optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > forum > Optimista Bibliográfia

A weblap ezen funkciójához be kell jelentkeznie a rendszerbe.

Amennyiben még nincs felhasználóneve, jelszava itt regisztrálhat!

Optimista Bibliográfia, , 2010-12-30 21:19:31
B orongós napok tűnjetek tova,
O kkal szomorú ne legyél soha!
L épteid kísérje töretlen szerencse,
D erűs percek rajzoljanak mosolyt a szemedre!
O szoljanak el az óévnek sötét árnyai,
G úzsból szabaduljanak a képzelet szárnyai!

Ú j évet hozzon a nesztelen iramló idő,
J öjjön már a rég várt, csodálatos jövő!

É vek ha múltok, ha elszálltok napok,
V idámságot, örömet számolatlan adjatok!
E lfusson most az óévnek malac a,
T öbbé ne legyen senkinek panasza!

K erüljön betegség, bánat messzire,
Í rmagjuk is vesszen mind a semmibe!
V ágyaid sorra valóra váljanak,
Á lnok szavak többé ne bántsanak!
N övekedjen az igaz barátok tábora,
O kosan élj, ne legyél ostoba!
K ívánom neked, legyen 365 szép ünneped!

Hozzon az új év örömből végtelent,
szeretetből önzetlent,
sikereket mit csak lehet!


"Új év, új élet.
Új érv, új mérleg.
Lerázni a régi gondot,
Amit az ember elrontott."


Itt az Újév, új jót hozzon,
Régi jónktól meg ne fosszon.
Hogyha új jót nem is hozhat,
Vigye el a régi rosszat!
Optimista Bibliográfia, , 2009-04-08 20:36:35
Sziasztok! Minden nőszemélynek ajánlom figyelmébe a következő nagyon érdekes-izgalmas-tanulságos könyvet: Csernus Imre - A Nő
Optimista Bibliográfia, , 2009-01-02 11:38:21
Sziasztok, elkészült az első Optimista Könyvtár állományát tartalmazó lista, mely elérhető, s letölthető a http://www.optimistaklub.hu/download /okkonyvek2008.pdf oldalon. Jó böngészsét, akinek szükséges a könyv, azt az cimre irt levélben jelezheti számunkra. Postán, avagy személyesen vehető át a mű. Természetes a kölcsönzéshez beiratkozás szükséges, hogy fedezni tudjuk a költségeket.
Optimista Bibliográfia, Balassáné Veres Margit, 2008-12-12 15:05:25
Follett, Ken: Az idők végezetéig Ken Follett új könyve, A katedrális folytatása, szintén az angliai városban, Kingsbridge-ben játszódik, a XIV. században. A szereplők a katedrális építőinek leszármazottai, akik ugyanúgy küzdenek az élettel, mint elődeik. Történelmi hűséggel tárul elénk a középkori élet durvasága, nyomorúsága: trónöröklési harcok, egyházi intrikák, éhínségek és járványok sorozata. A regény elején négy gyermek sorsa fonódik össze véletlenül valamilyen sötét titokkal, amelyet egy levél tartalmaz, és amely már a történet elején két ember halálát okozza. Meghatározó eleme a sztorinak az emberiség történelmének eddigi legpusztítóbb pestisjárványa is, a XIV. századi Fekete Halál. A járvány közepette sem állhat meg az élet, hídépítés, katedrálisépítés, az emberek megélhetésének biztosítása, és a minden nehézséget áthidaló szerelmek közepette zajlik az élet a városban. Ken Follet megint remekelt, olyan művet írt, amely szinte letehetetlen.
Optimista Bibliográfia, Balassáné Veres Margit, 2008-12-11 19:08:59
Závada Pál: Jadviga párnája Nincs boldogabb ember a legénybúcsúját és lakodalmát tartó Andrásnál, hiszen legszebb álma teljesült be: elnyerte szerelmének, apja gyámleányának, Jadvigának a kezét. Az ifjú férj házassága első napjától naplót vezet, melyben rögzíti közös életüket: az első idők önfeledt szerelmét, Jadviga régi szeretőjének felbukkanását, majd házasságuk tragikus végét. Závada Pál sok érdekességgel szolgál a századforduló vidéki, kisvárosi életéről, itt-ott finoman fűszerezve némi erotikával. A napló a regény egy pontján Jadviga, majd később fiuk, Miso kezébe kerül, és ők belejavítanak, hozzáírnak András bejegyzéseihez, így még érdekesebbé válik a három szemszögből megélt történet. A Jadviga párnája az utóbbi évek egyik legnépszerűbb regénye lett, s nemcsak az olvasók, de a kritikusok körében is szinte osztatlan sikert aratott.
Optimista Bibliográfia, Soos Viktória, 2008-05-31 11:41:06
sziasztok! szerintem igazán optimista, ahogy egy bölcsész próbál bejutni egy üzleti valóságshow-ba: www.vallalkozobolcsesz. tetszik, szavazzatok rá itt: www.milliomos-szuletik.com Kösz vállalkozóbölcsész exe)
Optimista Bibliográfia, Major Márk, 2008-05-19 14:19:33
Douglas Adams : Galaxis utikalauz stopposoknak (Galaxis triológia)
Optimista Bibliográfia, Major Márk, 2008-05-19 14:15:30
Michael Ende : Momo
Optimista Bibliográfia, Bartók Béla Művelődési Központ és Könyvtár Sarkad, 2008-05-10 09:01:37
Napsugaras éveket kívánok mindenkinek. Ismerkedjetek velünk: www.sarkadi-konyvtar.hu
Optimista Bibliográfia, , 2008-01-07 12:48:59
Sziasztok, elkészült az első Optimista Könyvtár állományát tartalmazó lista, mely elérhető, s letölthető a http://www.optimistaklub.hu/download/okkonyvek.pdf oldalon.

Jó böngészsét, akinek szükséges a könyv, azt az cimre irt levélben jelezheti számunkra. Postán, avagy személyesen vehető át a mű. Természetes a kölcsönzéshez beiratkozás szükséges, hogy fedezni tudjuk a költségeket.
Optimista Bibliográfia, Balassáné Veres Margit, 2008-01-02 17:58:46
Louise L. Hay: Éld az életed! 'Filozófiám néhány alaptétele Teljes mértékben felelősek vagyunk mindazért, ami történt és történik velünk. Minden egyes gondolatunk jövőnket alakítja. A hatalom lényege a mostban rejlik. Mindenki önutálattól és bűntudattól szenved. A legtöbb ember úgy véli, nem elég tehetséges. Ez azonban csak egy gondolat, és a gondolatok változtathatók. A neheztelés, a rosszallás és a bűntudat a legkártékonyabb beidegződések. A sérelmekről való lemondás még a rákot is meggyógyíthatja. Ha igazán szeretjük önmagunkat, életünkben minden sikerülni fog. Le kell mondanunk a múltbéli sérelmekről, és meg kell bocsátanunk mindenkinek. Késznek kell lennünk arra, hogy megtanuljuk szeretni önmagunkat. Önbecsülés és önbizalom a nyitja minden pozitív változásnak.' Jó lenne, he mindenki polcán ott lenne ez a könyv... Az optimistáknak is, hiszen az optimizmus nem pottyan az ember ölébe, mint ahogy gondolják a pesszimista emberek, hanem nap mint nap meg kell dolgozni érte.
Optimista Bibliográfia, Balassáné Veres Margit, 2007-12-27 14:34:03
Bálint Ágnes : Tündér a vonaton 'Virágtündérekkel manapság már csak olyan kertekben lehet találkozni, ahol nem zümmög a fűnyírógép, nem csattogtatják a nyesőollót, vagyis minden virág, bokor, fa úgy nő, ahogyan neki tetszik. Az ilyen kerteket nem őrzik ám hegyes dárdájú, büszke kerítések! Legtöbbször nincs is már kerítésük, megette az idő, és ami még maradt belőle, azt vastagon takarja a lonc vagy a vadszőlő. Öreg emberek kertjét veszik körül ilyen elvadult sövények. Nem véletlen tehát, hogy virágtündérek úgyszólván csak öreg emberek háza körül találhatók...” Flórika, a mese főszereplője ebből a kedves kis kertből kis barátaival egy vonatra kerül, arra kényszerülnek, hogy ott utazgassanak fel és alá, egyik állomástól a másikig. De ők nem esnek kétségbe, mert a vonaton felejtett holmikból lakályos kis kuckót varázsolnak maguk köré, az elhullajtott morzsákból, gyümölcsökből pedig remek elemózsiát tudnak készíteni. Flórika, egyébként különleges tündér: ha kis aranyfésűjével fésülködik, az emberek elfeledik gondjukat, vidámabbak és kedvesebbek lesznek egymáshoz. Milyen jó lenne nekünk is egy ilyen pici aranyfésű… :)
Optimista Bibliográfia, Balassáné Veres Margit, 2007-12-25 13:52:59
E.T.A. Hoffmann: Diótörő „Stahlbaum egészségügyi fõtanácsos gyermekeinek december huszonnegyedikén egész nap tilos volt bemenniük a nappali szobába és még inkább az abból nyíló szalonba. Frici és Marika a hátsó szoba sarkában kuporogtak, az alkonyi sötétség egyre mélyült körülöttük, s mivel elfelejtettek lámpát vinni nekik, inukba szállt a bátorságuk. Frici titokban súgta meg húgának (aki éppen hétéves múlt), hogy a bezárt szobákból kora reggel óta különös zizegést, zörgést és halk koppanásokat hall…” A világ tele van titkokkal, csodákkal, csak nem mindenki látja őket. Hoffmann klasszikus meséjét meleg humor jellemzi, amely megihlette Csajkovszkijt is, aki balettzenét komponált hozzá. Ma már a világ egyik legismertebb balettje, amelyet hagyományosan karácsony első napján tűznek műsorra. „A varázslatot, a csodát minden ember képes megteremteni, mint minden gyermekben, ott él bennünk is. Álmaink tesznek gazdagabbá bennünket is. Akinek szeretet és béke él a szívében, mindig képes lesz meglátni a csodát... és nem csak ünnepnapokon.' Egerházi Attila
Optimista Bibliográfia, Zahora Éva Mária, 2007-12-18 07:47:47
James Herriot: A repülô állatorvos Kacagtató történetek emberekrôl, állatokról. A könyvbôl életszeretet árad, mindenki átélheti, hogy milyen csodálatos élni és milyen szép körülöttünk az élet. Kimondatlanul is arra biztat, hogy vegyük észre azokat az apró vidám és boldog pillanatokat amivel mindnyájunk élete nap mint nap megtelik.
Optimista Bibliográfia, Balassáné Veres Margit, 2007-11-16 21:09:38
Ifjúsági irodalom Sohonyai Edit: Macskaköröm „Ma kaptam meg a személyi igazolványomat. A fényképen elég bénán nézek ki, mert szemüveg nélkül vagyok lefényképezve. Nagy rajta az orrom, és a szám is hülyén áll, a rágó miatt. Hiába, öregszem.' Így kezdődik Mészáros Zsófi naplója, amelyből megtudhatjuk, hogy mint minden kamasz, ő is csúnyának és jelentéktelennek látja magát, és el nem tudja képzelni, hogy bele tudna szeretni egy fiú. Pedig Zsófi úgy érzi megtalálta a nagy őt, mégpedig a szemközti házban lakó szőke, jóképű fiú, Zsolti személyében. Most jól jönne egy jó tündér segítsége, hogy széppé varázsolja a főszereplőt. Vagy csak a tükör a hibás? A titok ott lapul a könyvben, és ha egy kicsit is magadra ismertél Zsófi történetében, neked is el kell olvasnod.
Optimista Bibliográfia, , 2007-11-02 13:28:07
James Herriot : Állatorvosi pályám kezdetén A könyv önéletrajzi ihletésű, azokról az évekről szól, mikor szerző belép segédorvosnak J. Donald Sinclair (a könyvekben Siegfried Farnon) mellé. Kedves humorral írja le az állatorvos mindennapi problémáit (és ezekből az antibiotikumok és a modern gyógyszerek elterjedése előtt még bőven akadt), a környezetében élő embereket, a természet csodáit - egy újszülött borjú első lépéseit vagy a hegyek fenséges látványát. Akkor kezdett el állatorvosként praktizálni, mikor még néhol akadtak igáslovak, és még különálló kis tanyákon gazdálkodtak a farmerek, ahogy számtalan generációjuk tette azelőtt is. Akkoriban még az állatgyógyászat gyerekcipőben járt, az orvosnak pedig ott és olyan körülmények között kellett megoldania a problémát, ahol és ahogyan a páciens éppen tartózkodott - azaz az esetek többségében a hideg kőpadlón, egy ócska elemlámpa fényénél, csak a nála lévő gyógyszerek és jó esetben a farmer segítségére hagyatkozva. Az állatorvos-szakmával kapcsolatos anekdotákon még sokadszorra is képes vagyok nevetni, a könyvet a szerző humora és s öniróniája élvezetes és szórakoztató olvasmánnyá teszi.
Optimista Bibliográfia, Balassáné Veres Margit, 2007-10-25 16:09:55
Ifjúsági irodalom /mese Bálint Ágnes : Mazsola Manófalvi Manó, a madárijesztők barátja egy szép napon födél nélkül maradt. Beköltözött hát egy jókora sütőtökbe, melyet kívülről egy induri-pinduri kismalac kezdett rágcsálni. Mivel a kismalacnak sem volt hova mennie, befogadta házába. Kis hősünk szeretetre, megértésre, gondoskodásra vágyik, s Manócska is boldog, mert Mazsola társasága bearanyozza napjait. Nem is sejtette, mennyi izgalmat, örömet hoz ez a változás, a kedves kismalac olyan, mint bármelyik gyermek: kíváncsi, aranyos, eleven, néha kicsit akaratos, csintalan. Manócska gyakran mesél Mazsolának, történeteiken keresztül alapvető emberi értékek fontosságára hívják fel a figyelmünket.
Optimista Bibliográfia, , 2007-10-24 14:54:35
Michael Ende: Momo
Travers, Pamela Lyndon : A csudálatos Mary
Milne, Alan Alexander : Micimackó
Lázár Ervin: Berzsián és Dideki
Brunella Gasperini: Én és ők
Gerald Durell: Családom és egyéb állatfajták
John Steinbeck: Kék öböl
Szerelem csütörtök
G. B. Shaw: Pygmalion
Orlev, Uri: Sziget a romok között
Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerekerdő
Bálint Ágnes: Szeleburdi család
Bálint Ágnes: Hajónapló
Optimista Bibliográfia, Balassáné Veres Margit, 2007-10-24 08:36:30
Szépirodalom: Robert Merle: Malevil 1977 áprilisában mindent elemésztő hatalmas tűzvihar söpör végig a francia tájon. Csupán Malevilben, ebben a középkori, angolok által emelt várkastélyban, a pincék hűvös mélyén marad néhány túlélő. Mi történhetett? Atomtámadás? Természeti katasztrófa? Mivel semmi és senki sincs, aki válaszolhatna a túlélők kétségbeesett, ám teljesen jogos kérdéseire, nekiállnak, hogy feltérképezzék a helyzetet. Amikor felmennek a felszínre, szinte semmit sem látnak a mindent beborító füsttől. Hacsak azt nem, hogy a környéken rajtuk kívül nincs egyetlen élőlény sem. Mi lesz így velük? És a civilizációval? Aztán néhány hét múlva elkezd esni az eső, előbukkan az első madár, a természet éledezni kezd… ők is nekifognak, hogy megszervezzék az életüket, hiszen pillanatnyilag rajtuk múlik az emberiség sorsa, legalábbis ők így hiszik. Szépen lassan kialakul egy kis közösség, amiben szinte már-már idillikussá válik minden, amikor kiderül, nincsenek egyedül. Hogyan tudják nélkülözni a civilizáció „áldásait”, hogyan tudnak egy katasztrófa sújtotta helyen otthont teremteni. Erre ad választ a mű, sőt még többre is vállalkozik. Azt a következtetést vonja le, hogy tulajdonképpen sokkal boldogabb, teljesebb életet élnek hűtőszekrény, televízió és egyéb luxuscikkek nélkül, mint valaha gondolták volna…
Optimista Bibliográfia, Balassáné Veres Margit, 2007-10-22 15:15:49
Bálint Ágnes: Hajónapló Laci, a szeleburdi Faragó család középső gyermeke folytatja a naplóírást. Sőt, májustól kezdve hajónaplóírást, mert barátjával azt tervezik, hogy nyáron a Ramónán, a gazdátlan régi bárkán fognak nyaralni. A szülők ugyan azt hiszik, hogy elegáns, hófehér hajóról van szó - pedig, ha tudnák! A fiúkat persze semmi sem rettentheti el, hiszen számukra talán nem is annyira a hajó a fontos, mint inkább a fantázia szárnyalása, az együtt nyaralás, a segítés öröme. 'Február 19. Megbeszéltük Radóval, hogy vagy állatorvosok leszünk, vagy hajószakácsok. Már rajzoltam is egy szép táblát: DR. FARAGÓ LÁSZLÓ ÁLLAT- ÉS EMBERORVOS Sajnos, a bátyám, a Feri megtalálta, és azóta folyton egyetemes ürgedoktornak csúfol. Úgyhogy az ember szót már le is radíroztam. Majd bolond leszek a Ferinket gyógyítani!'
Optimista Bibliográfia, Balassáné Veres Margit, 2007-08-25 09:08:50
Bálint Ágnes: Szeleburdi család Megbeszéltük a Radóval, hogy naplót fogunk írni, és majd ha öregek leszünk, jót derülünk rajta - így kezdi naplóját a tizenkét éves Laci, becsületesen bevallva, hogy a derülünk szót Radótól gyűjtötte, akinek nyelvész a papája, s ezért igen gazdag a szókincse. Laci hűségesen beszámol a kis lakásban élő háromgyermekes Faragó család eseménydús hétköznapjairól, s - valljuk be - cselekvő részt is vállal abban, hogy ezek a hétköznapok minél mozgalmasabbak legyenek. Az olvasó - akinek szerencsére nem kell öregkoráig várnia, hogy Laci naplóján jót derüljön - biztosan a szívébe zárja ezt a vidám, szeleburdi családot, amely kissé zsúfolt lakásába örömmel fogad be minden új jövevényt, legyen az aranyhörcsög, cincér vagy lopótök.
Optimista Bibliográfia, Balassáné Veres Margit, 2007-08-22 08:25:45
Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerekerdő Egy macskaforma kis figura, fekete kalapban, piros ingben és nagy bakancsban (neve Mikkamakka) kézen fogja a történet krónikását, és együtt futnak el a szomorúság és magány elől - egyenesen a Négyszögletű Kerek Erdőbe, ahol jeles társaság várja őket. Bruckner Szigfrid, hajdan nagy hírű oroszlán, Ló Szerafin, az ábrándos lelkületű kék paripa, Aromo a fékezhetetlen agyvelejű nyúl, a nagyeszű, a szeleburdi Macskavati és még sokan mások, csupa kedélyes lények, akik együtt töltik idejüket, barátok, a szó legnemesebb értelmében.. A mesefűzér fölidézi kisebb-nagyobb viszontagságaikat és gyermekien bölcs filozofálgatásaikat. Nem nehéz fölismerni a párhuzamot a Micimackó s a Mikkamakka-történetek között, hiszen ez a történet nem szól másról, mint a szeretetről, a barátságról, a segítőkészségről.
Optimista Bibliográfia, Balassáné Veres Margit, 2007-08-15 22:46:42
Orlev, Uri: Sziget a romok között Lengyelországban játszódik a történet, a második világháború idején, azokban az időkben, amikor először gettóba zárták, majd tömegesen deportálták a zsidókat a megsemmisítő táborokba. A tizenegy éves Alex megszökik a fallal körülvett varsói zsidó negyedet kiürítő németek elől, s egy lakatlan romházban rendezkedik be. A kisfiúnak minden leleményére szüksége van, hogy túlélje a túlélhetetlent... Portyái során számos emberrel találkozik, és átél néhány veszélyes kalandot, de a szerencséje sosem hagyja el. A könyv úgy mutatja be - gyerekek számára is közérthető formában a zsidóság tragédiáját -, hogy közben senki felett nem mond ítéletet, pedig, mivel Alex története személyes élményeken alapul, akár meg is tehetné. Uri Orlev a gyerekkönyv írók Nobel-díjaként számon tartott Andersen-díj egyik kitüntetettje, ma Izraelben él, és ez a könyv az első magyarul is megjelenő műve.
Optimista Bibliográfia, Kálmán Anikó, 2007-08-14 15:33:17
koszonom Margo maris nezem!
Optimista Bibliográfia, Balassáné Veres Margit, 2007-08-14 14:05:06
Kedves Anikó ! Ezen a weblapon találtam könyveket, de cím nincs megadva, esetleg emailban meg kellene kérdezned, hogy az a könyv amit keresel közte van-e. Egyébként a Googlban összesen négy találat jött ki, egy sem könyvesbolt. Sok sikert a kereséshez! http://antikvarium.index.

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások