ÔĽŅ
Bejelentkezés: email cím: jelszó:

ok

optimista orsz√°gok

Thaiföld 100%Közép-Afrikai Köztársaság 100%Seychelle-szigetek 100%
Venezuela 100%Argentína 100%Szamoa 100%
Zimbabwe 100%Panama 93%Ruanda 87%
Amerikai Virgin-szigetek 77%Brunei 77%Ausztr√°lia 74%
Jord√°nia 73%Nicaragua 67%Szingap√ļr 67%
Ciprus 63%Namíbia 63%Olaszország 63%
Finnorsz√°g 62%G√∂r√∂gorsz√°g 62%√ćrorsz√°g 62%
Izrael 61%Azerbajdzsán 60%Maldív-szigetek 60%

nyitóoldal > Cronio Pérez emlékhely

Ki is volt Dr. Cronio Pérez?

Kolumbiai sz√ľlet√©sŇĪ pszichol√≥gus, √ļjs√°g√≠r√≥, az ELTE tan√°ra, Optimista klub elsŇĎ eln√∂k, de elsŇĎsorban egy √∂r√∂kk√© mosolyg√≥s lelkes optimista. Az "Egy Optimista Magyarorsz√°g√©rt" ment√°lhigi√©n√©s program elind√≠t√≥ja. Magyarorsz√°gon √©veken √°t tanulm√°nyozta az optimizmust, doktori disszert√°ci√≥j√°t is ebbŇĎl a t√©mak√∂rbŇĎl √≠rta. Cronio 2003. j√ļnius√°ban halt meg, ker√©kp√°roz√°s k√∂zben. Cronio eml√©ke √∂r√∂kk√© sz√≠v√ľnkben √©l.

N√©h√°ny sz√≥ Croni√≥r√≥l, melyeket ŇĎ √≠rt mag√°r√≥l

MeggyŇĎzŇĎd√©sem szerint a sikeres √©s tartalmas √©let egyik alapja a pozit√≠v hozz√°√°ll√°s. Ennek szellem√©ben pszichol√≥gusk√©nt az optimizmus-pesszimizmus k√©rd√©sk√∂r√©ben "saj√°t m√≥dszeremmel" kult√ļrk√∂zi kutat√°sokat v√©gzek.

Kidolgoztam √©s elind√≠tottam az "Egy Optimista Magyarorsz√°g√©rt" ment√°lhigi√©n√©s programot. A program c√©lja a m√©dia √©s a telekommunik√°ci√≥s lehetŇĎs√©gek √ļjszerŇĪ √∂sszekapcsol√°s√°val kedvezŇĎ ir√°ny√ļ t√°rsadalmi folyamatok kialakul√°s√°nak t√°mogat√°sa, illetve a pozit√≠v tendenci√°k megerŇĎs√≠t√©se. A program eredm√©nyess√©ge √©rdek√©ben napi kapcsolatban √°llok k√ľl√∂nb√∂zŇĎ civil szervezetekkel, √°llami int√©zm√©nyekkel, kereskedelmi c√©gekkel √©s a m√©di√°val.

Eddigi sikereimhez, √ļgy v√©lem, optimista alapterm√©szetem is hozz√°j√°rul. Jelenleg √ļjs√°g√≠r√≥k√©nt is tev√©kenykedem.

Bogot√°ban nŇĎttem fel. Szeretek √©nekelni, git√°rozni, sals√°ra √©s merengu√©re t√°ncolni: ettŇĎl a zen√©tŇĎl pozit√≠v energi√°t kapok.

MeggyŇĎzŇĎd√©sem, hogy a j√≥ humor√©rz√©k, az √∂nmagunkkal val√≥ el√©gedetts√©g, a pozit√≠v √∂n√©rt√©kel√©s mind-mind hozz√°j√°rul ahhoz, hogy kapcsolataink harmonikusabbak legyenek √©s boldogabban tudjunk √©lni.

Gondolatok

Mult elesett hatalmunkbul,
a J√∂vendŇĎnek urai vagyunk... Sokan
azt gondolj√°k: 'Magyarorsz√°g - volt; -
én azt szeretem hinni: lesz'!

Széchenyi István

"Az biztos, hogy nem igaz, hogy
a boldogs√°g ‚Äď ahogy mondani
szokt√°k ‚Äď csak egy percig tart,
meg, hogy csak akkor észleli az
ember, amikor véget ér. Az az
igazs√°g, hogy addig tart,
ameddig él a szerelem, mert
szerelmesen még a halál is szép."

Gabriel García Márquez

Ha Isten egy pillanatra elfelejten√©, hogy rongyb√°bu vagyok csup√°n, √©s egy darabka √©lettel aj√°nd√©kozna meg, lehet, hogy nem mondan√©k ki mindent, amit gondolok, de biztosan megfontoln√©k mindent, amit kimondok. A dolgok √©rt√©k√©t nem abban l√°tn√°m, amit √©rnek, hanem abban, amit jelentenek. Keveset aludn√©k, t√∂bbet √°lmodn√©k; meg√©rtettem, hogy ha csak egy percre is lehunyjuk szem√ľnket, hatvan m√°sodpercnyi f√©nyt vesz√≠t√ľnk el √∂r√∂kre.
Tov√°bb menn√©k, amikor m√°sok meg√°llnak, fel√©bredn√©k, amikor mindenki m√°s alszik. Hallgatn√©k, amikor ŇĎk besz√©lnek, √©s mennyire √©lvezn√©m egy j√≥ csokol√°d√©fagylalt hŇĪv√∂s √≠z√©t‚Ķ
Ha Isten egy darabka √©letet adna nekem, egyszerŇĪ ruh√°t √∂lten√©k, karomat kit√°rva a nap fel√© forduln√©k, √©s fedetlen hagyn√°m nemcsak testemet, de lelkemet is.
Istenem, ha oly j√≥ sz√≠vem volna, fel√≠rn√°m minden gyŇĪl√∂letem a j√©gre, √©s csak v√°rn√°m, hogy felkeljen a nap. Van Gogh √°lm√°val Benedetti-k√∂ltem√©nyt festen√©k a csillagokra, √©s Serrat dal√°t szeren√°dk√©nt a Holdnak aj√°nlan√°m.
A rózsákat könnyeimmel öntözném, hogy érezzem töviseik fájdalmát, szirmaik szenvedélyes csókját…
Istenem, ha kaphatn√©k egy darabka √©letet‚Ķ Nem telhetne el egyetlen nap sem an√©lk√ľl, hogy elmondan√°m az embereknek, akiket szeretek, mennyire szeretem ŇĎket.
Minden nŇĎvel, minden f√©rfival meg√©rtetn√©m, hogy ŇĎk a legfontosabbak nekem, √≠gy √©ln√©k a szerelemmel szerelemben.
Megmutatn√°m az embereknek, mennyire t√©vednek, ha azt gondolj√°k, az√©rt nem szerelmesek m√°r, mert meg√∂regedtek; nem is tudj√°k, hogy √©ppen akkor √∂regsz√ľnk meg, ha nem √©rezz√ľk t√∂bb√© a szerelmet.
Adn√©k a gyermeknek sz√°rnyakat, de hagyn√°m, tanuljon rep√ľlni egyed√ľl. Az √∂regeknek megtan√≠tan√°m, hogy a hal√°lt nem az √∂regs√©g hozza, hanem a felejt√©s.
Mi mindent tanultam tŇĎletek, emberek‚Ķ
Megtanultam, hogy mindenki a hegy cs√ļcs√°n szeretne √©lni, nem is sejtv√©n, hogy a val√≥di boldogs√°g √©ppen abban rejlik, ahogyan oda feljutunk.
Megtanultam, hogy ah√°nyszor csak egy √ļjsz√ľl√∂tt apr√≥ √∂kle elŇĎsz√∂r szor√≠tja meg √©desapja ujj√°t, √∂r√∂k fogs√°gra √≠t√©li azt.
Megtanultam, hogy egy embernek csak akkor van joga a m√°sikra fel√ľlrŇĎl len√©zni, amikor annak talpra √°llni ny√ļjt seg√≠tŇĎ kezet. (ismeretlen szerzŇĎtŇĎl)


Cronio P√©rez egy√ľtt√©rzŇĎ levelek

Feladó: Hoós Rita
K√ľldve: 2003. julius 3. 11 :20
T√°rgy: csatlakoz√°s

Kedves Optimist√°k!
Nagy megrend√ľl√©ssel hallgattam a j√ļlius 2-i r√°di√≥mŇĪsort. M√©lyen egy√ľtt√©rzek az √∂zveggyel, elmondhatatlan vesztes√©g √©rte. Csod√°lom az erej√©t √©s rem√©lem siker√ľl megŇĎriznie, mert teljesen igaza van, egy ember addig √©l, am√≠g a hat√°sa √©rezhetŇĎ. A sz√°momra ez az ad√°s nagyon sokat jelentett az √©letem mostani szakasz√°ban, ez√©rt nagyon szeretn√©k csatlakozni a klubhoz.
Üdvözlettel: Hoós Rita

Frown

Feladó: tamas iren
K√ľldve: 2003. j√ļlius 2. 12:54
T√°rgy: Cronio

Tegnap tudtarn rneg a tragikus h√≠rt. Csak arra tudok gondolni, hogy hasonl√≥ helyzetben rnit rnondana, rnit tenne Cronio. Szeretn√©rn optirnist√°n l√°tni:) K√∂sz√∂nettel tartozunk Neki, hogy annyi derŇĪt hozott k√∂z√©nk, m√©g ha r√∂vid idŇĎre is. Szeretn√©rn, ha az √°ltal rnegkezdett pozit√≠v kisug√°rz√°s fennmaradna √©s tov√°bb gyŇĪrŇĪzne.
Tarnás Irén

Frown


Felad√≥: SzŇĪcs Bogl√°rka
K√ľldve: 2003. junius 28. 11 :10

Kedves Optirnista klub és tagok!
R√©szv√©ternet √©s rn√©ly f√°jdalrnarnat szeretn√©rn nyilv√°n√≠tini rninden csal√°dtag es kedves isrnerŇĎsnek,akik j√≥l tudt√°k,Cronio boldog √©s j√≥ ember volt.Nekern is alkalrnarn volt rnegisrnerkednern Vele egy igen √©rdekes √©s hasznos elŇĎad√°s alkalm√°val. √Ėr√ľl√∂k,hogy rnegisrnerhettern,rnert sz√≠nt vitt az √©let√ľnkbe kedvess√©g√©vel √©s embers√©g√©vel.
Üdvözettel:Egy optirnista klub tag

 FrownFeladó: Kossuth Zsuzsanna SZKI
K√ľldve: 2003. j√ļlius 5. 21 :24
Címzett: Optimista klub
Tárgy: Részvétnyilvánítás

Tisztelt Optimista Klub Kuratóriuma!
R√©szv√©temet fejezem ki Cronio Perez bar√°tunk hal√°la miatt. Iskol√°nkban a Kossuth Zsuzsanna SzakkepzŇĎ Iskol√°ban Dabason rendszeresen megjelent lelkes csapat√°val es nagyon fontos, eredm√©nyes munk√°t v√©gzett.Tev√©kenys√©ge haz√°nk jav√°t szolg√°lta.Az √°ltala sug√°rzott optimizmus tov√°bbra is hatni fog ! Kosztol√°yi Gyula igazgat√≥


Frown

Feladó: Pótor Erika
K√ľldve: 2003. j√ļnius 26. 12:09
Címzett: Optimista klub
T√°rgy: Re: optimizmus

Kedves Optimista Bar√°taim!
M√©ly megrend√ľl√©ssel √©s ŇĎszinte f√°jdalommal √©rtes√ľltem dr. Cronio Perez elveszt√©s√©rŇĎl. Sz√°momra ŇĎ "volt" az Egyetlen "ismeretlen ismerŇĎs", akivel az interneten ismerkedtem meg, e-mailen es olykor postai √ļton v√°ltottunk levelet egym√°ssal. Szem√©lyesen soha nem tal√°lkoztunk, sajnos. Ennek ellen√©re ŇĎ rengeteg VIDAMS√ĀGOT tudott szerezni √©s POZIT√ćV ENERGI√ĀT tudott adni nekem, a csal√°domnak, munkat√°rsaimnak √©s tan√≠tv√°nyaimnak, NEK√úNK, akik 100-n√°l is t√∂bben tagjai vagyunk az Optimista Klubnak. Soha nem feledem, azt az √∂r√∂met, amikor kisfiam 2001-ben nyert a rajzp√°ly√°zaton, Cronio Perez gratul√°lt √©s l√°thattuk a rajz√°t az interneten. Eml√©kszem a csal√°dom, bar√°taim, koll√©gaim mosoly√°ra, amikor megkapt√°k az optimista igazolv√°nyukat √©s a gyerekek m√©rhetetlen √∂r√∂m√©re, amikor jutalmat √©s igazolv√°nyt kaptak az optimista rajzok√©rt.
?Hitvall√°sa?, -ami az internetes oldal√°n is olvashat√≥- nemcsak ?puszt√°ba ki√°ltott sz√≥?, hanem, emberi hang, odafigyel√©s, kapcsolattart√©s, derŇĪ, vid√°ms√°g, SZERETET, OPTIMIZMUS volt. Hi√°nyozni fognak a programaj√°nlatai, kedves sorai, felh√≠v√°sa a rajzp√°ly√°zatokra. √Ėr√∂kre h√°l√°s vagyok dr. Cronio Pereznek, hogy felismerte √©s felv√°llalta e neh√©z feladatot: OPTIMIZMUST csalogatni a magyar lelkekbe. K√ľldet√©se nem √©rt v√©g√©t, szeml√©lete m√°r a mi√©nk! Rem√©lem! ! ! Az Alap√≠tv√°ny minden tagj√°nak k√≠v√°nom, hogy legyen el√©g ereje, eg√©szs√©ge √©s OPTIMIZMUSA ezt a k√ľldet√©st folytatni! B√ļcs√ļztat√°s√°n nem tudok megjelenni~ de l√©lekben ott leszek. Csal√°dja, koll√©gai √©s bar√°tai gy√°sz√°ban m√©lyen egy√ľtt √©rz√ľnk!
√Ėszinte es sz√≠vbŇĎl j√∂vŇĎ f√°jdalommal:
KŇĎszegine P√≥tor Erika - KŇĎszegi J√°nos - KŇĎszegi D√°vid

Frown

Feladó: Mórocz Anikó
K√ľldve: 2003. j√ļnius 27. 15:46
Címzett: Optimista klub
Tárgy: Mórocz Anikó

Kedves Barat√°im!
M√©ly megd√∂bben√©ssel kaptam a h√≠rt, miszerint Cronio nincs t√∂bb√© k√∂z√∂tt√ľnk. M√©g nem tudom felfogni, hogy mit jelent ez, de hi√°ny√°t m√°ris √©rzem. A Magyar Televizi√≥ Rt. munkat√°rsak√©nt ismertem meg ŇĎt, v√©gtelen√ľl segitŇĎk√©sz, mindig mosolyg√≥ emberk√©nt. Most √ļgy √©rzem, hogy az optimizmus egy kicsit al√°bb hagyott mŇĪk√∂dni bennem, de ha nem lenn√©k optimista, akkor az ŇĎ eml√©k√©t se tiszteln√©m el√©gg√©, √≠gy h√°t csakaz√©rtis.. .pr√≥b√°lok erŇĎs maradni. Nemr√©g vesz√≠tettem el a legjobb bar√°tomat, aki 35 √©ves se volt m√©g, nagyon megr√°zott, de rem√©lem, hogy ŇĎk ketten Cronioval egy sz√©p √©s j√≥ helyre k√∂lt√∂ztek, √©s o¬≠nn√©t seg√≠tik tov√°bb mindannyiunk √©let√©t.
Egy√ľtt √©rz√©ssel √©s szeretettel:
Mórocz Anikó

Frown


Feladó: luis enrique tigse tierra
K√ľldve: 2003. j√ļnius 26. 21 :50
T√°rgy: PARA MI BUEN AMIGO
PARA TI MI GRAN AMIGO, TANTO ME ENSENASTE y QUE TANTO APRENDI DE TI, SON LOS MOMENTOS MAS TRISTES DE LA VIDA EN DONDE CASI NO EXISTEN P ALABRAS PARA PODER EXPLICAR EL MOTIVO DE TU AUSENCIA FUISTE UN GRAN AMIGO Y TRISTEZA DEJAS PERO SEGUIRAS EN ESTE MUNDO

TE mit v√°rn√°l el egy optimista partner,- bar√°t t√°rskeresŇĎ oldalt√≥l?

Hogy lehessen benne √ľzleti partnereket is keresni.
Nem várok el semmit, mert boldog párkapcsolatban élek.
Legyen videos bemutatkoz√°si lehetŇĎs√©g.
Ingyenes legyen.
Csak t√°rskeresŇĎ nem √©rdekel, de bar√°t, ismerkedŇĎs kv√°zi k√∂z√∂ss√©gi oldal, az igen.
kor√°bbi szavaz√°sok