optimista országok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Venezuela 100%
Argentína 100%Seychelle-szigetek 100%Zimbabwe 100%
Szamoa 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Szingapúr 67%Nicaragua 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Írország 62%Finnország 62%
Izrael 61%Azerbajdzsán 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > forum > Gondolatok

A weblap ezen funkciójához be kell jelentkeznie a rendszerbe.

Amennyiben még nincs felhasználóneve, jelszava itt regisztrálhat!

Gondolatok, Villányi Soma, 2005-11-14 06:58:50
Edit üzenetét olvasva eltűnődtem, hogy a gyerekek mindig őszinték. Lehet, h már nem vagyok gyerek? Még soha nem mondtam ki annak a lánynak, h SZERETEM!
Gondolatok, , 2005-11-08 17:46:11
köszönöm a bizalmat igyekszem anyagot gyüjteni üdv.sarimama
Gondolatok, , 2005-11-08 08:46:28
Kedves Sarolta, Örülök, hogy kezdeményezésének hangot ad! Lenne kedve településén lévő optimista híreket egy csokorba gyűjteni? Bármilyen kezdeményezést, melyből változtatást lehet érezni? Ha sikerült, kérem, küldje el hozzánk, s mi közétesszük! Köszönöm!
Gondolatok, , 2005-11-08 06:12:03
olyan sok rossz napilap,hetilap van miért nincs optimista hetilap is?mi járatnánk és biztos nagyon sok ember venné.Boldogan járatnánk inkább mint azt a sok rossz ujságot.üdv sarimama
Gondolatok, , 2005-11-06 12:37:46
szia mindenkinek,hát igen egy két jó szó egykis virág már szivderitö.Eszter nem vagy dilis nagyon örülök,hogy egy kicsit felderültél.Én is sok-sok apró örömöt kivánok mindenkinek
Gondolatok, , 2005-11-03 19:28:16
Ma történt valami nagyon kedves dolog velem! Elém állt egy picike fiú, átölelt, és azt mondta: 'Én úgy szeretlek téged!' A gyerekek mindig őszintén kimondják, amit gondolnak. Úgyhogy elhittem neki. :-)))
Gondolatok, , 2005-10-27 13:41:02
Sziasztok! Lehet, hogy most sokan dilisnek fognak nézni, de azért elmondom, a munkahelyemen minden iroda kapott virágokat, én is kaptam kettőt, öröm rájuk nézni! Mindenkinek szép napot, és sok apró örömöt kívánok!
Gondolatok, E. Kovács Zoltán, 2005-10-10 13:09:59
Látó Sándornak és mindazoknak, akit az Ősrobbanás érdekel: A www.plani.hu honlapon többek között erről is találsz írásaimat.
Gondolatok, Huszár Csilla Melinda, 2005-09-26 10:28:12
Kedves Márk! Köszönöm megtisztelő figyelmét, és részemről semmi akadálya, beszélgessünk. Email-címem:
Gondolatok, , 2005-09-24 20:01:03
Köszönöm a hozzászólást,célom éppen az volt,hogy beszélgethessek,akár erről akár másról. Főleg kultúráról,(zenei-komolyzenei-,irodalmi képzőművészeti.) Végigolvasta a KORUNK PARADOXONA gondolatgyüjteményt és továbbra is fenntartásaim vannak jónéhánnyal kapcsolatban.Persze,hogy igazad van,tudomást kell venni a negatív gondolatokról,de akkor ez azt is jelenti,hogy az én negatív gondolataimnak is helyet kell adnom.Negatí gondolatom támadt, amikor elolvastam:'....szélesebbek az autópályáink,de szűkebb a látókörünk.'Úgy gondolom,hogyez így, ebben a formában nem igaz.Azért nem, mert álltalánosít .Ez olyan, mint amikor a tudomány,a tudósok szemére vetik ,hogy nem tudták megoldani az emberiségv problémáit.Természetes,hogy nem .Hogyan is gondolhatja bárki is,hogy néhány ezer év alatt megoldjuk gondjainkat.Azokat a gondokat, amiket az evolúció sok százmillió év alatt nem tudott. Szűkebb a látókörünk? Kié? Mihez képest ?Csökkenő tendenciát mutat a látókörünk?Térben vagy időben csökken?Lehetne sok kérdést feltenni,most úgy gondolom a kételyeimet ennyi is alátámasztja.Még egy két példa:Több képzettséggel........,(:biztos ,hogy kevesebb az értelmünk?)......Több a szakértőnk.....(gondolom fordítva igaz ,azért több a szakértőnk, mert .....)Nem azért hajnalodik, mert szól a kakas..... . Kicsit más témáról is beszélhetünk ? Szeretettel üdvözlök minden olvasómat és ellenzőmmet !(Valóban szeretettel !!!) LöSö
Gondolatok, , 2005-09-22 17:29:38
nagyon jó lenne a mosolygós magyarországért tenni valamit Én is szivesen segitek.Csak olyan sok baj van De ha rajtam múlna mindenki mosolyogna.Ma a patikába olyan sok idös embert láttam és sajnos nem mosolyogtak mikor a pénztárnál fizettek
Gondolatok, , 2005-09-22 15:21:14
Kedves Melinda, Szívemből szóltak betűi. Köszönöm és örülök, hogy sikerült ránk találnia. Szeretném, ha beszélgetnénk, hogyan lehetne s talán lehetne-e ön a következő regionális klubvezetőnk? Építsük együtt a mi kis mosolygós Magyarországunkat!
Gondolatok, Huszár Csilla Melinda, 2005-09-22 12:00:24
Kedves Látó Sándor! Ne haragudj, amiért közbe szólok, de olvastam írásod. Azt gondolom, az optimizmus nem arról szól, hogy nem veszünk tudomást a negatív gondolatokról, hanem, hogy elfogadjuk és nem kudarcként éljük meg, hanem levonjuk belőle a jót. Mert minden rosszban van valami jó.
Gondolatok, , 2005-09-21 21:02:49
Kedves Dagály András! Semmi képpen nem szeretnék bántó lenni,de: korunk paradoxona cím,alcím...vagy minek nevezzem...alatti gondolataidat azért nem volt kedvem az első után tovább olvasni mert rögtön negatív általánosítással kezdted.Szívesen kielemezném rögtön az első gondolatodat,de inkább csak megkérdezem:kiket sorolsz a szűklátókörűek- hez? Szűkebb környezetedet,településedet,országodat,e az emberiséget?Még egy kérdés:mint az optimista klub tagjának, hol az optimizmusod? Úgy gondolom,hogy mint paradoxon jól hangzik,de öncélú és nem ide való.
Gondolatok, , 2005-07-20 16:22:44
Úgy érzem, minden apró történésből lehet tanulni, és erőt meríteni! Nekem például rá kellett jönnöm, hogy felnőtt nő létemre nem tudom jól gondozni a növényeket és az érzékeny, piciny állatok tekintetében is rosszul állok! Pedig minden élőlényt szeretek, ami nem bánt engem, amit szeretgetni lehet, és amiben gyönyörködni tudok. Azt már eddig is tudtam, hogy a növényeket szélsőségesen kezelem: vagy túl öntözöm, vagy nem öntözöm meg eléggé. Egyszer hallottam róla, hogy például a hálószobában, ha nagy a szerelem, a boldogság, azt a virágok is megérzik, és szépen fejlődnek. Amikor, pedig kezdem észrevenni, hogy szegény virágom inkább visszafejlődik, azonnal beszélni kezdek hozzá. Állítólag az is javíthat a helyzeten. Ilyenkor általában kérlelem, hogy ne kókadjon el. Szóval, a virágok gyakran lázadnak ellenem. A napokban azonban a bátyám aranyhala is kifogott rajtam. ők elmentek négy hétre nyaralni, és Leókát, a törékeny kis halat rámbízták. Az első napokban már alig vártam, hogy munka után láthassam. Rendesen etettem és tisztítottam a kis birodalmát. Virgonc is volt nagyon. Amikor bátyám érdeklődött a halacska hogy léte felől, büszkén újságolhattam neki, hogy nagyon jól érzi magát nálam. Erre az utolsó napokban azt vettem észre, hogy nem mozdul, teljesen lelassult. Ez nem lehet igaz, három és fél hétig semmi baja nem volt, most mikor jönnek érte, szegénykém kimúlik. Aggódtam nagyon, már nézegettem, hogy hol tudok majd hasonló halat venni, hogy testvéremék ne vegyék észre a változást. Leókát végül is hazavitték (bátyám szerint komoly sérülésekkel, amiket fogalmam sincs miképpen szerzett), és ráadásul még az utolsó pillanatban az akváriumát is összetörtem. Ezek után azon gondolkodtam, hogy vajon majd a gyermekeimet hogyan tudom felnevelni, miképpen tudok majd róluk gondoskodni, ha egy egyszerű aranyhalra nem vagyok képes vigyázni, nem is beszélve a virágaimról! De aztán rájöttem, hogy anyukám virágai sem bírják, ahogy ő gondoskodik róluk - apukám ezen mindig mosolyog is, és igyekszik ő menteni a menthetőt - , mégis három gyereket rendesen, sok-sok törődéssel és szeretettel felnevelt!
Gondolatok, Dagaly András, 2005-06-17 10:07:48
Hogy nem számít, mennyire jó valaki, mindenképpen fájdalmat okoz neked olykor. És ezért meg kell bocsátanod neki. Hogy évek kellenek a bizalom kiépítéséhez, de elég néhány másodperc a lerombolásához. Hogy nem kell megváltoztatnunk barátainkat, ha megértjük, hogy a barátok változnak. Hogy a körülmények és a környezet hatnak ránk, de magunkért csakis mi vagyunk felelősek. Hogy vagy Te tartod ellenőrzés alatt a tetteidet, vagy azok fognak Téged. Megtanultam, hogy a hősök olyan emberek, akik azt tették, ami szükséges volt, szembenézve a következményekkel. Hogy a türelem rengeteg gyakorlást igényel. Hogy vannak emberek, akik szeretnek bennünket, de egyszerűen nem tudják, hogyan mutassák ki. Hogy olykor az, akire azt hinnéd, hogy megadja neked a kegyelemdöfést, ha már a földön fekszel, egyike azon keveseknek, akik segíteni fognak neked felállni. Hogy csak azért mert valaki nem úgy szeret téged, ahogyan te szeretnéd, ez nem azt jelenti, hogy nem szeret téged teljes szívével. Hogy sosem szabad azt mondani egy kisgyermeknek, hogy az álmok balgaságok: tragédia lenne, ha ezt elhinné. Hogy nem mindig elég, ha megbocsát nekünk valaki. Az esetek többségében te vagy, akinek meg kell bocsátani magadnak. Hogy nem számít, hány szilánkra tört a szíved: a világ nem áll meg, hogy megvárja, míg összeragasztod. Talán Isten úgy akarja, hogy találkozzunk sok nem hozzánk illő emberrel, mielőtt találkozunk az igazival. Így mikor végre találkozunk vele. Tudunk majd hálásak lenni ezért az adományért. Amikor a boldogság kapuja bezáródik, egy másik kinyílik, de sokszor olyan hosszan nézzük a zárt kaput, hogy nem vesszük észre a számunkra kinyitott kaput. A legjobb fajta barát az, akivel sétálgathatsz vagy beülhetsz egy kapualjba, anélkül, hogy egy szót is váltanátok, és amikor elváltok, úgy érzed, hogy ez volt életed legjobb beszélgetése. Igaz, hogy nem tudjuk igazán, mink van, amíg el nem veszítjük, de az is igaz, hogy nem tudjuk, mi az, ami hiányzik, amíg nem birtokoljuk. Egyetlen perc kell, hogy megsértsünk valakit, egy óra, hogy megkedveljen minket, egy nap, hogy megszeressük, de egy egész élet, hogy elfelejtsük. Ne a külsőségekre adj, becsapnak. Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot. Találd meg azt, akitől a szíved mosolyogni fog! Vannak olyan pillanatok az életben, hogy annyira nagyon hiányzik neked valaki, hogy szeretnéd kiszakítani az álmaidból a valóságba, hogy megölelhesd. Álmodj, amit csak akarsz; menj, ahova szeretnél; légy az, aki szeretnél, mert csak egy életed van és csak egy lehetőséged, hogy olyan dolgokat csinálj, amit szeretnél. Kaphatsz elég boldogságot, hogy kedvessé tegyen, elég nehézséget, hogy erőssé tegyen, elég fájdalmat, hogy emberivé tegyen, elég reményt, hogy boldog lehess. Képzeld magad mindig a másik helyébe. Ha szűkösen érzed magad a bőrében, valószínűleg neki is szűk. A legboldogabb embereknek nem szükségszerűen van mindenből a legjobb: csak mindenből a legjobbat hozzák ki, amivel életük során találkoznak. A boldogság csalóka azoknak, akik sírnak, azoknak, akik fájdalmat okoznak, azoknak, akik már megélték. Csak így lehet igazán megbecsülni az embereket, akik életünk részei voltak. A szerelem egy mosollyal kezdődik, egy csókkal nő, és egy teával végződik. A legjobb jövő az elfelejtett múlton alapszik. Nem élhetsz jól, ha előbb nem felejted el a múlt csődjeit és fájdalmait. Amikor megszülettél, sírtál, és mindenki körülötted mosolygott. Éld úgy az életed, hogy mikor meghalsz, te legyél az egyetlen, aki mosolyog, és mindenki körülötted sírjon.
Gondolatok, , 2005-06-16 13:12:51
Mindenkinek lehet véleménye: a csúnyának, a szépnek, az okosnak, a butának. Hallgasd az embereket, és megérted, hogy miért vagy más.
Gondolatok, , 2005-06-15 15:58:25
?A boldogság egy pillangó: ha üldözzük, mindig kicsúszik a markunkból, ám ha leülünk csendesen, rászáll a kezünkre.? De a pillangó olyan törékeny!
Gondolatok, , 2005-06-13 18:33:42
A SZIGET Volt egyszer nagyon régen egy sziget, ahol emberi érzések éltek: a Vidámság, a Bánat, a Tudás és még sok más, így a Szeretet is. Egy napon az érzések tudomására jutott, hogy a sziget süllyed. Ezért valamennyien előkészítették hajóikat és elhagyták a szigetet Egyedül a Szeretet akart az utolsó pillanatig maradni. Mielőtt a sziget elsüllyedt, a Szeretet segítségért imádkozott A Gazdagság egy luxushajón úszott el a szeretet mellett. ő megkérdezte: -Gazdagság, el tudnál vinni magaddal? -Nem, nem tudlak! A hajómon sok aranyat, ezüstöt viszek, itt nincs már hely számodra! Így hát megkérdezte a Szeretet a Büszkeséget, aki egy csodaszép hajóval közeledett: -Büszkeség, kérlek! El tudnál engem is vinni? -Nem Szeretet, nem tudlak elvinni! ? válaszolt a Büszkeség,- itt minden tökéletes, és Te esetleg árthatnál a hajómnak! Hát, a Szeretet megkérdezte a Bánatot is, aki éppen előtte hajózott el: -Bánat, kérlek, vigyél el magaddal! -Oh, Szeretet!- mondta a Bánat- Én olyan szomorú vagyok, de egyedül kell maradnom a hajómon! A Vidámság is elhúzott a Szeretet mellett, de olyan elégedett és boldog volt, hogy meg se hallotta a szeretet kérését. Hirtelen megszólalt egy hang: -Gyere Szeretet, én elviszlek téged! Aki megszólalt, egy öregember volt. Szeretet olyan hálás volt és olyan boldog, hogy elfelejtette megkérdezni az öreg nevét. Amikor földet értek, az öreg elment. A Szeretet úgy érezte, sokkal tartozik neki, ezért megkérdezte a Tudást: -Tudás, meg tudod mondani, ki segített nekem? -Az IDő volt- mondta a Tudás. -Az IDő?- kérdezte a Szeretet. Miért segített rajtam az IDő? A Tudás válaszolt: -Mert csak az IDő érti meg, hogy milyen fontos az életben a SZERETET!
Gondolatok, Simon Szabina, 2005-06-10 17:26:29
A mosoly olyan, mint egy bátorító, gyöngéd ölelés, mellyel élni segítjük egymást. Kérlek, mosolyogj, hogy visszaragyoghassak rád!
Gondolatok, Dagaly András, 2005-06-08 16:36:59
KORUNK PARADOXONA, hogy magasabbak az épületeink, de kicsinyesebb a természetünk, szélesebbek az autópályáink, de szűkebb a látókörünk. Többet költünk, mégis kevesebbünk van, többet vásárolunk, de azt kevésbé élvezzük. Nagyobbak a házaink és kisebb a családunk, több a kényelmünk, de kevesebb az idonk. Több képzettséggel, de kevesebb értelemmel, több tudással, de kevesebb belátással rendelkezünk, több a szakértőnk, mégis több a problémánk, több gyógyszerünk van, de kevesebb az egészségünk. Túl sokat iszunk, túl sokat dohányzunk, túl meggondolatlanul költekezünk, túl keveset nevetünk, túl gyorsan vezetünk, túlzottan dühbe gurulunk, túl sokáig fennmaradunk, túl fáradtan kelünk, túl keveset olvasunk, túl sokat tévézünk. Megsokszoroztuk a javainkat, de csökkentettük az értékünket. Túl sokat beszélünk, túl ritkán szeretünk, és túl gyakran gyűlölünk. Tudjuk, mi a jólét, de azt nem, hogy mi a jó lét. Éveket adtunk az élethez, nem pedig életet az éveknek. Eljutottunk a holdig és vissza, de nehezen megyünk át az út túloldalára azért, hogy az új szomszéddal találkozzunk. Meghódítottuk a világűrt, de a belsonket nem. Nagyobb dolgokat csinálunk, nem pedig jobb dolgokat. Megtisztítottuk a levegőt, de beszennyeztük a földet. Meghódítottuk az atomot, de az előítéletet azt nem. Többet írunk, de kevesebbet tanulunk. Több tervet szövünk, de kevesebbet teljesítünk. Megtanultunk rohanni, de várni nem. Több komputert gyártunk, hogy több információt tároljunk, hogy több másolatot készítsünk, mint valaha, mégis egyre kevesebbet és kevesebbet kommunikálunk. Ez a gyors étkezés és a lassú emésztés kora, a nagy emberek és a kis jellemek, a kiemelkedo hasznok és a sekélyes kapcsolatok időszaka. A kétkeresős jövedelmek, ám gyakoribb válások, a tetszetősebb lakások, de szétesett otthonok korszaka. A villámutazások, az eldobható pelenkák, az egyszer használatos erkölcsök, az egyéjszakás tartózkodások, a túlsúlyos testek kora ez, és a tablettáké, melyek mindenre jók: felvidítanak, lenyugtatnak, ölnek. Olyan idő ez, amikor sok van a kirakatban, de kevés a raktárban. Olyan időszak, amelyben a technika eljuttathatja hozzád ezt az írást, te pedig választhatsz, hogy megosztod másokkal is, vagy egyszerűen csak kitörlöd. MINDIG GONDOLJ ARRA: Az élet nem azzal mérhető, milyen sokáig lélegzünk, hanem azokkal a pillanatokkal, amelyektol elakad a lélegzetünk.
Gondolatok, Simon Szabina, 2005-06-06 11:29:30
...amíg a lehetséges valósággá nem válik, addig csak eltereli a figyelmet.'
Gondolatok, , 2005-05-23 11:35:18
Egy lelkes aktivistánk által elküldött írást olvashatjátok alábbiakban: 'Inspiráló és vicces nézőpontok a szeretetről Egy tudományos felmérés részeként kutatók megkérdeztek néhány 4 és 8 év közti gyermeket arról, hogy szerintük mi a szeretet. A kérdésekre adott válaszok mélysége és komolysága sok esetben a kérdezőket is meglepte. 'Amikor nagyinak begyulladtak az izületei, nem tudott már előrehajolni, hogy kifesthesse a lábán a körmeit. Most mindig a nagypapa festi a nagyi körmeit, pedig neki is izületgyulladása van. Ez a szeretet. ' Rebeka - 8 éves 'Amikor szeret valaki, akkor máshogy mondja ki a neved. Valahol érzed, hogy az ő szájában biztonságban van a neved. ' Zsolti - 4 éves 'A szeretet az, amikor egy lány bekölnizi magát, a fiú pedig borotválkozó arcszesszel bekeni magát, aztán elindulnak, hogy szagolgassák egymást. ' Karesz - 5 éves 'A szeretet az, amikor az étteremben odaadod másnak a sült krumplidat, anélkül, hogy te kérnél az övéből. ' Kriszti - 6 éves 'Szeretet az, ami megnevettet, amikor fáradt vagy. ' Teri - 4 éves 'A szeretet az, amikor anyu kávét főz apának, de belekortyol mielőtt odaadná neki, csak a biztonság kedvéért, hogy ellenőrizze, hogy biztosan finom-e. ' Dani - 7 éves 'A szeretet az, amikor két ember állandóan csókolózik. Amikor pedig már belefáradtak a csókolózásba, még akkor is együtt akartnak maradni és beszélgetnek. Apa és anya ilyenek. Szerintem gusztustalan, amikor csókolóznak. ' Emília - 8 éves 'A szeretet az, ami Karácsonykor a szobában van. Ha egy pillanatra abbahagyod az ajándékok kicsomagolását, akkor lehet meghallani. ' Robi - 7 éves 'Ha jobban szeretnél szeretni, akkor egy olyan baráttal kezd, akit utálsz. ' Nikolett - 6 éves 'A szeretet az, amikor elmondod egy fiúnak, hogy tetszik neked az inge, erre ő ezután minden nap csak azt hordja majd. ' Nóri - 7 éves 'A szeretet olyan, mint amikor egy kicsi öreg néni és egy kicsi öreg bácsi még mindig barátok, még azután is, miután jól megismerték egymást. ' Tomi - 6 éves 'A zongoravizsgámon egyedül voltam a színpadon és nagyon féltem. Odanéztem a közönségre, és apu ott mosolygott és integetett. Csak ő mosolygott. Ezután már nem féltem. ' Csilla - 8 éves 'A mamim jobban szeret engem mindenkinél. Senki más nem ad nekem esti puszit mielőtt elalszom. ' Klári - 6 éves 'A szeretet az, amikor anyu a legfinomabb csirkehúst odaadja apunak. ' Eszter - 5 éves 'A szeretet az, amikor apa izzadt és büdös, de anya akkor is azt mondja neki, hogy sokkal helyesebb, mint Robert Redford. ' Krisztián - 7 éves 'A szeretet az, amikor a kutyusom megnyalja az arcom akkor is, ha egész nap nem foglalkoztam vele. ' Marika- 4 éves 'Tudom, hogy a nővérem szeret engem. Onnan tudom, mert nekem adja az összes régi ruháját, és emiatt neki el kell mennie, majd újakat venni. Laura - 4 éves 'Amikor szeretsz valakit, akkor sokat pislogsz, és apró csillagocskák jönnek ki belőled. ' Judit - 7 éves 'A szeretet az, amikor anyu látja aput a mosdóban és szerinte apu nem is gusztustalan. ' Márk - 6 éves 'Ha nem gondolod komolyan, akkor nem is kéne kimondanod, hogy szeretlek. De ha komolyan gondolod, akkor szerintem sokszor ki kell mondani. Az emberek hamar elfelejtik. ' Júlia - 8 éves Leo Buscagliát a híres írót, egyszer felkérték, hogy legyen zsűrije egy olyan versenynek, amely a leggondoskodóbb gyermeki díj várományosát kereste. A győztes egy négy éves kisfiú volt, akinek a szomszédjában élt egy nemrégiben megözvegyült idős férfi. Egyszer, amint a kisfiú meglátta a síró öregembert, besétált a kertbe, odabújt az idős ember ölébe és csak ücsörgött szótlanul. Később, amikor az anyja megkérdezte a fiút, hogy mit is csinált ott valójában, a gyermek ezt felelte: 'Semmit, csak segítettem neki sírni. '
Gondolatok, Simon Szabina, 2005-05-17 08:41:10
LASSÚ TÁNC Nézted valaha a gyerekeket játszani a körhintán? Hallgattad, amint az esőcseppek földet érnek tompán? Követted szemeddel egy pillangó szeszélyes röptét, Nézted a tovatűnő éjben a felkelő nap fényét? Lassítanod kéne. Ne táncolj oly gyorsan. Az idő rövid A zene elillan... Átrepülsz szinte minden napodon? S mikor kérded: 'Hogy s mint?' Meghallod a választ? Mikor a nap véget ér, te ágyadban fekszel, Tennivalók százai cikáznak fejedben? Lassítanod kéne. Ne táncolj oly gyorsan. Az idő rövid... A zene elillan... Szoktad mondani gyermekednek, 'majd inkább holnap'? És láttad a rohanásban, amint arcára kiült a bánat? Vesztettél el egy jó barátot, hagytad kihűlni a barátságot, Mert nem volt időd felhívni, hogy annyit mondj: 'Szia'? Lassítanod kéne. Ne táncolj oly gyorsan. Az idő rövid. A zene elillan. Mikor oly gyorsan szaladsz, hogy valahová elérj, Észre sem veszed az út örömét. Mikor egész nap csak rohansz s aggódsz, Olyan ez, mint egy kibontatlan ajándék... melyet eldobsz. Az Élet nem versenyfutás Lassíts, ne szaladj oly gyorsan Halld meg a zenét Mielőtt a dal elillan.
Gondolatok, Simon Szabina, 2005-05-09 09:02:14
TE döntesz !!! Michael egy olyan típusú srác volt, aki tényleg meg tudott őrjíteni. Mindig jókedvű volt és mindig tudott valami pozitívat mondani. Ha valaki megkérdezte, hogy hogy van, azt válaszolta: 'Ha jobban lennék, kettő lenne belőlem.' Született optimista volt. Ha valamelyik beosztottjának rossz napja volt, Michael azt mondta neki, hogy a helyzet pozitív oldalát kell néznie. Annyira kíváncsivá tett a természete, hogy egy nap odamentem hozzá és azt mondtam: 'Ezt egyszerűen nem értem. Nem gondolkozhatsz mindig pozitívan. Hogy csinálod ezt?' Michael azt válaszolta: 'Ha reggel felkelek, azt mondom magamnak: Két lehetőseged van. Választhatsz, hogy jó- vagy rosszkedvű akarsz-e lenni. Minden alkalommal, ha történik valami, magam választhatok, hogy elszenvedője legyek a helyzetnek, vagy tanuljak belőle. Minden alkalommal, ha odajön valaki hozzám, hogy panaszkodjon, elfogadhatom a panaszkodását vagy felhívhatom a figyelmét az élet szépségeire. Én a pozitív oldalt választottam.' 'Jó, rendben, de ez nem olyan egyszerű.' - szóltam közbe. 'De, egyszerű.' - mondta Michael, 'az élet csupa választási lehetőségből áll. Te döntöd el, hogyan reagálsz a különböző helyzetekben. Választhatsz, hogy az emberek hogyan befolyásolják a hangulatod. A mottóm: te döntöd el, hogy hogyan éled az életed.' Elgondolkoztam Michael szavain. Rövid idővel később elhagytam a Tower Industry-t, hogy önálló legyek. Szem elől tévesztettük egymást, de gyakran gondoltam rá, ha úgy döntöttem, hogy élek. Néhány évvel később megtudtam, hogy Michael súlyos balesetet szenvedett. Leesett egy kb. 18 méter magas toronyról. 18 órás műtét és sok hetes intenzív ápolás után Michaelt elbocsátották a kórházból fémtámaszokkal a hátában. Mikor meglátogattam, megkérdeztem, hogy érzi magát. Azt válaszolta: 'Ha jobban lennék, kettő lenne belőlem. Szeretnéd látni a sebemet?' Lemondtam róla, de megkérdeztem, hogy mi játszódott le benne a baleset pillanatában. 'Nos, az első, ami átsuhant az agyamon az volt, hogy a lányom - aki pár hét múlva jön világra - jól van-e? Mikor pedig a földön feküdtem, emlékeztem, hogy két lehetőségem van: választhattam, hogy élek vagy meghalok.' 'Féltél? Elvesztetted az emlékezeted?' akartam tudni. Michael folytatta: 'Az ápolók valóban jó munkát végeztek. Végig azt mondogatták, hogy jól vagyok. De mikor begurítottak a sürgősségire, láttam az orvosok és nővérek arckifejezését, ami azt jelentette: 'Halott ember.' És tudtam, hogy át kell vennem az irányítást.' 'Mit csináltál?' -kérdeztem tőle. 'Nos, mikor egy felvételis nővérke hangosan megkérdezte, hogy allergiás vagyok-e valamire, igennel válaszoltam. Az orvosok és nővérek csöndben várták a válaszom. Mély levegőt véve visszaordítottam: 'A gravitációra!' Mialatt az egész csapat nevetett, elmagyaráztam nekik: az életet választottam. Tehát úgy operáltak meg, mintha élő lennék ésnem halott .' Michael a tehetséges orvosoknak köszönhetően maradt életben, de csodálni való hozzáállásával is. Tőle tanultam meg, hogy mindennap lehetőségünk van választani, teljes életet élni. Hozzáállás kérdése minden. Ezért ne aggódj amiatt, mi leszholnap. Mindennap van elég, ami miatt aggódhatsz. És a ma az a holnap, ami miatt tegnap aggódtál.

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások