákóczi Ferenc: Emlékiratok. Bp., 1985. Szépirodalmi Könyvkiadó. Két könyv két nagy egyéniségről. Nagysorsú, történelmet formáló személyiségek voltak, akik fölül tudtak emelkedni minden gáncson, teljes életet éltek.
Optimista Bibliográfia, , 2006-02-21 10:59:43
Szepes Mária: Az élet mágiája

Nem hosszú, de rendkívül tartalmas könyv. Gyakorlat, és elmélet is van
benne. Akik olvasták, azt mondják, 'kis, ágymelletti zsebkönyvvé
vált'...Még nem értem a végére, egy hete van nálam, de már rövid
távon is érzem: szívesebben beszélgetek még azzal is, akivel nem túl
jó a viszonyom, türelmesebb vagyok, és el tudom űzni és kezelni tudom
a negatív gondolatokat... Egyelőre ennyi. A többi tapasztalatról később
írok, ha vkit érdekel.
Nagy Dóra
Optimista Bibliográfia, , 2006-02-21 10:58:53
Új tagként mindenk optimistát szeretettel köszöntök! A biblioterápiáról kerestem a neten információkat, így jutottam el hozzátok. Nagyon sok könyv volt rám pozitív hatással, ezek közül a legutolsó négy a következő: Brunella Gasperini: Én és ők ( egy férj feljegyzései) Brunella Gasperini: ő és mi ( egy feleség feljegyzései) Brunella Gasperini: Mi és ők ( egy lány feljegyzései) Brunella Gasperini: Egy nő és egyéb állatfajták Az első kettő a házasságban élőknek nyújt egykis vígaszt a mindennapi családi konfliktusok megoldásához, 'túléléséhez'. A harmadik egy kamaszlány problémáit írja le, szerintem minden kamasznak el kellene olvasni. Az utolsó az öregedéssel foglalkozik, néha humorosan, néha szomorkásan. A borító hátoldalán ez a jellemzés található: 'Az árad belőle, amit úgy hívunk: A lélek szépsége' Figyelmetekbe ajánlom a következő könyvet, amelyben sok címet lehet találni: Bartos Éva:Segített a könyv a mese.Budapest,1999.Magyar Olvasástársaság. Bettelheim, Bruno: A mese bűvölete és a bontakozó gyermeki lélek.Bp.1985.Gondolat Boldizsár Ildikó: Mesepoétika.Bp.2004.Akadémia Peseschkia Nosstrat: A tudós meg a tevehajcsár. Keleti történetek- nyugati lelki bajok. Bp.. 1991. Helikon Üdvözlettel : Balassáné Veres Margit
« Első   « Elöző  1 [2]

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások