optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Venezuela 100%
Argentína 100%Seychelle-szigetek 100%Zimbabwe 100%
Szamoa 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Szingapúr 67%Nicaragua 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Írország 62%Finnország 62%
Izrael 61%Azerbajdzsán 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > forum > Gondolatok

A weblap ezen funkciójához be kell jelentkeznie a rendszerbe.

Amennyiben még nincs felhasználóneve, jelszava itt regisztrálhat!

« Első   « Elöző  1 2 3 [4]
Gondolatok, Dagaly András, 2005-05-06 08:52:38
Olvasd végig elgondolkodtató! Képzeld el, hogy megnyertél egy versenyt, s a nyereményed az, hogy a bank minden reggel 86. 400 forintos számlát nyit a nevedre. Ám mint minden játéknak, ennek is megvannak a szabályai, pontosabban két szabály van: - az első szabály, hogy mindazt a pénzt, amit napközben nem költöttél el, este visszaveszik tőled; csalni nem lehet, tilos áttenni az összeget egy másik nap számlájára; csak elkölteni lehet. . . de másnap reggel a bank új számlát nyit a nevedre, rajta ismét az egy napra szóló 86. 400 forinttal; - a második szabály, hogy a bank előzetes figyelmeztetés nélkül bármikor véget vethet ennek a kis játéknak; akármelyik pillanatban közölheti, hogy kész, ennyi volt, a számlát lezárják, és nem lesz folytatása . A kérdés, hogy mit tennél ebben a helyzetben? Elgondolkodtál?! Minden reggel, alighogy felébredsz, kapsz 86. 400 forintot, azzal az egyetlen kikötéssel, hogy a nap folyamán költsd el, mert a fel nem használt összeget este, amikor lefekvéshez készülsz, visszaveszik Tőled. Csakhogy ez a mennyei manna-eső vagy játék, ahogy tetszik, bármikor véget érhet. Érted?! A kérdés, hogy mit tennél, ha ilyen ajándékban lenne részed?! Elköltenéd, az utolsó fillérig?! Önmagadra?! - Azokra, akiket szeretsz? - Idegenekre? Hát úgy gondold át, hogy ez a varázsbank igenis létezik! És Te mindenreggel ébredéskor megkapod a magad ajándékát! Igen! És ezt a varázsbankot úgy hívják: IDő. A múló másodpercek bőségszaruja! Minden reggel, ébredéskor kapunk 86. 400 másodpercnyi életet arra a napra, de amikor este elalszunk, a maradékot nem lehet átvinni másnapra; a tegnap elmúlt, és azok a másodpercek, amiket nem éltünk meg a maguk teljességében, jóvátehetetlenül elvesztek. A varázslat minden reggel előlröl kezdődik; ismét kiutaltak részünkre 86. 400 másodpercnyi életet, de a játékszabályok megkerülhetetlenek: a bank minden előzetes értesítés nélkül, bármikor megszüntetheti a számlánkat - az élet akármelyik pillanatban véget érhet. A kérdés tehát az: - mit kezdünk a napi 86. 400 másodpercünkkel? Ha meg akarod érteni, mit jelent egyévnyi élet, kérdezz meg egy diákot, aki elszúrta az év végi vizsgáját. Az egyhavi életről kérdezd az anyát, aki koraszülött gyermeket hozott a világra, és várja, mikor hagyhatja el a baba az inkubátort, hogy ő épen-egészségesen a karjába szoríthassa. Ha az egyheti élet érdekel, fordulj a munkáshoz, aki gyárban vagy bányában dolgozik, hogy eltarthassa a családját. Az egy napról faggass ki két szerelmest, akik epekedve várják, hogy viszontlássák egymást. Hogy mit jelent egy óra, elmondja Neked a klausztrofóbiás, aki beszorult a felvonóba. A másodperc megértéséhez nézd meg azt az embert, aki hajszálhíján úszott meg egy autóbalesetet. És a másodperc ezred részének jelentőségét elmagyarázza Neked az a sportoló, aki ezüstérmet nyert az olimpián, holott egész életében az aranyéremért edzett. Az élet varázslatos dolog! Használj ki minden másodpercet, ami megmarad Neked!
Gondolatok, Simon Szabina, 2005-04-29 15:59:50
Anyák napjára ezzel a verssel szeretnénk kedveskedni a világ összes édesanyjának, de persze legjobban az én anyukámnak: Devecsery László: Anyák napján, Édesanyám... Édesanyám, harmat voltam: selyem rétre le is hulltam. Virágokat nevelgettem, hogy azután néked szedjem. Harmat cseppje, eső szála, könnyű fényt vont a szirmára. Anyák napján, édesanyám: ölelésed az én tanyám. Az én tanyám: menedékem, hozzád vezet boldog léptem. Örömkönnyek szemedben... Én ezért most, mondd, mit tettem? Bokrétámat megkötöttem: hímes csokor nőtt kezemben. Virágos most a mi házunk, anyák napján meg kell állnunk! Meg kell állnunk, megpihennünk, édesanyánk ünnepelnünk. Könnyeidet nem hagyom: gyorsan széllé változom! Langyos szélből, arany ágból: törülköző napsugárból: Felszárítom könnyeidet, arcodon csak mosoly lehet! Mindig, mint a mai napon: vígság legyen asztalodon! Zenét hozok tenyeremben, patak csobog énekemben. Legszebb éjjel leszek álmod, ahogy titokban kívánod: künn a mezőn csikó szalad, a patakban az aranyhalak.
Gondolatok, , 2005-04-28 13:14:29
Kedves Márk! A mosolyon kívül még van valami, ami szintén jó hatással bír a másik emberre. Az érintés. Láttam egy filmet, már nagyon régen, amely az érintés hatalmáról szólt, és arról, hogy az érintéssel milyen befolyást lehet gyakorolni a másik emberre. Például sokkal segítőkészebb valaki, ha megérinted őt. De nekem még a legapróbb érintés is elég intim. Csak a szívemhez legközelebb állóktól esik jól, és csak őket tudom én is igazán, tiszta szívvel megérinteni.. Azt hiszem, ez sokkal nehezebb, mint mosolyogni. Valószínűleg éppen az intimitása miatt.
Gondolatok, , 2005-04-28 10:56:10
Viktória: Irigylem, hogy sikerült egy újabb akadályt leküzdenie önmagában. S ahogy látja nem világrengető volt, csak oda kellet figyelni, s máris jött a pozitivitás. És kitől, attól az embertől, akikre az elmúlt időszakban 'csak' mosolygott. Minden hivatalos fórumon vallom, hogy a mosoly a legjobb üzlet. Ha valakire rámosolyodunk, azt százszorosan visszakapjuk. Ha tud valaki ennél jobb üzletet, jelezze felém. Ezért nagyon fontos, hogy az élet legolcsóbb és mégis leghatalmasabb ajándékát, egy MOSOLYT, ne hagyjuk elveszni önmagunkban. Fizessünk bátran ezzel mindenkinek. És meglátjuk a jutalom, nem marad el. Persze fenti csak azoknak szol, ha valaki nem tud önzetlenül cselekedni, csak úgy mosolyogni!!! Ezért is van Magyarországon MOSOLY-NAPJA!
Gondolatok, , 2005-04-27 17:19:50
Volt már, hogy belenéztél a tükörbe, és abban visszamosolyogtál Magadra? Érdekes dolog történt velem a napokban. Egy éve lakom új helyen, és a szomszédaimmal az udvarias társalgáson túl még többet nem igazán beszélgettem. Két idősebb néni lakik a szomszédban. Én pedig kettőjük között. Néhány hete változás történt az életemben, és elég nehéz időszakot élek most át. A két néni ezt tudja, és mindketten bekopogtak hozzám. Margit néni friss pogácsával kínált meg, aztán ebédet is hozott. Néhány jó tanácsot is adott nekem, mivel megosztottam vele a problémáimat. Jolika néni is próbált belém lelket önteni, azt mondta: ?Vikikém, reggel, ha felkelsz és a tükörbe nézel, bátran mosolyogj vissza magadra és mondd, szép vagyok!? Bevallom, még nem mosolyogtam vissza magamra, de nagyon jólesett, hogy megérezték a bajt, és próbáltak segíteni. Kicsit szégyellem is, hogy eddig nem figyeltem rájuk!
Gondolatok, Simon Szabina, 2005-04-26 10:25:09
Két kis magzat beszélget egy anya hasában: -Te hiszel a születés utáni életben? -Természetesen. A születés után valaminek következnie kell. Talán itt is azért vagyunk, hogy felkészüljünk arra, ami ezután következik. -Butaság, semmiféle élet nem létezik a születés után. Egyébként is, hogyan nézne ki? -Azt pontosan nem tudom, de biztosan több fény lesz ott, mint itt. Talán a saját lábunkon fogunk járni,és majd a szájunkkal eszünk. -Hát ez ostobaság! Járni nem lehet. És szájjal enni - ez meg végképp nevetséges! Hiszen mi a köldökzsinóron keresztül táplálkozunk . De mondok én neked valami t: a születés utáni életet kizárhatjuk, mert a köldökzsinór már most túlságosan rövid. -De, de, valami biztosan lesz. Csak valószínűleg minden egy kicsit másképpen, m int amihez itt hozzászoktunk. -De hát onnan még soha senki nem tért vissza. A születéssel az élet egyszerűen véget ér. Különben is, az élet nem más, mint örökös zsúfoltság a sötétben. -Én nem tudom pontosan, milyen lesz, ha megszületünk, de mindenesetre meglátjuk a mamát, és ő majd gondoskodik rólunk. -A mamát? Te hiszel a mamában? És szerinted ő mégis hol van? -Hát mindenütt körülöttünk! Benne és neki köszönhetően élünk. Nélküle egyáltalá n nem lennénk. -Ezt nem hiszem! Én soha, semmiféle mamát nem láttam, tehát nyilvánvaló, hogy nincs is. -No, de néha, amikor csendben vagyunk, halljuk, ahogy énekel, és azt is érezzük, ahogy simogatja körülöttünk a világot. Tudod, én tényleg azt hiszem, hogy az igazi élet még csak ezután vár ránk.
« Első   « Elöző  1 2 3 [4]

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások