optimista országok

Thaiföld 100%Seychelle-szigetek 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Argentína 100%
Venezuela 100%Panama 93%Ruanda 87%
Brunei 77%Amerikai Virgin-szigetek 77%Ausztrália 74%
Jordánia 73%Nicaragua 67%Szingapúr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Görögország 62%Finnország 62%Izrael 61%
Azerbajdzsán 60%Egyiptom 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > forum > Gondolatok

A weblap ezen funkciójához be kell jelentkeznie a rendszerbe.

Amennyiben még nincs felhasználóneve, jelszava itt regisztrálhat!

Gondolatok, Királyné S. Éva, 2016-06-04 10:19:35
Lakó Lillának
Azt írod, két éve ismerted meg a párodat, s most Vele élsz.Itt próbálj meg megkapaszkodni.Keresd meg benne azokat a tulajdonságokat, amelyek segíthetnek Neked. Pl. szeretet! ha ez megvan, ne teljen el nap, hogy valamilyen formában, ne éreztesd Vele, hogy szereted. Egy kéz-simítás, egy kedves odabújás, mosoly. Egy idő után vissza kapod. A szeretet boldogság érzés és ez fontos. Ha depressziós hangulatod kezdetét érzed, azonnal állj fel, menj sétálni, kirakatot nézni, egy kávét inni-- emberek közzé--Próbálj meg szóba elegyedni valakivel. Esetleg hívd fel a párod telefonon. Erről nagyon sokat tudnék írni Neked, úgy, hogy én nem voltam depresszió soha, de a környezetemből ismerem.Minden jót.
Gondolatok, Lakó Lilla, 2016-05-19 10:51:38
elég zavaros életen mentem kerestül, anyám alkoholista az apámmal elválltak mikor 4 hónapos voltam és 16 éves koromban az apámhoz kerültem és a 3, feleségéhez. A dolgok nehezen indultak előtte voltunk a bátyámmal náluk vakációzni de mindig anyám ellen besélek holott apám szintén italozik, napi szinten. 4 évvel ezelőtt kikerültem folyami hajóra a Dunát jártam és két éve ismertem meg a párom, akivel most együtt élek Bulgáriában mivel Ő Bolgár. az évek eseményei nagyon pesszimistává tettek és nem látom a kiutat. Szeretnék kijönni a depresszióból és erős személyiség szeretnék lenni hogy a párom azt mondhassa igen ez az én barátnőm és büszke vagyok rá!
Gondolatok, Kardos Lóránt, 2016-05-17 15:37:56
Szia Kedves Lilla! Mi történt veled? Miben tudunk segíteni?
Gondolatok, Müller Ágnes, 2016-04-22 09:59:13
Kedves Járfásné Bécsi Gabriella!
Egyetértek Imri Bettinával, én is azt mondom, hogy nagyon sokat számít a hozzáállás! Az hogy mire gondolunk és mit mondogatunk magunkban egész nap. Azt javaslom, hogy nézze meg a Titok és a Titok 2 című filmeket, valamint olvasson annyit, amennyit csak tud. Ajánlom első könyvnek az Esther és Jerry Hicks: Kérd és megadatik c. könyvét. Tévét ha néz is, lehetőleg vígjátékokat vagy természetfilmeket nézzen. Mindennek az a lényege, hogy elterelje a gondolatait és csak az egészségre koncentráljon! Kívánom a legjobbakat!
Tisztelettel és szeretettel: Ági
Gondolatok, Imri Bettina, 2016-04-20 21:47:50
Hm, nem tudom hogy olvassa- e ezt valaki, nem nagyon látok mozgást az oldalon, bár lehet csak én nem értek hozzá, vagy elkerülte a figyelmem :D Új vagyok itt, nézzétek el nekem. :)

Járfásné Bécsi Gabriella... Úgy gondolom, hogy bízni kell abban, hogy minden rendben lesz. Amikor ezt mondogatom magamnak, akkor mindig "megtámad" egyfajta belső nyugodtság, majd veszek egy nagy levegőt és máris jobb. Amikor éppen egy vagy többféle betegséggel kell küzdenünk azt hiszem kétszer nagyobb bizalom és nyugodtság kell, mint "alapból". Nem szabad kétségbe esni, hanem töretlenül hinnünk kell a gyógyulásban. Születtek már csodák a hitből. Kitartást kívánok és minden pillanatban optimizmust!

Üdvözlettel: Bettina
Gondolatok, Járfásné Bécsi Gabriella, 2016-02-13 12:35:30
Gondolatok,2016-02-13 12:28
Egész életemben optimista voltam /59 éves/,de most segítségre van szükségem, hogy az maradjak.Többféle betegség támadott meg ,és többféle műtétet helyeztek kilátásba, távoli
időpontot kitűzve az operációra. Addig /miközben a tünetek kínoznak / hogyan maradjak optimista és boldog?Kérem segítsetek. Köszönöm : Gabi
Gondolatok, , 2010-06-24 13:36:32
LASSÚ TÁNC Néztél valaha gyermekeket a játszótéren? Vagy hallgattad az eső zaját, mikor lehull a földre? Vagy követted-e egy lepke szabálytalan röptét? Vagy figyelted-e, a nap hogyan oldódik fel az éjszakában? Jobban tennéd, ha lassítanál. Ne táncolj ilyen gyorsan. Az idő rövid.A zenének vége lesz. Napjaidon átrohansz? Amikor kimondod: „Hogy vagy?” meghallgatod a választ? Amikor a napnak vége van végigheversz-e ágyadon hogy a fejedben átfutó ezernyi gondolatnak helyet adj? Jobban tennéd, ha lassítanál. Ne táncolj ilyen gyorsan. Az idő rövid. A zenének vége lesz. Mondtad-e valaha fiadnak„majd holnap…” anélkül, hogy siettedben észrevetted volna bánatát? Vesztettél el jó jó barátságot visszahozhatatlanul, csak azért, mert nem volt rá időd hogy felhívd, és azt mond „Szia”? Jobban tennéd, ha lassítanál. Ne táncolj ilyen gyorsan. Az idő rövid.A zenének vége lesz. Ha ennyire rohansz hogy elérj valahová, elveszíted az utazás örömét. Ha egész napodat lihegve rohanod át, a kapott ajándékot mintha sosem nyitnád ki . . . de az út porába dobod. Az élet nem versenyfutás. Fogd kezedbe inkább lassan. És hallgasd muzsikáját.
Gondolatok, , 2010-05-31 16:09:29
♥♥ LEVÉLBEN ÉRKEZŐ SZERELEM ♥♥ - Egy lány megkérdezi a párját, hogy csinos - e ? - A fiú azt mondta nem! - A lány megkérdezi Őt,hogy szeretne - e vele örökké együtt enni? - A fiú azt mondta nem! - Majd a Lány megkérdezi Őt,hogy ha elmenne - sírna ? - A fiú azt válaszolta nem! - A lány,mivel eleget hallott ,- ezért elment,.....könnyek csorogtak le meggyötört,fájdalomtól torzult arcán, - Majd a fiú utána,.... szaporázta lépteit,... ..s hirtelen,szenvedélyesen elkapta a lányt ,....majd azt mondta Neki : - Te nem vagy csinos ,TE GYÖNYÖRŰ VAGY! - Nem szeretnék Veled örökké lenni,... ..hanem,...AKAROK ! - Ha elmennél nem sírnék,hanem,... ..BELEHALNÉK !
Gondolatok, , 2010-05-25 07:14:21
Egy napon azt kérte az osztálytól a tanárnő, hogy minden osztálytársuk nevét írják föl egy lapra úgy, hogy a nevek mellett maradjon egy kis üres hely. Gondolják meg, mi a legjobb, amit mondani tudnak a társaikról, és azt írják a nevek mellé. Egy teljes órába telt, mire mindenki elkészült és mielőtt elhagyták az osztálytermet, a lapot átadták a tanárnőnek. Hétvégén a tanárnő minden diák nevét fölírta egy papírlapra és mellé a kedves megjegyzéseket, amelyeket a tanulótársak írtak róla. Hétfőn minden tanuló megkapta a listáját. Már kis idő múlva mindegyik nevetett. Tényleg? - hallatszott a suttogás... Nem is tudtam, hogy én valakinek is jelentek valamit! - és Nem tudtam, hogy a többiek ennyire kedvelnek -szóltak a megjegyzések. Ezután senki nem emlegette többé a listát. A tanárnő nem tudta, hogy a diákok egymás közt, vagy esetleg a szüleikkel beszéltek-e róla, de nem is törődött vele. A feladat elérte a célját. A tanulók elégedettek voltak magukkal és a társaikkal. Néhány évvel később az egyik fiú elesett Vietnamban, és a tanárnő elment a tanítványa temetésére .. A templomot megtöltötte a sok barát. Egyik a másik után - akik szerették vagy ismerték a fiatalembert - odamentek a koporsóhoz, és lerótták utolsó kegyeletüket. A tanárnő a sor végén lépett oda és imádkozott a koporsó mellett. Ahogyan ott állt, az egyik koporsóvivő katona megszólította: Ön a matematika tanárnője volt Mark-nak? Ő igent bólintott. Erre a fiú azt mondta:Mark nagyon gyakran beszélt magáról.
Gondolatok, , 2010-05-25 07:14:11
A temetés után összegyűltek Mark régi osztálytársai. Mark szülei is ott voltak és szemmel láthatóan alig várták, hogy beszélhessenek a tanárnővel. Valamit szeretnénk mutatni - mondta az apa és előhúzott egy pénztárcát a zsebéből. Ezt találták, amikor a fiunk elesett. Úgy gondoltuk, Ön meg fogja ismerni. A pénztárcából előhúzott egy erősen gyűrött lapot, amelyet nyilván összeragasztottak, sokszor összehajtogattak és széthajtottak már. A tanárnő - anélkül, hogy odanézett volna - tudta, hogy ez egyike volt azoknak a lapoknak, amelyeken a kedves tulajdonságok álltak, amelyeket az osztálytársak írtak Markról. Nagyon szeretnénk Önnek megköszönni, hogy ezt a feladatot adta az osztálynak - mondta Mark anyja. Amint látja, Mark nagyon megbecsülte. A többi régi tanítvány is összegyűlt a tanárnő körül. Charlie elmosolyodott és azt mondta: Nekem is megvan még a listám. Az íróasztalom felső fiókjában őrzöm.Chuck felesége pedig így szólt: Chuck megkért, hogy a listát ragasszam be az esküvői albumba.Az enyém is megvan még - mondta Marily. A naplómban tartom. Ekkor Vicki, egy másik osztálytársuk a zsebnaptárát vette elő, és megmutatta a használattól megkopott és foszladozó listát a többieknek. Mindig magamnál hordom - mondta Vicki, és hozzátette: Meg vagyok győződve, hogy mindnyájan megőriztük azt a listát. Embertársainkkal való együttélésünkben gyakran elfeledkezünk arról, hogy minden élet véget ér egy napon és senki sem tudja, mikor jön el ez a nap. Ezért kellene megmondanunk azoknak az embereknek, akiket szeretünk és akikért aggódunk, hogy fontosak a számunkra. Addig kell ezt megmondani, amíg nem késő. Gondolj rá: azt aratjuk, amit vetettünk. Amit az ember ad a másik embernek, vissza is jön a saját életébe. Ez a nap áldott nap lesz és éppen úgy különleges, mint te magad vagy.
Gondolatok, , 2010-04-19 07:33:47
Én csak kétfajta bűnt ismerek. Az egyik: értelmetlen szenvedés okozása valakinek. A másik: nem csillapítani szenvedést, amikor lehetőség lenne rá. Ha ezt a kettőt szem előtt tartjuk, nincs baj a lelkünkkel, az erkölcsünkkel. (Popper Péter)
Gondolatok, , 2010-04-06 08:28:05
Vak ember ült egy épület előtt a lépcsőn, lábánál kalap táblával, a következő szöveggel: „Vak vagyok. Kérem, segítsenek!“ Arra ment egy újságíró, és látta, a kalapban alig van pénz, csak pár fillér. Lehajolt, dobott a kalapba pár koronát, s anélkül, hogy megkérdezte volna, elvette a táblát, és a másik oldalára írt egy mondatot. Délután visszatért a vak emberhez, és látta, a kalapban sok pénz van. A vak felismerte a lépteit, s megkérdezte tőle, hogy ő írt-e a táblára, s ha ő volt, akkor mit. Az újságíró így válaszolt: „Semmi olyat, ami nem lenne igaz. Csak soraidnak kicsit más formát adtam.' Mosollyal az arcán távozott.A vak soha nam tudta meg, hogy a táblán ez állt: „Tavasz van, és én nem láthatom.' Változtass a stratégiádon, ha valami nem sikerül, és meglátod, minden jobbra fordul!
Gondolatok, , 2010-02-04 19:29:18
A bőr színe…. Ez a történet British Airways Johannesburg és London közti járatáról származik. Egy ötven év körüli hölgy egy néger mellett kapott helyet. Nagyon zavarta és megkérdezte tőle a légikisasszony: - Hölgyem mi a problémája? A fehér nő válasza: - Talán nem látja micsoda undorító ember mellett ülök? A hölgy folytattatta: - Nem tudom elviselni az ilyen alakokat !! Kérem adjanak egy másik helyet!!” A légi kísérő : - Nyugodjon meg megnézem mit tudok tenni önnek. Később visszatér és ezt mondja: - Sajnos nincsen több üres hely itt, de az első osztályon még van egy szabad helyünk. Beszéltem a kapitánnyal most az egyszer kivételt tesz és enged az ön kérésének. Még mielőtt a nő bármit szólhatott volna , a légi kísérő odafordul a néger férfihez: - Uram kérem fogja a táskáját az első osztályon utazhat ne kelljen egy ilyen visszataszító nő mellett ülnie. Minden körülöttük lévő utas tapsolni kezdett. Mikor megszületek: fekete vagyok Mikor felébredek: fekete vagyok Mikor lesülök a napon: fekete vagyok Mikor fázom: fekete vagyok Mikor meghalok: fekete vagyok De, TE……. Mikor megszületsz rózsaszín vagy Mikor felébredsz: fehér vagy Mikor lesülsz a napon: piros, Mikor fázol kék, Mikor rosszul vagy zöld, Mikor beteg vagy, sárga, Mikor meghalsz szürke ... És még van pofád engem színes bőrűnek nevezni? Ne hagyd a fajgyűlölet, elhatalmasodjon, küld el legalább egyszer ezt a barátaidnak… Az életben a siker elfogadással kezdődik. Fogadd el a dolgokat, melyeken nem tudsz változtatni. Aztán kezdj változtatni azokon, amelyeken tudsz. Vagyis változtass magadon!
Gondolatok, Csontos Orsolya, 2010-01-03 13:34:03
Ez nagyon igaz
Gondolatok, , 2009-11-17 09:06:09
A 'Kis herceg'-ből elgondolkoztató idézet: A barátságról - Légy szíves, szelídíts meg! - mondta a róka - Kész örömest - mondta a kis herceg - , de nem nagyon érek rá. Barátokat kell találnom, és annyi mindent meg kell ismernem! - Az ember csak azt ismeri meg igazán, amit megszelídít - mondta a róka. - Az emberek nem érnek rá, hogy bármit is megismerjenek. Csupa kész holmit vásárolnak a kereskedőktől. De mivel barátkereskedők nem léteznek, az embereknek nincsenek is barátaik. Ha azt akarod, hogy barátod legyen, szelídíts meg engem. - Jó, jó, de hogyan? - kérdezte a kis herceg. - Sok-sok türelem kell hozzá - felelte a róka. - Először leülsz szép, tisztes távolba tőlem, úgy, ott a fűben. Én majd a szemem sarkából nézlek, te pedig nem szólsz semmit. A beszéd csak félreértések forrása. De minden áldott nap egy kicsit közelebb ülhetsz...
Gondolatok, , 2009-08-27 14:49:04
Ezek a sorok bearanyozták a napomat!:)))
Gondolatok, , 2008-08-17 10:19:10
Nem más éli az életed hanem Te magad!!! Élj így!!! Gondolkodj Pozitívan,hiszen a pozitív gondolatok pozitív gondolatokat és pozitív dolgokat vonzzanak hozzád!!! És nem máshoz, hanem : HOZZÁD!!! Gondold végig, hidd el és fogadd el,hogy jó dolog fog történni veled!!! Bármi is történik, gondold azt,hogy ez után már csak Jó dolgok történhetnek Veled!!! :):):):):):):) És a legfontosabb,hogy mindig őszinte mosollyal nézz a tükörbe és utána mások szemébe is őszintén, nyugodtan fogsz nézni!!!
Gondolatok, , 2008-08-17 10:03:31
Egy Adj többet, mint amennyit elvárnak tőled, és ezt örömmel tedd. Kettő Akármihez fogsz, szenvedéllyel csináld végig. Három Harapd el szavaid, ha kritizálni akarsz, de a dicséreteket a tetőről is kiáltsd. Négy Mikor azt mondod Szeretlek, érezd komolyan. Öt Mikor bocsánatot kérsz, nézz az illető szemébe. Hat Bízzál az emberekben, de láss keresztül a hímezett hazugságokon. Hét Te egyedüli lélek vagy, aki valamiben a legjobb a világon, ezért bízzál magadban és találd meg azt a valamit, ami lekötelezve az emberiség javát szolgálja. Nyolc Sose nevesd ki senki álmait. Akinek nincs álma, annak nincs is sok mindene. Ha te az emberekben magadat is megismered, az a te lelki biztonságodat fejleszti. Kilenc Szeress mélyen és szenvedélyesen. Akkor is, ha fájdalmas lehet a szakítás, ez az egyetlen módja annak, hogy teljessé tedd az életed. Tíz Nézeteltérésben küzdj becsületesen - gúnyolódás nélkül. Tizenegy Ne ítélj el senkit a rokonain keresztül vagy az első benyomásból. Tizenkettő Tanulj mások hibájából. Tizenhárom Ha valaki kérdez tőled valamit, amire nem akarsz válaszolni, mosolyogva kérdezz vissza: miért akarod ezt tudni? Tizenégy Jusson eszedbe, hogy a nagy szerelem és a nagy siker nagy rizikóval jár. Tizenöt Az igazságot és a kegyelmedet soha ne hagyd el, akaszd e kettőt nyakadba, hogy mindig és mindenhol a szíved közelében legyen. Tizenhat Ha vesztettél, ne veszítsd el a tanuláságot is. Tizenhét Jusson eszedbe a TTF. Tisztelet magad iránt, Tisztelet mások iránt, és Felelősség a saját tettedért. Tizennyolc Ne hagyd, hogy egy kis nézeteltérés tönkretegyen egy nagy barátságot. Tizenkilenc Amint rájöttél, hogy hibáztál, igyekezz azt kijavítani. Húsz Mosolyogj, miközben felveszed a telefont. A hívó érezni fogja a hangodból, hogy jó szándékkal gondolsz rá.
Gondolatok, , 2008-08-05 12:05:05
Mikor úgy érzed: na innen nincs tovább mindig jön egy lehetőség, hogy tovább tudj lépni. Csak észre kell venni és merni kell vele élni. S minél több 'csatornát' tartasz nyitva, annál hamarabb, annál jobb az ami jön. Nem szabad feladni!!!!!!
Gondolatok, , 2008-08-04 01:14:02
Vannak, akik úgy tartják, semmi sem történik véletlenül. Mások szerint életünk nem puszta predesztináció. Én azt mondom, teljesen mindegy. Az én életem, az enyém. Amin tudok változtatni, hogy jobbá tegyem, azt úgyis nekem kell megtennem, amin nem tudok, azt majd úgyis elintézi VALAKI. Ez a hetem szörnyű volt. Valóban. És már az elkeseredés kezdett elhatalmasodni rajtam, amikor pénteken délután kaptam egy hírlevelet Rózsahegyi Márktól. Azt sem tudom honnan és miért és hogyan... De nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy az elkeseredés pillanatában, mielőtt magába zárt volna a depresszió, jött egy jel, hogy figyelj csak, létezik egy oldal, ahol nagyon sokan vannak, akik hisznek a szó erejében, a pozitív gondolatban, és abban, hogy a rosszon kívül létezik a JÓ. És tudjátok mit? Ez tényleg JÓ! :-) Most látom, már hétfő van... Mielőtt behunyom a szemem, hogy aludjak még pár órát az újabb munkahét előtt, arra gondolok, hogy micsoda egy különleges dolog lenne, ha egy nap minden ember úgy ébredne, hogy az élet szép, a kedve jó, mosolyogna mindenkire, csupa jó érzés töltené el a lelkét, nem kívánna rosszat senkinek, a hivatalban mindenki segítőkész lenne, senki nem bűnözne és senki nem büntetne, senki nem bántana és senki nem félne, amikor a JÓ az alanyi jogon lenne és nem azért, hogy a rosszat jobbá tegye. Szóval ma éjjel erről álmodom. Aztán pedig arról, hogy ez nem is álom volt... Szép hetet mindenkinek!
Gondolatok, , 2008-08-01 17:14:05
FOHÁSZ Uram,nem csodákért és látomásokért fohászkodom csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére Tégy leleményessé és ötletessé,hogy a napok sokféleségében és forgatagában idejében rögzíthessem a számomra fontos felismeréseket és tapasztalatokat! Segíts engem a helyes időbeosztásban! Ajándékozz biztos érzéket a dolgok fontossági sorrendjében.... Erőt kérek a hétköznapokhoz Erőt kérek a fegyelmezettséghez és mértéktartáshoz,hogy ne csak átfussak az életen,de értelmesen osszam be napjaimat,észleljem a váratlan örömöket és magaslatokat! őrizz meg attól a naiv hittől,hogy az életben mindennek simán kell mennie! Ajándékozz meg azzal a józan felismeréssel,hogy a nehézségek,kudarcok,sikertelenségek, visszaesések-az élet magától adódó ráadásai,amelyek révén növekedek és erősödök!........................... ................ Kérlek,segíts,hogy tudjak várni !............ Ajándékozz elegendő fantáziát ahhoz, hogy a kellő pillanatban és a megfelelő helyen Szavakkal vagy szavak nélkül - egy kis jóságot közvetíthessek!........... Ne azt add nekem,amit kívánok,hanem azt,amire szükségem van! Taníts meg a kis lépések művészetére! /Antoine de Saint-Exupéry/
Gondolatok, Bodoki Gáborné, 2008-07-30 19:28:23
Ha az élet kert, a barátok a virágok benne. Üdv MINDENKINEK!
Gondolatok, , 2008-07-29 01:31:48
Olvasom kicsit lejjebb a 7 csodás történetet. Nos két válás után találni valakit aki olyan akit legelsőnek szerettél volna... ez egyetlen dolog nekem mégis felér mind a héttel. Maradok vele.
Gondolatok, , 2008-07-28 16:05:36
Milyen egyszerű igazság,kedves Kovács István ! az ÉLET a legnagyobb csoda - amikor várjuk az újszülöttet,akit SZERETNI akarunk,csak ezekért imádkozunk,hogy mind meglegyenek!!!! Ahogy nő a gyerek,az elvárásaink is vele együtt nőnek,és elfelejtünk hálát rebegni azért a csodáért,ami itt van velünk,nekünk!!
Gondolatok, Kovács István, 2008-07-28 15:47:28
Egy iskolában a diákok egy osztályban azt a feladatot kapták, hogy mit tartanak a világ 7 csodájának: A kislány egy kicsit hezitált, majd a következőket mondta: Úgy gondolom a világ hét csodája: 1. Látni 2. Hallani 3. Érinteni 4. Ízlelni 5. Érezni 6. Nevetni és 7. Szeretni A teremben néma csend honolt, mindenki maga elé meredt, s halkan sóhajtott. Erre senki sem gondolt, a csodák nem tőlünk távol, hanem bennünk élnek. S a kislány szájából ez mégszebben csengett. sztem maradhatunk is ennyiben... további szép napot !

2019. január 1-től az Optimista Klub archiválódik. Mit szól ehhez?

Nekem mindegy.
Nem örülök, mert szeretem az oldalt.
Remélem nem lettetek pesszimisták?
Szívesen szervezném tovább. Kérlek lépj kapcsolatba velem!
korábbi szavazások